Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(02-01-2021, 10:54 AM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hava yine deli lodos. Resmen harekette bereket var. Bu sezon kaçıncı lodos bu sayan var mı?

Ne kadar lodos, o kadar KAR lı sistem.... eye Bye Spiteful Smile thumbsup   Lodosun olmadığı yıllarda KAR da yokdu.. uzgun

(Son Düzenleme: 02-01-2021, 01:09 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Arkadaşlar uzun süredir bahsettiğimiz ve takibinde olduğumuz, ayın 10 undan sonra beklediğimiz devasa sistemin bugün görmekde olduğunuz modellerdeki görüntüler, buzdağının görünen yüzü olduğunu bilesiniz..Artık bu KIŞ sezonu neden geç başladığını ve ne kadar süreceği ile ilgili fikirleri toplamaya başladığımız şugünlerde, dikkat edilmesi gereken önemli bir hususu aklımızın bir köşesinde tutalım..Örneğin son 3,5 yıldır, OrtaAkdeniz ve Ege'denizinde yeterli alçak basınç oluşumları neredeyse yok gibiydi..Alçak basınç, yüksek basıncı ( Azoru) iter ve yükselen Azorda, kutup girdabındaki kütleyi ( polar worteks) böler ve sisteme yada sistemlere güney enlemlerine bir nevi yol açma görevi üstlenir..Diğer bir deyişle Polar koridoru açarak, kopmalara yol açar.. Oysa son 3,5 yılda birtürlü bu olay gerçekleşmedi ve haliyle adamakıllı sistemler alamadık..Azor zaman zaman yükseldiysede bu seferde İzlandanın baskısı altında pide şeklini alarak polar worteksin koridoru maalesefki başka yönlere taşınım gerçekleşti..Bu pattern artık şimdileri yer değiştirdi ve bu sezonda dikkatinizi çekerim, yaşadığımız her iki sistemin ardından hemen lodoslu ve güneyli hava akımlarını alır olduk, bu çok iyi birşey...Lodosun kuvveti ve atmosfere etkisi ne kadar güçlü olursa, dönüşümlü, aynı kuvvetteki Karayelle bizlere gelecek 850 hpada -5 ve 500 hpada -30, 35 derece sıcaklıkları bizleri KAR örtüsüyle tanıştırabilir.Son yaşadığımız sistemde 850 hpada -7,-8 ler vardı, 500 hpada -35, 40 lar vardı ama tek bir terslik bizleri beklentilerin altında sistem almamızı sağladı..Oda karayel güçlü değildi, fırtına şeklinde karayelde sistemi destekleseydi, işte o zaman Marmaranın heryeri KAR örtüsüyle tanışacakdı, olmadı maalesefki..Ben Maltepe'de sadece sulu KAR la geçirdim o sistemi...Şimdi ise önümüzde yine bol lodoslu ve ılık bir hafta bizleri bekliyor..Dua edelimde sıcaklıklar +25 lere gelsin ve bol bol fırtına şeklinde lodos essin, ayrıca OrtaAKDENİZ ve EGE de yine kuvvetli alçak basınç oluşsun ve şartlar buna son derece müsait çünkü... thumbsup Ayın 10 undan sonra bu ılık havalar bitecek ve sonrasında neler yaşanacak hep birlikde göreceğiz...NAO süper ve sistem gösteriyor..AO oda negatifden nötre geliyor ve hafif üstü, oda sistem demekdir...MJO değerleri zaten son zamanlarda hep bu beklenilen devasa sisteme işaret ediyor 7 ve 8 .nci fazlarda geziyor..Diyagramlarda resmen bombardımana tutuyor..Eeee daha ne olsun, beklenen yolda ve GELİYOR....( Freni patlamış bir tır gibi. Smile ) Ayıbalığımız yakında Marmara sularında olacak... eye Bye thumbsup 
resim

resim

resim

resim

Lodos cok sert esiyor sitelerde 25 km hizla diyor ama 60 - 70 km den asagi degil cok kuvvetli
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın

(Son Düzenleme: 02-01-2021, 12:59 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Şubat sonuna doğru, bu ayın 27 si ile 5 Mart arasında bir ayıbalığı daha var.. Ayrıca yine MARTIN 17 sinde bir sistem daha.( Tarantulam ve Erdoğan KARdeşlerim, sözüm size, hemen sahiplenmeyin, bu sefer günler öncesinden sistemi ben haber veriyorum.. Big Grin eye telif hakları bana aittir, boşuna sulanmayın..)  Eeee ne diyorduk? Bu kış o kış değil....O SENE, BU SENE.COM.... Big Grin eye Spiteful Smile thumbsup thumbsup thumbsup 
resim

resim

resim

resim

resim

resim

resim

resim

@KardanadamEmin bey anlasildi bu sene kis 1 ay gec geldi 1 ay gec gidecek ocak subat mart kis oldu

resim

Trakyada guclu yagislar var aksam saatlerine dogru istanbula yagis ulasacak

(Son Düzenleme: 02-01-2021, 02:36 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Emin bey hep geç kalıyorsunuz Bye ben Mart başında hatta blokajlı bir sistem olabileceğini geçen hafta yazdım ne olduysa size yeni yaşlandınızdan sonra oldu yaşlandınızmı ne Big Grin

01-30-2021, 05:35 PM

Şuraya yazıyorum Mart başı blokajlı sistemimiz var inşallah resim

Nihayet bazı şeyler yerine oturuyor...Bakın sabahki GFS ile öğle güncellemesi kışla, yaz gibi oluyor ve sitemizde kimse modeller bozdu diye bizlere sitemler etmiyor, kimse kış bitti nidalarıyla ortalığı gereksiz yere velveleye vermiyor...İşte bu...Artık bazı taşlar yerine oturuyor...Herkes anladıki, sistemler birkaç bozmayla gelmemezlik etmiyormuş.....Tüm ana desene bakmadan, diğer tüm veriler ve modellere bakmadan boşuna kimselerin morallerini bozmaya gerek yokmuş değilmi?....Şimdi kaldığımız yerden sistemi kovalamaya devam... eye Spiteful Smile thumbsup thumbsup thumbsup

@AZOR  Vaayyy, Erdoğan KARdeşime bakın heleee... Smile Spiteful eye Big Grin   valla ben yaşlandığımı söylemekden gocunmam, bilirimki, her yaşın kendine has güzellikleri vardır...Yaşlanacağını ve sonuçta öleceğini bilerek yaşıyan tek canlılar insanlardır.. Dash  Bye  Ama yinede geçmişe mazi derler... eye sistem benimdir, benim kalacak...Kimse sulanmasın, heleki Örümceğim aslaaaa.... Big Grin eye Smile Smile Smile

(Son Düzenleme: 02-01-2021, 02:51 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Bütün sistemleri Emin'e ve Erdoğan arkadaşlarıma ithaf ediyorum güle güle kullanın sistemleri takibi bırakıyorum bir süre.

Tarantula örümcek
ağlarını örecek
Emin ve Erdoğan'ı
kara gömecek.
  Beğenenler:
  • ahmetcengiz, Akın, AZOR, Captmehmet, kardelisi, volkan34tr

Tarantula pesmi ettin?

Konuyu Okuyanlar:
36 Ziyaretçi