| |
(01-10-2021, 02:19 PM)Balliarioglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba; Deniz etkisi olacak Anadolu yakası daha şanslı,boğaz hattıda öğle Avrupa yakasında şu an gözüken bir bant var,havaalanı civarı ama çok takla atacak modeller, çarşamba günü bile netleşmeyebilir şu an desemki Anadolu yakasında 50 cm olabilir ama 5 cmde olabilir Madrid'de kar yağışı tahmini olarak 10 cm yapılmış uzmanlarca 1 metre yağan nokta olmuş ortalaması 25 cm olmuş Madridin
13–17 sisteminde en büyük sorun ab olacak gibi duruyor. Muhtemelen sahillerde sınırda kalacağız, kky olabilecek 1-2 derece düşüğüyle efsane olacakken. Alçak basınç olmadan direkt kırımdan soğuk ile dek gelse daha iyiydi, en azından soğuktan yana beklentimizi bilirdik, yağacak kar da saf kar olurdu.
Daha çok var değişir o işler bekleyelim son gün bile değişeceğini düşünüyorum ben.Etkisini ve gücünü arttıracak bence.
Arkadaşlar sakin....Daha henüz sistemin girişine yaklaşık 5 gün varken KAR kaç cm yağacak tahmini yapılmasın..Yağış durumları son dakikaya kadar değişebiliyor..Önce bir girişin nasıl olabileceği, rüzgârın şiddeti ve yönü bir belli olsun...KAR ın ne kadar yüksekliğe ulaşabileceği en zor tahminlerdendir..Ben şahsen böyle bir tahmin asla yapmam...
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, Matikler, Mustafa Torun 0834, Osman_58, scream, snow41, snowözgür, Snowreis1360, Snowsedat, Trakia, Xooner
Miktari su an kestirilemez ama yagis olacagi kesin ama 5 cm ama 50 cm
benim tahminim cumartesi pazar yagacak olan kar daha iyi gorunuyor cuma gunu kky olabilir diyorum carsambaya kadar bekleyelim
İtalya'dan çok Grönland korkutucu bir görüntüde. Her şeyi alt üst edebilir o görüntü.
İtalya ab'si çok değişir. Kâh Ege'ye kayar, kâh Girit taraflarına kayar. Onu çok sıkıntı etmem ama Grönland'daki basınç durumu sakat. İnşallah oradan darbe yemeyiz. Şu anki tabloda en kötü senaryoda bile çok iyi yağış ve iç kesimlere yoğun kar var. Kıyılar şanssız kalıyor ama bu görüntü dediğim gibi çok değişir. Azor'un gücü zayıflamasın, yeter. Ab'ler çok dert değil, en azından yağış açısından. Akşamki ecmwf çıktıları çok önemli. Umarım bana göre daha tutarlı olan ecmwf verileri iyi gelir.
Beğenenler:
• Burak1980, byarslan, Canberk, Captmehmet, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, Serhat, snow41, snowözgür, Snowreis1360, Snowsedat
Neredeyse 5 gün var sistem girişi için.Ne çıkan modeller ne de basınç dizilimleri çok gerçekçi değil. Çarşamba gününden önce modellere bakarak yapılacak tüm yorumların gerçekçiliği düşük olacaktır.
Çitayı ne çok yükseltmeli ne de sistem fosss demeli. Yarından itibaren güneyli rüzgarlar tekrar başlayacak.Kısa süreli ısınma süreci, devamında tekrar yağmurlar. Serkan Bey’e bir sorum olacak. Bugün öğle saatlerinde deniz seviyesinde hakim rüzgar poyraz iken, 1000-1500 m seviyesinde 70-80 km şiddetinde güneyli rüzgar mevcut idi. Sıcaklığı etkileyen rüzgar yer seviyesimi? İyi forumlar
NE DEMİŞTİK? Bugünlerde sistemler gelinceye değin hop oturup, hop kalkacağız...Ama zafer inananların olacak..ALLAH'ın izniyle.Bir model bozmasında ortalık karıştıran yada karıştıranlara en güzel cevabı ben değil Atmosfer verecek..nokta...Ben sabretmeyi çok severim..
Beğenenler:
• adakar, Captmehmet, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, snow41, snowözgür, Snowreis1360, Snowsedat |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 30 Ziyaretçi |