| |
Arkadaşlar hatırlatmakta fayda olduğunu görüyorum. Karadenizin sahip olduğu normal üstü sıcaklık bu soğumalarla rayına oturacaktır. Şuan sistemin süresini tam olarak kestiremiyoruz ama DEK leri en fazla 5 gün ve her geçen gün etkisini azaltarak alacağız. Bu kötü bir süre değil pastanın süslemesinin yanında ikram çay bile getirilmiş olarak tahminimizi revize edebiliriz.
Siklon patlarsa daha güzel olacak. ECMWF özellikle bu akşamki verileri önemliydi.
Kar taneleri ne güzel anlatıyor birbirine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu. (Mevlana)
Arkadaşlar her sistemin kendine has bir karakteristiği vardır. En son İzlanda sistemi kıyılarda kar noktasından sıkıntılıydı ki bu normal bir durum zaten. Ve böyle de oldu kıyılar avcunu yaladı yükseklerde örtü oldu. Ondan önceki sistemin 500 hpa ve 850 hpası süperdi ama yağış kısırdı sadece pts günü Avrupa yakası güzel kar aldı sistemin diğer zamanlarında yüksek kesimler ile Anadolu yakası güzel kar aldı o kadar. GELELİM SADEDE: Bu gelecek olan sistemin özelliklerini şu şekilde özetleyebilirim. 1. Sistem Sibirya destekli 2-) 2 m sıcaklıkları 0 -2 biraz altı biraz üstünde. 3. Donma noktası -5 ve -6 bandında bunlar sistemin artıları. 4-) Sistemin 850 hpası düşük -10 gibi 500 hpa da gayet düşük -23 -25 bandında. Ama işte Sibiryanın güzelliği de burada zaten yer yüzeyine yakın soğuma olduğu için 850 hpa ile 2m arasında çok fazla bir fark olmuyor ve kar başlıyor. Ardından gelecek olan sistem ise asıl baboş sistem. İşte bu sistemde 500 hpa muhteşem -35 belki daha da alta inebilir. 850 hpa şu an -15 - 17 ye kadar yolu var. Rüzgar yıldız ve poyraz ağırlıklı. Tipi şeklinde kar söz konusu fırtına hızı ise 50 75 km belki biraz daha güçlenebilir. Dekler ve eğer AB oluşursa mükemmel bir konumda biliyorsunuz nerede oluşması gerektiğini işte o zaman tarihe geçen kar yağışı görürüz ki efsanenin kralı olur. Şimdi anonsuma geçeyim. Sayın seyirciler yurdumuz perşembe akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz ve Balkanlardan (Sibirya kökenli karasal polar atak) gelen soğuk ve kar yağışlı havanın etkisine girecek. 2. Anonsum ise Yurdumuz üzerinde bulunan mevcut soğuk ve kar yağışlı havaya ilave olarak Kuzeyden (meteorolojimiz sağolsun hep Karadeniz üzerinden der ne alakaysa artık kuzeyden desene Sibiryadan felan yok demez ama) gelen aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın etkisine girecek olup Yoğun kar yağışı aşırı buzlanma trafikte aksamalara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.) İşte bu sistem asıl İstanbulu Karadenizi kara gömecek olan KARadenizi kar olup üzerimize yağdıracak olan sistemdir. Gökgürültülü kar fırtınalarına dikkat etmenizde fayda vardır. SİSTEM hakkında uzun vadeli tahminim bu şekildedir zaten bu tahminimi 3 aşağı 5 yukarı Mgm ve diğer met uzmanları! yakında ilan edeceklerdir. Ama ben erken davranayım dedim. Bu saatten sonra ufak tefek ayrıntılar olur Allah'ın izniyle. Şimdilik Hoşçakalın.
Beğenenler:
• Abdullahkara61, adakar, ahmetcengiz, Akın, Alp 1903, bokers36, Burak1980, burakrpc, byarslan, Canberk, Captmehmet, DeMo, Dervis, Ekrem14,
Iphone hava durumu uygulaması CUMA-CUMARTESİ-PAZAR-PAZARTESİ-SALI-ÇARŞAMBA günlerine 6 gün kar yağışı ikonlarını koymuş sibirya ekspresi treni vagonları gibi vallahi peş peşeee,abbbaaooww donacağızzz
Ben buna bu görüntüye sıkarım valla
Beğenenler:
• Altıgen Buz Kristali, Ekrem14, Eray, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, konuralp, mehmet karsever, Mturi, SnowPoyraz, snowsnow2021
Arkadaşlar herkese merhaba ;
Şimdi ben nacizane tecrübeme ve analizlerime göre 14 - 18 Şubat sistemini elimdeki verilerle istinaden sizlere yorumlamak istiyorum @KardanadamEmin abimizden her ne kadar 18 şubatta ikinci sistem ve blokaj ile ilgili bilgi alsamda ben yine de kendi tahminimi yapmak istiyorum. Şimdi arkadaşlar 14 Şubatta başlayacak olan soğuma 18 Şubata kadar özellikle Marmara bölgesinin tamamı olmak üzere TAKIR TAKIR donduracak..Donduracak ammmmaaaa peki ya yağış? İşte aşağıda ki GFS güncel modellerimize göre şunu söyleyebiliriz ki.14 - 18 şubat sisteminin talihlisi Kocaeli - Sakarya - Bolu yani Doğu Marmara diyebilirim.. İşte sistem başlangıcı 14 Şubat kar kalınlıkları ![]() 16 Şubat ta 850hpa da -16 ları göreceğimiz anlar ![]() Ve 18 Şubat Sistem sonu kar kalınlıklarımız ![]() Şimdi sistem bitiminden sonra yani 18 şubattan sonraki durum ne olur yada blokajla birlikte 2.sistem 18 şubat sonrası devam edermi ben o analizi üstadlara bırakıyorum..Fakat 18 şubata kadar doğu marmara hariç diğer bölgelerde sadece güzel bir örtü göreceğiz gibi duruyor.Hayatı engellleyecek yada kısıtlayacak derecede bir kar tutunumu malesef görünmüyor. Herkese saygılarımı sunarım. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3uZgibi, Əspəranza34, KardanadamEmin, sirgalton, 74 Ziyaretçi |