| |
Sistem karayelli geldiği için karayel 0 metre civarını iyi çabuk soğutur.Bizde böyle bir algi var.Doğrudur fakat soğugun geldiği yerde balkanlarda yer ısısi çok düşük olmadığindan istanbul olarak sınırda bir sistem.Eğer balkanlardaki yer sıcaklığı düşuk olsaydı bu sistemde istanbul çok rahat 20 30 cm kar alırdı.
Herkezi model takibi yapmaya davet ediyorum hem keyifli hemde Şubat İlk haftadan itibaren Sibirya tekrar aktif gözüküyor
İzlanda çok güçlü azor yükselebilecek bir boşluk bulursa o soğuklar tam bize inebilir
Gfs model sonlarında gösterdiği iskandinavda oluşan yüksek ve oluşan sibirya koridoru beni heyecanlandırdı.Bildiğimiz sibirya kafamıza iniyordu mübarek.İnşallah bozmaz çünkü bi 2018 vakasını kaldıramayız
)
Hayırlı günler.
Anlaşılan önümüzdeki sistem İstanbul şehir merkezlerini yine tatmin etmeyecek Ben asıl şubat sistemini merak ediyorum. Ama nedense bir önceki sistemin müjdesi yaklaşık bir ay öncesinden coşku ile paylaşılmasına rağmen, bu sistem hakkında aynı coşku ve net ifadeler yok. Üstelik sadece günler kalmasına rağmen. Ben bunun sebebinin henüz yerine oturmayan parametrelere bağlıyorum. Özellikle snowserkan'dan olumlu ya da olumsuz olasılıklar hakkında gerçekçi yorumlar görmek isterim. Soru basit. Şubat sisteminde, nüfusun çoğunluğunun yaşadığı şehir merkezleri ve kıyıların tatmin olma olasılığı var mı? Varsa yüzde kaç? Elbette herşeyi bilen Allah'tır. Şimdiden emekleriniz için teşekkürler. Bol karlı günler.
ohh maşallah son yazınızda Serkan hocam Balıkesirde örtü alacak dediniz malum ben Susurlukta yaşıyorum yine çok şanslıyız sanırım. 15 ocak sabahı ilk örtüyü almıştık eridi 16-17 ocakta tekrar örtülük kar aldık daha 3 gün önce lodosta yeni eridi şimdi bu 3.cü olacak inşallah yine güzel örtü alırız. maşallah herşey çok güzel ilerliyor bu sene.
Artık modelleri değil modellerin sunduğu diyagramları takip edin çok radikal değişiklikler göreceksiniz inşallah kar örtüsü şu an için cıvık olur ancak hala sistem değişim modunda salı günü tam olarak konuşuruz ondan öncesi hikaye.
Konu İstanbul olduğunda verilere daha bir özen göstererek bakıyoruz..Arkadaşlar son diyagram görüntülerinde Çarşamba gün içinden başlayıp, perşembe günü dahil olmak üzere 850 hpada -7, -8 ler mevcut, ayrıca 500 hpada -33 ler var ve buna birde kuvvetli batı karayel rüzgârlarını eklediğimizde KAR olasılığı daha yüksek olacak diye düşünüyorum..Rakım çok önemli, yüksek kesimler için miktarıni bugün için pek tutarlı olacağını düşünmediğim, önümüzdeki güncellemelere göre daha yerine oturmuş şeyler söylenebilir..
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, Burak1980, Captmehmet,
Gfs soğuk girişini dahada erteledi bunu takip etmenin bir manası yok artık bu saatten sonra Şubat İlk haftayı takip etmek lazım orası ümit veriyor
PAZARTESI GÜNU ŞİDDETLİ FIRTINAYA DİKKAT
Batı Bölgelerimizde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor! Beklenen Hadise Kuvvetli Rüzgar Beklendiği Yer Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege’den başlayarak yarın (Pazartesi) Ege, Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Batı Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa, yüksek kesimlerde 90-120 km/sa) bekleniyor. Yarın akşam saatlerinde Kıyı Ege’den başlayarak zamanla diğer bölgelerde de fırtınanın etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Başlama-Bitiş Zamanı 25.01.2021 00:00-25.01.2021 23:00 |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 43 Ziyaretçi |

)