Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Ben gerçekten anlamıyorum dün akşam cümbüş vardı şimdi ses çıkmıyor. Sabah akşam arası bu kadar belirgin fark var iken akşam düzelmemesi için de bir engel yok diye düşünüyorum. Bu durumun ortasını bi ayarlamamız lazım. Gercekten çok erken sevinip sonra üzülüyoruz. Bide dikkat ediyorum insanları zorla tahrik eden bi tayfa var iyi haberler versinler diye bu yanlış. Neyse onu bekler görürüz illa bi şekilde göreceğiz bu kar yağışını bugün olmaz yarın olur. Saygılar..
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, idieforyou41, kral, Snowsedat

Bence panik yapmaya gerek yok arkadaşlar. İlk önce özlediğimiz yağışlara kavuşuyoruz inşallah bu çok önemli bence bu kuraklıkta barajlarımıza ilaç gibi gelecek. İlk sistem belki İstanbul için kıyılar için özellikle kar yapmaz belki (Değişime hâlâ açık) ama yer seviyesini iyice soğutur kışı hatırlarız. Dağlara ve yüksek kesimlerde birikim olur buda barajlarımıza iyi gelir. Zaten diğer sistem veya sistemler için epey zaman var en az 10 günden bahsediyoruz çok şey değişir daha. Bu arada serkan bey nasıl sağlığı falan iyidir inşallah yoksa bu günlerde sessizliğe gömülmezdi.
  Beğenenler:
  • hacimurat, Hasan_iSTANBUL, Snowsedat

Sistemin ayak sesleri geliyor
Pazar gunu kuvvetli yagis 8 - 10 derecelik sicaklik
pazartesi sali lodos 20 dereceler carsamba gecesi isler degisiyor 14 unde sicaklik 5 - 6 lara dusuyor bekledigimiz sistem geliyor
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Hasan, kral, Snowsedat

Gfs akşam güncellemesi
Panik yok sistem oturmaya başladı Antalya ya -12 indi daha ne olsun dek var fırtına var
270saate kadar
https://images.meteociel.fr/im/8275/anim_wmb5.gif
https://images.meteociel.fr/im/793/anim_qna6.gif

Öğlenden iyi enazindan ancak yağış ile soğuk ne kadar catisacak göreceğiz çünkü karayel olan saatlerde yağış az 
Öyle veya böyle ilk kar gelecek gibi duruyor 
Aslında potansiyeli olan bir sistem bunuda söylemek lazım 
Ayrıca ciddi miktarda da yağış geliyor buda çok sevindirici önümüzdeki hafta afet boyutunda yağış gösteriyor hemde uzun süre
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, Snowsedat

ya arkadaşlar herkezde tedirginlik var devamlı öteleniyor haliyle moral bozukluğu oluşuyor . Emin abinin son yazılaırnı d aokudum abi insanlar snein yazından rahatsız olmuyor ama ben herke ziçin söylüyorum 15 gün sonra bir güncelleme de görünen görüntü için 5-6 tane resim paylaşmaya gerek yok 1 tane aresim atın örnek 22 ocakta böyle bir oluşum var deyin şimdi bazen telefondan giriyorum şahsen ben senin için demiyorum hocam başkaları da yapıyor büssürü resim paylaşıyor hangisine bakacağımı şaşırıyorum ama modeller harika süper akşam eve geliyorum bir bakıyorum hain meteociel gfs ye o efsane görünen tarihlerde yaz getirmiş. Yani birde kar haritası olayı çıktı Big Grin biz 1 karışa razıyız öyle bir kar çıktısı paylaşanlar oluyorki marmaraya 30-40 cm görünüyor ama tarihler yaklaştıkça uçup gidiyor. Kolay değil hocam herkez 3-4 yıldır devamlı hayal kırıklığına uğradığı için bazen kimse ne yazdığını bilmiyor.

Toplam yağış halen 150 mm üzerinde
resim

https://snowserkan.com/forum/showthread....2#pid40952

Anket devam ediyor dostlar.

Bütün yazılanları sessiz sedasız okuyorum

İstanbul’a kar yağsın valla kendi şehrime yağmış kadar ben de sevinicem Smile

İyi düşünelim iyi olsun

Ecmwf ile Gfs bu sefer hem fikir.. 17 Ocakta soğuklar ve Kar Marmarada

Konuyu Okuyanlar:
KardanadamEmin, snow41, тaяaηтυℓa, 79 Ziyaretçi