Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-06-2021, 06:04 PM)Erol Bıldırcın Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Slmlar emin bey RABBİM inşallah bu kuraklık bizi bu cumartesi in den itibaren yağışlar la beraber kurtulacağız özlem le beklediğimiz kar yağışları da kapıda 13 14 15 ocak ta sizden ricam rüzgar yönlerini ve sıcaklık ve yağış LARI model ler le belirtir isiniz teşekkürler bol kar lı günler

Aleykumselam Erol KARdeşim..Son güncellemeleri alalım, gidişata göre vakit buldukça burdan paylaşırım... thumbsup
  Beğenenler:
  • Burak1980, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, Snowsedat

(01-06-2021, 05:37 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-06-2021, 05:28 PM)Özgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-06-2021, 04:27 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Diğer verilerede bakalım, mesela 10 hpa görüntüleride sistem konusunda sıkıntı yok diyor...Diyagramlar bu konuda hemfikir....Eeee bizede ne kalıyor, tabiili beklemek...Rahat olun, herşey yolunda... thumbsup
resim

resim

resim

Emin bey ocak 15 inden sonra zonal rüzgarlar kuvvrtleniyor ve galiba batıya döniyor.Yanlısim.vatsa özür dilerim.
Bu durum bize 15 ocak sonrasi olumsuz durum olusturmazmi .
şuanki verilerde kesindönüş olmazsaki, sanmıyorum olmaz... sadece tek handikap karayelden poyraza dönmesin yeterli, rahat ol herşey yolunda ilerliyor... thumbsup

Emin abi zonal rüzgarlarin yönüyle sistemdeki muhtemel rüzgarın yönünün direkt bir bağlantısı yok. Özgür Bey'in sorusunun cevabı da aslında tam olarak dediginiz sekilde degil.
  Beğenenler:
  • Burak1980, Erol Bıldırcın, KardanadamEmin, Özgür

Arkadaşlar Serkan bey iyi di mi?

İnşallah bu sessizlik "ben söyleyeceğimi söyledim, şimdi arkama yaslandım sizi izliyorum" suskunluğudur.

Sağlığı sıhhati iyidir umarım.

Onun vesilesiyle burada bir aradayız.

Bizim için yeri başka.
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, hacimurat, Matikler, Snowsedat

(01-06-2021, 06:20 PM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-06-2021, 05:37 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-06-2021, 05:28 PM)Özgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Emin bey ocak 15 inden sonra zonal rüzgarlar kuvvrtleniyor ve galiba batıya döniyor.Yanlısim.vatsa özür dilerim.
Bu durum bize 15 ocak sonrasi olumsuz durum olusturmazmi .
şuanki verilerde kesindönüş olmazsaki, sanmıyorum olmaz... sadece tek handikap karayelden poyraza dönmesin yeterli, rahat ol herşey yolunda ilerliyor... thumbsup

Emin abi zonal rüzgarlarin yönüyle sistemdeki muhtemel rüzgarın yönünün direkt bir bağlantısı yok. Özgür Bey'in sorusunun cevabı da aslında tam olarak dediginiz sekilde degil.

Onuda sen kendine göre yorumla, zaten uzun süredir yazmıyorsun..Burda nerdeyse tek kaldım, güzel KARdeşim..Sevgiler.. eye Spiteful Smile thumbsup
  Beğenenler:
  • Burak1980, Hasan_iSTANBUL, Snowsedat

(Son Düzenleme: 01-06-2021, 07:25 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Gfs akşam güncellemesi
İşler yolunda sistem dahada güçlü  ates ates
Yağışlarada nazar değmesin
132-192 saatler arası 
resimresim

Gercekten Emin bey ve AZOR dan guzel haberler pespese geliyor insallah 3 - 4 gun daha bozmazsa bu is TAMAM dir gerci bundan sonrada bozulacagini dusunmuyorum
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Snowsedat

Farkındaysanız soğuklar üst katmanlardan alta doğru akıyor. Yani kuzeyden gelen soğuk bir çekirdek yok -8ler -12ler tepemizde oluşuyor. Acaba Serkan Bey in demek istediği 10hpa daki stratosfer ısınmasıyla aşağı kaçacak soğuklar bunlar mı?

Azor un konumu iyi gözüküyor her zaman birşey söylüyorum herkez o morluklara bakiyor ama azor o tepelere çıkmazsa bize sistem gelmez bakın o tepede ne morluklar oldu ama hiç bize gelmedi 
Azor diz cokmezse bize sistem her zaman gelebilir 
Bence ECM yi daha dikkatli takip etmek lazım ben öyle yapacağım şu ana kadar daha istikrarlı gidiyor gfs bir öyle bir böyle cozemedi 
Öğlen modeli çok kötüydü 13 u için hala kar gösteriyor ama Total soğuk çok azalmış ordada bir sıkıntı var ins artar 
Not : şimdilik halen kar gorucez gibi 13-14 için
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Snowsedat

Gfs akşam güncellemesi
Azor biraz daha dalabilse sistemin babası inecek 3-4 güne diğer sistemde radarımıza girebilir
resimresim

Şimdiden kestirmek zor ufak bir basınç dizilişiyle bu kar yağışının 3 katını alabiliriz
resim

Konuyu Okuyanlar:
KardanadamEmin, тaяaηтυℓa, 62 Ziyaretçi