| |
An itibarı ile Kağıthane de KKY yağıyor. Havanın biraz daha soğumasıyla saf kar yağışına döneceği kanaatindeyim. Tahminci ve kıymetli üstadların da söylediği gibi bu daha sistemin başlangıç hali. Daha önümüzde nice bol karlı günler var. Hemen karalar bağlayıp sitem etmeye gerek yok. Tatminkar bir kar yağışına doyacağız Allahın izniyle.
(01-16-2021, 10:55 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Abi birşey sormak istiyorum cumartesi akşamı meteoroloji tam bu saatlerde kuvvetli kar uyarısı vermişti ama şu anda bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyor. Ama mgm hala aynı kar uyarısını ısrarla vermeye devam ediyor. Peki bu yağış ne zaman kara dönecek bir fikrin varmı ?(01-16-2021, 10:42 PM)blacksnow80 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: emin bey perşembe diyorsunuzda, bu sistem yrın öğlen bitecek gibi görünüyor, sizce perşembeye kadar kar yağar mı?
(01-16-2021, 10:42 PM)Fatih7834 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İyiakşamlar herkese, üstadaların tahminleri doğrultusunda saat ve yağış doğru bir giriş yaptı ancak sistemin iyi kısmını şuan Marmaranın güneyi ve doğusu(bursa, Balıkesir, Kocaeli) aldı. Bizler alçak kesimlerde yeterli soğuma olmadığı için kky şeklinde aldık ve yavaş yavaş ilk oluşum bitmek üzere. Şimdi gece 00:00 dan sonra rüzgar etkisiyle sıcaklıklar inşallah düşecek ve kar ile buluşmamız her ilçede gerçekleştireceğiz. Ama benim kafama takılan şey saat 15 te başlayan yağış batılı geliyorken birden doğuya nasıl kaydı, rüzgar yönü ani bir değişiklik göstermedi. Acaba 2.ci parti de doğuya kayma ihtimali yüksekmi? Bu İşin kaymağını yüksek ilçeler mi yiyecek kafamda deli sorular.???
(01-16-2021, 10:55 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-16-2021, 10:42 PM)blacksnow80 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: emin bey perşembe diyorsunuzda, bu sistem yrın öğlen bitecek gibi görünüyor, sizce perşembeye kadar kar yağar mı? sürekli yağacağını duymak istiyoruz ![]() şaka bir yana cevap için, emekleriniz için teşekkürler.
(01-16-2021, 10:55 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-16-2021, 10:42 PM)blacksnow80 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: emin bey perşembe diyorsunuzda, bu sistem yrın öğlen bitecek gibi görünüyor, sizce perşembeye kadar kar yağar mı? Emin bey haklisiniz sistem var ama yağış konusunda sıkıntılı bir sistem var. Dek sartlari da tam istedigimiz gibi değil gibi duruyor. Yanlışım varsa düzentin ama yağış pazartesi sabahtan sonra bitiyor gibi.
(01-16-2021, 10:51 PM)Ftherdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey bir sorum olucaktı. Az önce sakarya hendekte bi arkadaşımla görüntülü görüşme yaptım inanılmaz kar yağıyor. Radarda hendek üzerinde kütle görünmüyor ama bunun nedeni nedir acaba. Şimdiden teşekkürler Radarda parazitlenme olduğu zaman belli alanlara sinyal gönderilemiyor. Bundan dolayı geriye sinyal dönüşü olmadığı için o bölge boş görünüyor. Farklı radar alanlarına bakın.
Ben sasiriyorum. Benim bolgemde hic yagmura donmedi. Ufak tefek metreler bile yagisa tesir ediyor demekki. Umraniye tepeustu ihlamurkuyu dudullu tarafi 130-190 metre arasinda hep kar yagdi ve yagiyor. Yollar felan hep kar su an da devam ediyor tipiye yakin sicaklikta artis ta olsa. Hic yagmura cevirmedi. Lapa lapa yagiyor. Bazi noktalarda dunden erimeyen karlar da vardi. Uzerine yagdi hatta
Arkadaşlar açık konuşalım moral bozmak istemem ama bu akşam çok yağmur var heryer göl oldu sıcaklık değerleri çok yükselince bazı yerlerde kky çevirdi bu kar çok sıkı ve tipi şeklinde yağmassa sabaha bembeyaz bir örtüyle başlayamayız bu gece yağdı yağdı yağmadı artık tutmaz pazar az bir yağış olacak bence
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| efe90, KardanadamEmin, sirgalton, snowserkan, 91 Ziyaretçi |