Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-12-2021, 10:29 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Karadeniz ve Marmara denizi üzerindeki(  2mt ) sıcaklık değerleri 0 derecenin altında. Uygun rüzgar açısı ile Karadeniz üzerimize yağacak.

Crazy lake effect snow

Üstad selamlar,
Anlamaya çalıştığım şu : Gündüz yer alan mesajlarda 2 günlük kar arkasından yağmurlu bir ara sonra tekrar kar yağışı tahminleri vardır. Şimdi verdiğin bu bilgiye göre aradaki yağmur da yerini kar yağışına mı bıraktı anlamı çıkarmalıyım

Kar topu için dışarıda olduğumuz zamanlarda maske mesafe vs dikkat edelim

O çook özlediğimiz kar yağışları geliyor olmasına rağmen bugün forum bana buraz pasif gibi geldi. Perşembe ve cuma günü gelen gol haberleriyle canlanır buralar .
  Beğenenler:
  • adakar, Snowsedat, ThunderSnow, Xooner

@mirhan

Hazırlıklara başladı herkes. Çok meşgulüz Smile

@realshadow

Korkulan poyraz yerini yıldıza bırakmış görünüyor. Poyrazla gelecek olan yağmur da yerini kara bırakmış görünüyor. Tam ümit ettiğimiz gibi. İnşallah o şekilde gelirse dek'ler akar Wink

(01-12-2021, 11:50 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mirhan

Hazırlıklara başladı herkes. Çok meşgulüz Smile

@realshadow

Korkulan poyraz yerini yıldıza bırakmış görünüyor. Poyrazla gelecek olan yağmur da yerini kara bırakmış görünüyor. Tam ümit ettiğimiz gibi. İnşallah o şekilde gelirse dek'ler akar Wink

Ben hazırlıklarımı serkan abi sistemin haberini verdiği ilk zamandan yaptım  Smile  sen naptın yapmadıysan hazırlıkları sende yap gecikme  banana
  Beğenenler:
  • adakar, Olyosmanli, Poyraz, Snowsedat, Xooner

(Son Düzenleme: 01-13-2021, 12:02 AM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Evet beyler şu anki tabloda ocak son haftaya da sistem alma ihtimalimiz giderek artmakta özellikle ayın 23 ünden sonra özellikle sağlam bir sistem alacak gibiyiz inşallah. Gelelim önümüzdeki günlere bir kere kar haritaları felan hikaye hepsi İstanbul bu sağı solu belli olmaz, sıcaklıklar ciddi anlamda düşecek. Ayrıca Dekleri hiç bir model çözemez konvektif kar yağışı oluşturduğu için hep sürprizlere açıktır. Tahminlerin çok ötesinde kar olacaktır kimse endişe etmesin o kadar sıcak deniz o kadar soğuk cephe olacak da 3 5 cm kar yağcak ha gülerim buna kimse olacakları hayal bile edemeyecek. Görüşeceğiz bu cm cilerle

Bu sistemde en çok kar alacak bölge Erzincan ve güneyi yaklaşık 180 cmresim

Ben yine de bi daha kar gelmez korkusuyla  1 2 kartopu yapıp poşetleyip buzluğa atacağım geçen sene de yapmış idim  Big Grin
  Beğenenler:
  • Captmehmet, hacimurat, mehmet karsever, Olyosmanli

(01-13-2021, 12:00 AM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet beyler şu anki tabloda ocak son haftaya da sistem alma ihtimalimiz giderek artmakta özellikle ayın 23 ünden sonra özellikle sağlam bir sistem alacak gibiyiz inşallah. Gelelim önümüzdeki günlere bir  kere kar haritaları felan hikaye hepsi İstanbul bu sağı solu belli olmaz, sıcaklıklar ciddi anlamda düşecek. Ayrıca Dekleri hiç bir model çözemez konvektif kar yağışı oluşturduğu için hep sürprizlere açıktır. Tahminlerin çok ötesinde kar olacaktır kimse endişe etmesin o kadar sıcak deniz o kadar soğuk cephe olacak da 3 5 cm kar yağcak ha gülerim buna kimse olacakları hayal bile edemeyecek. Görüşeceğiz bu cm cilerle

Kesinlikle katılıyorum sana. 2017 yılında normal verilerde kar yağışı vardı ama hiçbir basın organında  (B. Sürmeli dahil) hiçbir veri yoktu DEK ile ilgili . O günlerde İstanbul İdealtepe de sahilde oturuyordum.Oralarda oturan bilir sahilde evlendirme dairesi vardır.Benim evim oraya 200 metre mesafedeydi ve o kadar yoğun bir DEK yağışı aldık ki evimden evlendirme dairesini göremiyordum.Tek kelime ile muhteşemdi. Allah bize o günkü gibi bir karyağışı nasip eder inşallah.
  Beğenenler:
  • adakar, Captmehmet, Ekrem14, Eray, Olyosmanli, Poyraz, Snowsedat

Hasret sona eriyor 14-15 ocak istanbul'da ilk kar yağışı geliyor ilk part hazırlık yani yoğun kar yagışına öncelik bir yağış bekleniyor bu günlerde soğuk tam anlamıyla kendini hissettirecek sıcaklık hızla düşecektir 4 ila -2 çok soğuk bir İstanbul bekleniyor 2. Part 17-18-19 ocak yoğun ve soğuk anlamıyla çok önemli günler karadeniz ve marmara denixzi üzerinden gelen dek (deniz etkisi kar yağışı) görülecektir sıcaklık beklenenden bir tık altı bekliyorum bu anlamda kar açısından önemli faktör yere düşen kar 'ın yapışmasını sağlıyor durum şuanlık böyle abilerim.
resim

fotos gifs

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Captmehmet, Eray, hacimurat, kral, Snowsedat

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, Galatasaray1905, Kartutgun, тaяaηтυℓa, 48 Ziyaretçi