Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

20-40 cm 8 il için, yani marmara geneli için uyarı vermiş. kimi yer 5 cm olur. gider koaeliye  40 cm düşer. bekleyip görücez akşama neler olucak. hangi şehir daha şanslı bakalım.
  Beğenenler:
  • hacimurat, Ümittt

Hazırız bekliyoruz.Heyecan dorukta.

Serkan bey rüzgarın yer seviyesine göre anlık durumuna bakabilecegimiz link varmı 
MGM bin sitesinde gösterdiği rüzgar gün batısı gibi bişey yani güneyli sayilir

(01-16-2021, 11:36 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-16-2021, 11:28 AM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-16-2021, 11:19 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 20-40 CM.

Mgm söz dinliyor.

Kime göre 20-40 cm nereye göre 20-40 cm Big Grin şu konuyu detaylandıralım abi artık bence Big Grin

MGM'ninde kendine özel çalıştırdığı sınırlı alan modeli var (ALADIN).
Her gün dört defa çalıştırılıyor.

Türkiye'yi 50 kareye veya İstanbul'u 10 kareye bölerek modellemek başka 1000 kareye bölerek sınırlandırmak başka.
Bu tip sistemlerde sınırlı alan modellemesi önemlidir.

Abi ben çevre ülkelerin sınırlı alan modellerine baktım az önce Yunanistanın poseidon falan. Avrupadaki yağış tamamen erimiş görünüyor o modellerde ALADINi harita olarak görebiliyor muyuz halka açık bir model mi
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • Burak1980, Ümittt

20-40 cm ismini saydığı iller için geçerlidir.
20 ila 40 cm arası değişen birikimler olacak.

(Son Düzenleme: 01-16-2021, 11:45 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

Mgm cuma içinde bursa çanakkaleye aynı uyarıyı vermişti 10 cm değil 1 cm yağmadı, umarım bu sefer tutar.

sıcaklıklar kıyılar için kky yağmur sınırında ilk cephe girişinde kar olarak düşmeyebilir, akşam 18-20 arası kara döner diye düşünüyorum. 300 metre üzeri direk kar olarak başylacaktır.
  Beğenenler:
  • jacobsss, kral, Snowsedat

(Son Düzenleme: 01-16-2021, 11:45 AM, Düzenleyen: Xooner.)

Değerli Dostlar, 15.00 uyarısı tek tek yer belirtmek mümkün olmadığı için İstanbul il geneli olarak belirtilmiştir.

Lütfen tek tek neden başlamadı burada tarzı şeyler yazmayın.

Bu saatin temel yazılma nedeni hazırlıklı olunmasıdır. O saatten sonraya mümkünse işlerinizi bırakmayın anlamında, yani uyarı mahiyetinde yazıldı.

Asıl beklenen etkili kar akşam saatlerini bulacaktır.

Saygılar.

(01-16-2021, 11:40 AM)Burçin tugay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey rüzgarın yer seviyesine göre anlık durumuna bakabilecegimiz link varmı 
MGM bin sitesinde gösterdiği rüzgar gün batısı gibi bişey yani güneyli sayilir

Anlık rüzgar durumuna bakabileceğin tek kaynak uydu görüntüleridir.
Bulut hareketlerine göre değerlendireceksiniz.

https://en.sat24.com/en/tu/visual

(01-16-2021, 11:40 AM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Abi ben çevre ülkelerin sınırlı alan modellerine baktım az önce Yunanistanın poseidon falan. Avrupadaki yağış tamamen erimiş görünüyor o modellerde ALADINi harita olarak görebiliyor muyuz halka açık bir model mi

Paylaşmaz..

Sen buradan bak Sefa.

https://www.mgm.gov.tr/tahmin/wrf-model-...24&g=p#sfB
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, kral, mehmet karsever, Snowsedat, volkan34tr

Umudumuz yolda.Gözlerimiz yolda.Bekliyoruz Ey Bereket...Saygılar.

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, Snowsedat, Xooner

(01-16-2021, 11:44 AM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değerli Dostlar, 15.00 uyarısı tek tek yer belirtmek mümkün olmadığı için İstanbul il geneli olarak belirtilmiştir.

Lütfen tek tek neden başlamadı burada tarzı şeyler yazmayın.

Bu saatin temel yazılma nedeni hazırlıklı olunmasıdır. O saatten sonraya mümkünse işlerinizi bırakmayın anlamında, yani uyarı mahiyetinde yazıldı.

Asıl beklenen etkili kar akşam saatlerini bulacaktır.

Saygılar.

Konuyu Okuyanlar:
тaяaηтυℓa, 56 Ziyaretçi