| |
Ben hep derim yuzde 1 ihtimalde olsa neden gerceklesmesin o yuzden umudumuzu kaybetmeye gerek nasil ki guzel muhtesem sistem bir anda yok oluyorsa hic yoktan bir sistem ortaya cikmasin yada zayif gorunen bir sistem gun yaklastikca neden guclenmesin bunun garantisini kimse veremez o yuzden bekleyip gorecegiz
Adi ustunde sayfanin zaten ISTANBUL KAR TAHMINLERI sayfasi TAHMİN yani yagabilirde yagmayabilirde isin uzmani Serkan bey bile olabilir yagabilir yagmayabilir seklinde paylasim yapiyor Yani hep yuzde 99 luk oran olacak diye birsey yok yuzde 1 lik kisimda gerceklesebiliyor Havanin durumu yagislar insan yapisi bir durum degil yani boyle birseyi insan gucu sekillendiremez sadece olabilir yagabilir yagmayabilir seklinde TAHMINLER yapilabilir ![]() Ben ayin 15 ine kadar kar gorebiliriz dememi bu modele gore dedim Adim gectigi icin cevap verme geregi duydum
Gfs akşam güncellemesi
İşler yolunda dostlar 3 yıldır bekliyoruz 2-3gün ötelemiş çokta fifi hatta daha büyük sistemin nedeni bile olabilir gecikmesi bunu zaman gösterecek önemli olan yağış tek ihtiyacımız bu kar ikinci planda şu sistemi kapalım bir https://images.meteociel.fr/im/9795/anim_tnm2.gif https://images.meteociel.fr/im/7604/anim_gjg4.gif Toplam yağış
Beğenenler:
• ahmetcengiz, Burak1980, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, snow41, Snowreis1360, Snowsedat,
Türkiye de iklim değişikliğinin ne durumda olduğu ile iligili bir makale. 1930 - 2000 yılları arası yapılan bilimsel araştırma ve veri analizleri ile elde edilen sonuçlardır.
Prof. Dr. Ahmet Nişancı' nın makalesinden bir bölümünü alıp sizinle paylaşmak istedim. SONUÇ: Türkiye genelinde, bölgesel ölçekteki iklim değişmeleri konusu meteoroloji istasyonlarının 1931-1960 vel961-1990 devrelerine ait. ortalama sıcaklık ve yağış miktarları yardımıyla incelenmiş; yapılan analizler sırasında onar yıllık dönem ortalamaları ile ortalamadan olan sapma değerleri ve yıldan yıla görülen değişmelerin derecesi üzerinde durulmuştur. Yapılan analizler sonunda, Türkiye genelinde, bölgesel ölçekte iklim değişmelerinin meydana gelmiş olduğu; ancak bu değişmelerin düzenli olmadığı gözlenmiştir. Onar yıllık dönem ortalamaları yanında, yıldan yıla görülen değişmelerin derecesinin daha fazla olduğu anlaşılmaktadır. Sıcaklık değişmeleri bakımından kış ayları değerlerinin etkili olduğu; yaz ayları sıcaklık değişmelerinin ise o ölçüde önemli olmadığı görülmüştür. Yıllık yağış miktarlarındaki değişmelerin yıl içinde mevsimlere bağlı oluş düzeni tanınamamıştır. Sıcaklık değerleriyle yağış miktarlarının değişmeleri arasında da bir ilişkinin bulunmadığı anlaşılmıştır. Bölgesel iklim değişmelerinin muhtemel sebepleri atmosfer dolaşım sistemi ve onun belli hava durumları şeklindeki görünüşlerinde aranmış; kış mevsimini temsilen Ocak ayında, Merkez Alçak Basınçlı hava durumlarının sık görüldüğü yıllar ılık-bol yağışlı dönemleri meydana getirdiği; "Merkezi Yüksek Basınçlı" hava durumlarının daha sık görüldüğü yıllarda ise soğuk-az yağışlı (kuru soğuk) dönemlerin tekrarlanma ihtimallerinin yüksek olduğu anlaşılmakta; yaz yarıyılının kararsız-sağnak yağışlı, kısa süreli (1-2 gün) hava devrelerinin mevsim ortalamalarına doğrudan yansıyarak etkilerinin görülmediği, değişmelerin lokal (yerel) ölçekte kaldığı anlaşılmaktadır. Yani benim anladığım çokta değişen birşey olmamış kar yağmur durumlarında. Sanırım sert kışlar başladı 2021 itibariyle. Geçen yorumda yazdığım gibi 15-28 Ocak arasına çok güzel sistem yada sistemler alabiliriz. Snowserkanın pert dediği sistem ve KardanadamEminin Sibirya Ekpresi bana görede yüksek olasılıkta gerçekleşecektir diye düşünüyorum.
15 ocağa kadar neden sistem beklemiyorum?
Avrupada ligurya denizi merkezli oturan bir AB (alçak basınç alanı) mevcut, ablerin karakteri olan sistemlerde hava hareketi merkezden çevreye doğrudur, yükselen hava ile yağışlar oluşur, ab'nin merkezden çevre olan dönüş etkisi ile çevresinde güçlü rüzgarlar oluşur. Örnek izlanda üzerinde saat yönünün tersi bir ab hareketi: Benzer bir deseni aynı 15ine kadar süreceğini bekliyorum, bu tabiki birkaç gün öne veya arkaya gelebilir. beklediğim desen aşağıdadır. ![]() Bu desende bahsettiğim abnin dönüş hareketi ile rüzgrlar kuzey afrika üzerindeki (ki bunlar tahmin edebileceğiniz üzere lodos) sıcak havayı bize getirir. Buda sıcaklıkların hızlıca artmasına ve kuru bir havaya yol açar, ancak akdenizden gelecek nem ile bu dönemde lodos arkası yağmur kombinasyonunu bolca göreceğiz, ve kurak dönememden en azıdan az da olsa kurtulacağız. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Beğenenler:
• 3uZgibi, AZOR, Bir Dost, Burçin tugay, Emre10, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, mirhan,
13 14 ocakta orta Akdeniz ve balkanlardan İzlanda endeksli soğuk ve yağışlı hava dalgası NIN etkisinde kalacağız bu yaklaşık 5 6 gündür gfs model paylaşımda istikrar lı gözüküyor ama 15 16 17 18 19 gibi Serkan beyin dediği bölünme atmosfer ısınması pv yer değiştirme si ardından sibirya sistemi ile ya üstümüzden bize yada orta avrupa hava ve bize kuvvetli soğuk lar getirecek az ben batı Avrupa yı şanslı görmüyorum yaklaşık 20 gündür inen soğuk ve yağışlar oranın sinerji sini bitirdi SIRA ALLAH IN İZNİYLE BİZDE
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, ahmetcengiz, AZOR, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, snow41, Snowreis1360, Snowsedat
(01-01-2021, 08:44 PM)storm16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 15 ocağa kadar neden sistem beklemiyorum?Yazınızdaki birkaç pürüz dışında sıkıntılı bir durum yok. Alçak basınç alanlarında hava daima çevreden merkeze hareket eder sembolik izobarların hepsi kapalı halkalar şeklinde temsil edilse dahi en dıştaki sarmal kolun bir ucu açıktır hava buradan bükülerek merkeze doğru daralır. Bu rüzgar koridorlarının en dar olduğu kısımdaki hava akışı da dolaylı olarak en kuvvetli düzeydedir. Bu kısım da basınç merkezine, siklonun gözüne, en yakın alana tekabül eder.
Beğenenler:
• adakar, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kral, Snowreis1360, Snowsedat, Xooner
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, ahmetcengiz, Burak1980, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kral, Poyraz, snow41, Snowreis1360, Snowsedat,
Ecmf 9-10-11 ocakta bahardan kalma günler vaad ediyor fırtına öncesi sessizlik demek istiyorum
Beğenenler:
• adakar, Bir Dost, Burak1980, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, mirhan, Poyraz, Snowsedat
İlk milli sistemi miz 5 6 gündür gfs model de belli eden 10 12 arasında afrika merhaba tozları ve orta Akdeniz ve balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğiz bol yağmur lar ve 14 ocak akşamı bizleri ve Marmara merhaba bölgesine kar yağışlar geliyor Allah a şükür ler olsun sonrası Serkan bey in dediği sibirya merhaba inşaallah
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| BABA, Barbegazi, hacimuratt, 49 Ziyaretçi |