Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Haydi ustalar bugün verin kar müjdelerini bombardıman yapalımSmile
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, Snowsedat, snowsnow2021

bugün rüzgar baya şiddetli süpriz olabilirmi acaba hava kapattı dudulluda
  Beğenenler:
  • snowsnow2021

(Son Düzenleme: 01-20-2021, 10:57 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Arkadaşlar beklemekde olduğumuz 26-27-28 Ocak sistemi,çok karışık karaktere sahip bir sistem ve modellerde iniş, çıkışlara sebebiyet veriyor..Böyle tip sistemler hertürlü sürprizlere açıkdır..Rüzgar yönü, 850 sıcaklıkları tamda istediğim kıvamda olmamasına rağmen yabana atılacak bir sistemde değil gibi...Serkan KARdeşimin tabiriyle, şapkadan tavşan çıkabilir... eye Spiteful Smile thumbsup  ECMWF sistem için oldukça temkinli çıktı vermiş,( sıcak senaryo muhtemelen) dün akşam daha belirgindi sistem..Fakat bu gelgitler doğaldır...Dedik ya şapkadan tavşan çıkabilir.. Big Grin eye Smile thumbsup  
resim

resim

resim

(Son Düzenleme: 01-20-2021, 10:39 AM, Düzenleyen: Burçin tugay.)

Serkan hocam ayın 27 si guclenirse Şubat başı olmayacak gibi görüyorum yanlismi düşünüyorum 
Sanki ECM de benzer birşeyler gösteriyor 
Nitekim 27 için zayıflama var ECM devam etse Şubat başı sistemi verebilirdi
İkisi aynı anda olmayacak gibi siz ne diyorsunuz
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 01-20-2021, 10:44 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

27-28 Ocak'ta İstanbul için bir sistem var ancak bu bizi KAR anlamında tatmin edebilecek potansiyelde değil.

Bizim beklediğimiz sistem Şubat ayının ilk haftasını bitirmeden gelmesini beklediğimiz sistemdir.

Kuvvetle ihtimal İngiltere-İskandinavya engellemesi ile alacağız bu sistemi.

Sıradan bir sistem olmayacak gibi duruyor şimdilik bunu söyleyebilirim.

Zaten yakında bu sistemle ilgili bolca paylaşımlarımız olacak.

Dünkü kar görsel şölendi Serkanıma gelsin yağışı bitmişti sistemin güya sözde tahmincii seni.
  Beğenenler:
  • hacimurat, kral, scream, Snow Gökhan, snowserkan, volkan34tr

(01-20-2021, 10:54 AM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dünkü kar görsel şölendi Serkanıma gelsin yağışı bitmişti sistemin güya sözde tahmincii seni.

Şubat'tan ne bekliyorsun?
Müsait olduğunda yaz çiz biraz..

Şubat KARAbat olcak 27 28 sistemi yağış iyi kky kar ihtimali var. Önce Orta Akdeniz sonra Balkanlar sistemi.
  Beğenenler:
  • Captmehmet, kral, Snowsedat, volkan34tr

(Son Düzenleme: 01-20-2021, 12:07 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Arkadaşlar 26-29 Ocak sistemi için şöyle bir dip not vermek istiyorum, GFS ve ECMWF bugünkü çıktılarında sistemi kısmış ve ısı yeterli değilmiş gibi çıktılar versede benim kanımca bu sıcak senaryo olduğunu düşünmekdeyim, çünkü diyagram ve son GFS senaryoları kuvvetlenmekde ve diğer baktığımız modellerin sıcak çalıştırma olduğunu söyleyebilirim.. thumbsup  Benim tahminimce bu sistem 850 hpada -8, -10 bandında inecek ve KAR ihtimali yüksek diyebilirim.. thumbsup  Sistem muhtemelen 28 Ocak girişli olacakdır ve büyük olasılıkla sürprizlere açıkdır..
resim

resim

Bugün rüzgar güneyli yönlerden esmesine rağmen iyi ısırıyor doğrusu.

Lodosta kar yağacak nerdeyse.

Konuyu Okuyanlar:
efe90, snow41, 55 Ziyaretçi