Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 02-09-2021, 09:33 AM, Düzenleyen: Enginist.)

Buralar coşmuş.

Doğrusunu isterseniz siteye "olumsuz bir gelişme varsa yıkılırım" diye korkarak girdim ama Serkan beyin kendinden emin yorumunu görünce bütün keyfim yerine geldi.

Sevdiğimize kavuşmamıza günler kaldı artık.

Hepimize bol karlı günler.

Geçen sefer bulunduğum bölgede fotoğraf yarışmasına gönderecek kadar bile kar yağmamıştı. Bu sefer göndereceğim inşallah Smile

Ecmwf güncelleme istikrarlı gidiyor.
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • Burak1980, Enginist, Hasan_iSTANBUL, Snowsedat

Kar kalinliklarina takilmayin az once bunun aciklamasini yaptim evet Serkan bey emin bir sekilde soyledi icimiz rahatladi bu sozleri ondan duymak daha iyi oluyor o soyleyince daha baska oluyor ve 1 ay once ne soylediyse su an yine ayni seyleri soyluyor ki bozulan hicbirsey yok arkamiza yaslanip bekleyelim son 3 gun
  Beğenenler:
  • Burak1980, Enginist

(Son Düzenleme: 02-09-2021, 09:45 AM, Düzenleyen: Snowtime.)

resim

Soğukların süresi arttı, yağış çoğaldı.Siklon+dek.. Gittikçe güzelleşiyor ecmwf. Kimse kusura bakmasın ben bununla ateş ediyorum... Smile
Kar Mutluluktur 

Cumartesi gününü de dahil etsek süper olurdu.
  Beğenenler:
  • Emre10, SinemSahin

Valla sürekli sayfa yeniliyorum, yorumları aksiyon içerisinde okuyorum. Sayfa bitiyor tekrar yeniliyorum, okuması çok zevkli heleki birde sistem gelince potansiyel artarsa resim sergisine dönüşecek burası sabırsızlıkla bekliyorum. Geçen ocak ayı sistemi içinde cm tahminleri yapılmıştı modellere bakılıp kıyılar dahil örtü oluşacak diye söylenmişti,ama kartal topselvi mahallesine neredeyse son güne kadar kar düşmedi son gün 1 saatlik bir yağış oldu yakacık aydos tepelerinde 30 cm kar vardı yani anlayacağınız cm tahminleri tutmamıştı. @snowserkan, @KardanadamEmin ozaman da söylemişlerdi yağış miktarları konusunda kesin bir şey söylenemez diye bence sizde windy modelini bırakın takılmayın derim.

Iyiki bu site var iyi ki Serkan bey var ki sistemleri cok sevdigimiz kar yagislarinin tarihlerini haftalar oncesinden ogrenebiliyoruz nasil bir sistem gelecegi hakkinda bilgi sahibi oluyoruz Serkan bey basta olmak uzere emegi gecen herkese tesekkurler

Burdan birkez daha uyarı yapmak istiyorum, durum çok ciddi, herkes hazırlıklarını yapsın, önlemlerini alsın..Günlerce sürecek ve gerçekden çok sıkıntılar çıkarabilecek blokaj kokan birleşik sistemler silsilesi geliyor..GFS nin ikinci sistem konusundaki kararsızlığına takılmayın, ECMWF gerçeği görüyor ve sistemleri blokaja ( birleşmeyi) çeviriyor.( Aşağıdaki modellere bakınız).Bu sistemi küçümseyenler, gırgıra alanlar, birtürlü inanamayanlara artık diyeceğim birşey yok, onlarda yaşayıp, görecekler neyin ne olduğunu...Diyagramlar, modeller artık bu duruma adapte olup, hepbirlikde koro halınde yarın mutabık olacaklar ve heryerde alarm çanları çalacakdır...Ben kendiadıma bu sistemler için son beklentim, bu akşam saat 22 00 de ECMWF nin son vereceği güncellemeye odaklandım...Artık GFS ye bakmıyorum bile...Uzun lafın kısası İSTANBUL EFSANESİ ne hazırolmanıza az kaldı...Efsane diyorum, bunun ne anlama geldiğini sistemler sona erdiğinde ( ne zaman sona ereceği meçhul) herkesler anlamış olacaklardır..Söylediklerime farklı sesler çıkacakdır, bu benim için hiçbir önemde arzetmiyor. Ben gördüklerimi yorumlarım. thumbsup 
resim

resim

resim

resim

resim

resim

resim

Sistem cok ciddi geliyor anlasilan.en ust kattayim 2015 de karda cati fena su almisti simdi ustalari cagirdim komtrol ettiriyorum.istambulu felc edecek gibi geliyo

İstanbul semalarında -16 -18 - 20 ler var inanamıyorum. İnşallah bozmadan böyle gelir ve gitmez bir süre. kiskis gülmek))

Konuyu Okuyanlar:
Özgür, 38 Ziyaretçi