Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-26-2020, 03:00 PM, Düzenleyen: snow41.)

(12-26-2020, 01:57 PM)Rainy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Snow41 elimizde olan bisey degil. Yagarsa yagar yagmazsa yagmaz. Paranoyak degiliz o kadar da. 2017 de de 2 kere kar yagdi benim bildigim bu sene de yagar en az 2kere vakit var.

(12-26-2020, 02:00 PM)Rainy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gfsye gore avrupadaki soguklar doguya ve sibiryaya ilerlerken bu sefer de  10 ocak sonrasi icin basra ortadogu sicaklari uzerimize gelmeye basladi pes dogrusu bu kadari da olmaz.

Bu olumsuz dusunceler neden ????
Ben paranoyak sozude etmedim yasanmis yillari ornek gosterdim
Yorumlarimi mesajlarimi begenirsiniz begenmezsiniz o size kalmis
ocak ayinin 10 nunda herkes buna Serkan beyde dahil konusunda uzmanlasmis ustalasmis kisiler dahil modellerle sistem var derken siz tutmus tersini soyluyorsunuz Biz kar yagdiralim demiyoruz
unutmayin ki sayfamizin adi ISTANBUL KAR TAHMINLERI sayfasi ama yagar ama yagmaz takdir sonucta Allahin biz karseverlerin bulustugu bir sayfa kar yagisinin olma olasiligi yuzde 1 de olsa biz karseverler o yuzde 1 in gerceklesmesini bekleriz

Açıkçası kaç senedir bu soğukların Amerika’ya inmesi ve bizim kuraklıkla boğuşmamız,küresel ısınmanın tüm etkilerini yaşıyor olmamız çok da normal gelmiyor bana.

İnsan eliyle bir müdahale var gibi hissediyorum nedense.Onca tahmincinin ve modelin sürekli tahmin değiştirmesi ve yanılması da bence buna bir işaret.

Vortex’in bölünmesi sürekli öteleniyor ve tüm mevsimilerin mevsim normali ve şartlarını hep Amerika kıtası yaşıyor bu sizce de normal mi?
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, KardanadamEmin, Snowsedat

resim

Marmara denizinden Gebzeye dogru ilerleyen kutle var yagismi geliyor ?????

Ayın 8 inden sonra bu sıcak döngü kırılıyor gfs ucundan göz kırpmış 850 hpa mslp modeli ise aynı şekilde güzel bir görüntü vermiş hadi hayırlısı.
resim

resim

Evet 2016 kışından beri sistemler modellerde 10 15 gün önce gözükürken 3 5 gün kala ya eriyor ya sıcaklık değerleri kar için uygun olmuyor. 2017 ocak sistemide hakeme rağmen rakibini eze eze yenen takım gibi olmuş Smile. Tüm bunlara rağmen kuzey amerikada defalarca efsane kar yağışları alması acaba haarp dedikleri şey yani insanoğlunun doğa olaylarına müdahelesi doğru olabilir mi acaba dedirtiyor.
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Hasan_iSTANBUL

Az önce ekmek almak için dışarı çıktım.

İnanın üzerimdeki mont fazla geldi.

Nerde o eski Aralık ayları?

Nerede atkılar, eldivenler, bereler? Bunları yıllardır kullanmıyorum desem yeridir. İhtiyacım olmuyor.

Son 3 sene içinde Romanya, Ukrayna ve hatta isfahan'dan Tahran'a otobüs ile giderken İran'da bile kar gördüm ama İstanbul'da görmedim.

Üstelik İran'ın çöl iklimi benzeri bir coğrafyasinda gördüm karı.

Düşünün çölde bile kar gördüm, otobüs durunca indik kar topu bile oynadık ama aynı zevki İstanbul'da yaşamayalı yıllar oldu.

Neyse çok doluyum.

Mevlamın vardır bir bildiği.

resim

Gebzede surpriz yagmur bugun yagis beklenmiyordu ama iyi geldi
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, snowserkan

Gfs ye ne kdar güvenebiliriz uzun vadede 1 hafta kala kuş olup uçuyor maalesef Gfs umut taciri gibi Hayallerimiz ile oynuyor

2019 şubatta İstanbul’un yüksekleri iyi kar almıştı, leventte 20cm kar vardı. Şuna bile razıyım, kıyılar olmasa da Levent şurası sonuçta.

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, snow41, snowserkan

Rainy lütfen aynı şeyleri tekrarlama.Forumda son attığın 10 mesaj neredeyse kopyala yapıştır şeklinde.Yönericilerimiz daha iyi bilir ama bu üslup forumun haketmediği üslup.Kuş oldu ,umudumuz bitti şöyle oldu böyle oldu.Arada bir güzel düşün.

Konuyu Okuyanlar:
22 Ziyaretçi