| |
Sistemler kesin geliyorda ilk sistem surprizlere acik kesin yagis olacakta ama kar ne kadar etkili olacak o su an belirsiz o da sanirim pazar pazartesiye netlesebilir Serkan beyin sabah ki paylasiminda 27 - 28 ocak sisteminde kar olursada yetersiz demisti asil beklenen sistem subat basinda olacak Emin bey ilk sistemdende umutlu bakalim beklemedeyiz Emin beyin ve Serkan beyin paylasimlarini bekliyoruz takip ediyoruz
![]() Mgm 1 - 7 subat haftasina normallerin uzerinde yagis vermis
Sistemleri takip ederken hangi modele göre yorumluyoruz onada dikkat etmek gerek artık !!!
Zira geçen sistemde fark vardı bu sistemde daha fazla fark var ECM ve gfs arasında Son zamanlarda ECM nin daha başarılı olduğunu düşünüyorum Bu gelmesi muhtemel sistemde de ECM daha iyi duruyor hele gfs sabah ciktisina bakipta kar yağacak demek mümkün değildi öğlen ki daha iyi Gelecek sistem İzlanda olduğu için okyanus üzerinden geliyor ve malesef 850 hpa çok önemli oda şu anda yeterli değil yağış ve soğuk havanın uyustugu bir 12 saat var o ara bir şeyler olabilir Ama tüm bunlar için cokca zaman var ve ucu ucuna bir seylerin denk gelmesi lazım lodostan karayele dönecek o ara yağış azalıyor zaten vs vs Bu böyle olacak demek değil mesafe değişkenlik için müsait epey zaman var Bu kadar insan Şubat başı için bir sistem bekliyorsa bu sinoptik desende değişim olmalı bence bunu beklemeliyiz 27 si içinse çok beklentiye girmeden takibe devam bakarsınız güçlenir Tamamen ECM yi baz alan MGM Şubat ayı için mevsim normallerinin 3-6 derece üstü sıcaklık vermiş tabi beklentimiz olur Şubat'ta sistemler gelirse o zaman bu tahminlerde değişir ama Doğrusu moral bozucu Yağış içinse mevsim normalleri demiş Şubat için Akşam ECM güncellemesi bizi umutlandirabilir diye düşünüyorum
Abiler gördüğünüz görüntü aslında gördüğünüz görüntü değil
NASIL FARKLIYDI DIMI? Neyse gelelim önemli noktamıza, gördüğünüz model çıktıları o siklonun çok hızlı bir şekilde avrupa koridorunu katederek Balkanlardan gireceğini varsaymış. Olur mu olur ama belli bir akış var İlk akış Avrupaya sebep mi sebep şu ilk sıkıştırmada doğu koridoru kapalı ![]() png download id Devamında 3-4 günlük süreçte koridorda hareketlilik var ve desen anca ay sonunda tam bir uygun konum alıyor ama hemen 28 indeki taleplere acele cevap zor gelir hele uygun siklonun oluşumu anca bu tarihlerde olur diye düşünüyorum ![]() Ve sistem 28 inden önce zor ama devamı için görüntüler epey hoş
Beğenenler:
• adakar, Altıgen Buz Kristali, berkaybkts, Burak1980, Burçin tugay, Captmehmet, Erol Bıldırcın, hacimurat, KardanadamEmin, kral, Mustafa Torun 0834, scream, Snowreis1360, Snowsedat, Snowtime, ThunderSnow, volkan34tr, Xooner
Üstatlar şubat için beklentileriniz nelerdir?
Efsane potansiyelli veya sibirya beklentiniz var mıdır? Saygılar...
(01-22-2021, 05:15 PM)Burçin tugay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sistemleri takip ederken hangi modele göre yorumluyoruz onada dikkat etmek gerek artık !!!ecmwf'e baktığınıza emin misiniz? tam zıt konuşmuşsunuz da
Uzun süreli yağışlı ve soğuk günlere hazırmıyız vurkaç sisteminin ardından belkide uzun yıllar yaşamadığımız soğuk dalga gelebilir sinoptikler -20 diyor bu trakyada -14 İstanbul'da -10/12 anlamına gelir
Bu bir örnektir 1929 yılına atıfta bulunulmuştur
Beğenenler:
• ahmetcengiz, Akın, Burak1980, Captmehmet,
Abi gelirse böyle mi gelir çünkü bu 1929
Belki bana kızacaksınız bilmiyorum özellikle Kardanadam emin bey her seferinde öyle bir allayıp pulluyorsunuzki hevesimiz kursağımızda kalıyor bu sistemde yine uçurmuşsunuz anladığım kadarıyla diğer sistemde eşe dosta rezil olduk Tam olmadan olgunlaşmadan yüksek beklentiler vermeyin vallahi hayal kırıklığı oluyor
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| efe90, fenerli, snow41, 69 Ziyaretçi |