| |
Siklon patladığı anlarda sistem zaten girmiş olacağından bu siklonun o güçteki soğuğu itmesi mümkün değil. Eğer zayıf bir çekirdek olsa 2019 ocak'ta olduğu gibi siklon soğuğu iterdi ve kar alamazdık.
@3uZgibi durum bu şekilde açıklanır ise karşı çıkılmaz, yorumlar da şu ifadelere yer verilince yanlış anlaşılıyor sadece;sistem batıladı, yağış sıkıntıya girdi, siklon oluşmadı, sıcaklık eyilimi yükselişe geçti vs. Herkes model ve harita okuyamayabilir onun için beklenti içerisinde olan herkes sanki sistemin büyük sekteye uğraması gibi bir endişeye kapılıyor. Bu tarz söylemleri yaparken grafiklerle açıklama yapılırsa ozaman insanlar anlayacaktır sistemin ne durumda olduğunu. Zaten hep yanlış anlaşılmalardan değilmidir burada yaşanan tartışmalar. Yanlış anlaşılmasın model ve grafik yorumlamayı bilmeyenler lütfen buraya açıklama yazmasınlar yazıyorlarsada verilerle konuşsunlar nokta.
@Fatih7834 evet maalesef klavyeyle yazı yazmak, karşılıklı konuşmanın birçok unsurunun olmaması demek. Yüzyüze konuşmalarda kelimelerden ziyade mimik, bakış, duruş birçok veri analiz ederek iletişim kurar beyin.
Maalesef burada bu veriler eksik. Yazılanların %80'i iyi niyetli olmakla beraber yanlış anlamalara çok müsait. Yazan da okuyan da bu duruma azami dikkat göstermeli ki mecramızın şanı yürüsün.
@snowserkan üstağ eline yüreğine sağlık çok detaylı bir açıklama oldu. Bende senin gibi bilgi birikimi olsa bu konuda, gröndland meteoroloji inceleme merkezinde üst düzey yönetici olurdum
şimdi ben sistemin bizi doğrudan etkileyeceğine senin açıklamaların sayesinde bir kez daha emin oldum. Başarılarının devamı dilerim.
Beğenenler:
• Altıgen Buz Kristali, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, SinemSahin, Snowsedat, snowserkan
Tek kelimeyle muhteşem ikinci sistemde gümbür gümbür geliyor şubattı kapatıyoruz arkadaşlarrr
Beğenenler:
• adakar, Altıgen Buz Kristali, Apse1907, Burak1980, DeMo, EJDER, Ekrem14, Eray, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, Kaan, kardelisi, kral, mehmet karsever, Mturi, nckrnckr, Nil.Trabzon, Samet34, scream, Serkofb, SinemSahin, SnowPoyraz, Snowsedat, snowserkan, Umut Karaman, volkan34tr
Serkan bey 20 sinden sonra da sistem silsilesi akmaya devam edermi uzerimize
Serkan Bey gerekli aciklamayi daha dogrusu kapagi yapmis
Yalniz bir sey pirtlamis zirtlamis lafiniza cok guldum Emekleriniz icin cok tesekkurler gercekten.Pazar saat 15.00 gibi kartopu oynariz herhalde Serkan Bey![]() Cumartesi gece Pazar sabaha karsi 02.00 gibi belki de daha oncesi baslar tahminimce.Pazar sabahi beyaz ortuyle uyanmak umidiyle insallah...
Beğenenler:
• adakar, Akın, brkkrrsln, Burak1980, DeMo, furkankaya1903, hacimurat, kral,
Yaw @AZOR bizi resmen gömdün sen
biz ilk önce 1.ci sistemi alalım içinden çıkabilirsek 2.ci sistemi de inşallah görürüz.benim çocuklar sabırsızlanıyor baba nezaman gelecek bu kar diye bu arada @KardanadamEmin bak arkadaşlara eşe dosta uyarıları yaptık hatta iddaaya bile girdik eğer kaybedersem 3 kg tatlıdan olacaz şaka bir yana giden tatlı olsun yeterki şu sistem bizi uzun yıllar tatmin etsin.
Beğenenler:
• Altıgen Buz Kristali, AZOR, Captmehmet, Hasan_iSTANBUL, SinemSahin, tEchn1cSs., volkan34tr
18 ocak sistemi kutup sistemi miydi? Sibirya sistemi miydi? @snowserkan Abi?
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| GODZİLLA, 31 Ziyaretçi |

şimdi ben sistemin bizi doğrudan etkileyeceğine senin açıklamaların sayesinde bir kez daha emin oldum. Başarılarının devamı dilerim.