Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Tüm kar severlere selamlar.. serken bey bir kar sever olarak sabirsızlıkla sistem veya sistemleri beklemekteyim...sizden müjdeli haberleri veya tahmininizi sabirsızlıkla beklemekteyim..sevgiler sagılar bütün kar severlere... ufukta gözüken bir durum varmı yada yakın zamanda iyi akşamlar...
  Beğenenler:
  • AZOR, snowserkan

Sevgili arkadaslar habertürk de Fatih Altaylıyı seyredelim konu kuraklık
  Beğenenler:
  • AZOR, Erol Bıldırcın, Poyraz, snowserkan

İstanbulda kar yağışının Sokağa çıkma yasağı olan bir güne denk geldiğini düşünsenize..sokaklarda araba yok insanlar yok.. Hiç olmadığı kadar bir birikim ve kartpostallık bir görüntü olur herhalde.. Heyecanla bekliyoruz.

Batıdan squall line geloo

(Son Düzenleme: 12-27-2020, 10:59 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(12-27-2020, 10:30 PM)TaяaηT υℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Batıdan squall line geloo

Soğuk cephe önünde trof (çukur, oluk) var.
Yalnız bu troff güneye kayıyor özellikle kıyı Ege, Muğla ve Antalya civarında özellikle Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli yağış oluşturabilir.

İstanbul ve çevresi daha çok yaklaşan soğuk cepheden kaynaklı yağışlar alır.

resim

Herkese iyi akşamlar, Serkan Bey size bir sorum olacak. Daha önce stratosferdeki ısınmadan bahsetmiştiniz ve bunun sonrasında soğukların aşağıya pompalanacağını ve İstanbul'a iyi miktarda kar getireceğini söylemiştiniz, son paylaşımınızda da bir bölünmeden bahsettiniz. Bu beklenen bir gelişme midir, yani ısınmadan sonraki olması gerek adım bu mudur? Yoksa beklenmeyen bir şey mi oluyor? Eğer beklenmeyen bir şeyse, yine de ilk tahmininizdeki gibi bol miktarda kar gecikmeli de olsa İstanbul'a yağabilecek mi? Olaylara, analizlere hiç hakim olmadığım için belki çok saçma bir soru soruyorum, öyle ise forumdaki arkadaşlar kusuruma bakmasın, cahilliğime verin. 

Sağlıklı günler herkese.

(Son Düzenleme: 12-27-2020, 11:13 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(12-27-2020, 10:58 PM)jon snow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese iyi akşamlar, Serkan Bey size bir sorum olacak. Daha önce stratosferdeki ısınmadan bahsetmiştiniz ve bunun sonrasında soğukların aşağıya pompalanacağını ve İstanbul'a iyi miktarda kar getireceğini söylemiştiniz, son paylaşımınızda da bir bölünmeden bahsettiniz. Bu beklenen bir gelişme midir, yani ısınmadan sonraki olması gerek adım bu mudur? Yoksa beklenmeyen bir şey mi oluyor? Eğer beklenmeyen bir şeyse, yine de ilk tahmininizdeki gibi bol miktarda kar gecikmeli de olsa İstanbul'a yağabilecek mi? Olaylara, analizlere hiç hakim olmadığım için belki çok saçma bir soru soruyorum, öyle ise forumdaki arkadaşlar kusuruma bakmasın, cahilliğime verin. 

Sağlıklı günler herkese.

İyi akşamlar.

Evet ısınmadan bahsettim ve bu ısınma sonucunda PV rahatsız edilerek ya yer değiştirecek yada ortadan ikiye bölünecekti
Şu anda bölünecek gibi duruyor.

Üst seviyede gerçekleşen Isınmanın alt seviyelere yansıması tersi olarak yansıyor bu olayın gerçekleştiği alanın soğukların rotası olacağını tahmin etmiştik.
Bu olmadı ancak hemen akabinde bir bölünme gerçekleşiyor evet bu iyi bir gelişmedir en azından atmosferde yeni hareketlenmenin yolunu açarak desenin değişmesini sağlar.

Bölünme gerçekleşir ve bölünen parçaların konumu bize bir fikir sağlar.
konumlama şu an için bize uygun durumda.
.
Beklediğim sistemin tarihini 11-12 Ocak olacağını düşünüyorum.
Bir kaç gün daha geçsin bununla ilgili bir konu açabiliriz.

(Son Düzenleme: 12-27-2020, 11:17 PM, Düzenleyen: AZOR.)

22 aralık paylaşımımda yağışın durumunu görüyorsunuz ve sisteme saatler kalaki halini hepmi azalır yaa ve düşününki trakyada kar bile vardı
https://images.meteociel.fr/im/7940/anim_sqw6.gif
gfs bugün
https://images.meteociel.fr/im/1143/anim_rws4.gif

Serkan Hocam, en başarılı hava tahmincisidir. Yılların emektarı...
  Beğenenler:
  • Hasan

Su bize gelirken eriyip giden sistemler sadece ben degil tum karseverlerin canini sıkiyor tam diyiruz bu sefer gelecek gelmiyor Allahtan umut kesilmez ama ocak ayinin 10 nundan sonrasindan umutluyuz nerdeyse kardan vazgectik bari yagmur yagsin o da olmayinca kuraklik can sıkıyor sadece icme veya ev ihtiyaci degil ekili alanlar icinde cok buyuk ihtiyac insallah hayirlisiyla guzel sistemler goruruz

Konuyu Okuyanlar:
Kerimoglu, sirgalton, snowserkan, 20 Ziyaretçi