| |
Suni karlama doğal kar yağışından hemen önce yapılır diye biliyorum.
Muhtemelen kar yağışı geliyor ki suni karlama başlamış. Sıkıntı suni karlamada değil, 23 Aralık'ta hâlâ Sivas gibi bir yerde kar yağmamış olmasında. Birer ay atlamalı gidiyoruz diyerek Kasım ayarında bir Aralık kabul ediyorum. Sıcaklık olarak bu şekilde. Esas sorun ise yağış kıtlığı. Sıcaklık değerlerini anladım da yağış eksikliği çok fena. Hiçbir Kasım ayı bu Aralık gibi olmazdı ki. Sonumuz hayır olsun inşallah.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Emre10, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, Poyraz, snow41, Snowreis1360, Snowsedat, snowserkan, Snowtime
Üzgünümki bemimde diğer kar kaplanları gibi umudum tükenmek üzere yağsın bir an önce şu beyaz esalet yağdığı gibi peşinde sağlık,huzur mutluluk getirsin
Formu sessiz takip ediyorum ama dayanamadım bu formu Serkan abi açalı yaz ayları hariç bu kadar sessiz olmadı 2000 sayfayı geçtik ama geçen senenin yoğun yorum günlerinden dolayı bence yanlış düşünüyorsam karşı yorum yapmanız beni mutlu eder bekliyorum. cok sessiz forum maalesef güzel çıktılar yok Aralık sonu ve 17 18 dereceler yaşanacak üzücü bir durum Serkan abi çok emin küçükte olsa içimize umut veriyor 2017 yi hatırlıyorum Anadolu yakası o kadar yağış almasa da günlük güneşlik bir bir gün boş boğazlıların snowserkan ne oldu derken aynı gün içinde lapa lapa kar yağışı eşliğinde özür mesajlarını tebrik mesajlarını okuduğumu hatırlıyorum ama bu sene Rab nasip etmiyor yağmur bile azken hiç bir bilgim olmadan inşallah Serkan abiye 2.2017 nokta atışı nasip olur Allah'm nasip eder gözümüz gönlümüz doyar umutlar az...
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, bokers36, Burak1980, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kartutgunu, kral, Memoli86, Poyraz, Raulmarul, Serkofb, Snowreis1360, Snowsedat, snowserkan, themuslim, ThunderSnow
Arkadaslar niye bu kadar umutsuzsunuz Serkan bey eger bir sey gormese bilmese aralik ayi basindan beri verdigi isaret ettigi tarih araliginda israrci olmazdi o da umudu olmasa arkadaslar yilbasi ve sonrasindada yagis yok der gecerdi ama dune kadar halen 28 Aralik 10 ocak arasinda israr ediyor ve soyluyor demekki bizlerin gormedigi birseyleri goruyor yanilacagini sanmiyorum 2017 6 ocak sistemindede ayniydi son 1 haftaya kadar sistem yok deniyordu ama Serkan bey 1 ay hatta 40 gun kadar oncesinde yine israrciydi 3 - 4 kalmisti halen kimse oyle etkili bir sistem beklemiyordu ama ne oldu hersey bir anda tersine dönüp sistem gelmisti
Yani Allahin takdiri oncelikle ama sistem var diyorum umudunuzu kaybetmeyin bu hafta sonu yada onumuzdeki hafta basi netlesir sanirim 2020 - 2021 kışıda guzel gececek yilbasindan sonra aksiyonlar kis baslayacak unutmayin ki onceki efsane kar yagislarinin oldugu senelerde 87 - 2004 - 2014 - 2017 yillarinda hep ocak mart arasi bu etkili kar yagislari olmus yani yilbasindan once sanirim bir yil yilbasindan 2 gun once ve yilbasinda kar gormustuk cogunlukla ocak basi mart ortasi yani 2.5 aylik surecte istanbul kar aliyor ozaman daha simdiden sanki kis bitmis gibi karalar baglamak neden ??? Bu umutsuzluk neden ???? Önumuzde aralik son hafta dahil 3 aya yakin bir surec var bekleyelim sabredelim asil döneme yeni giriyoruz
Beğenenler:
• ahmetcengiz, AZOR, byarslan, Emir13, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Matikler, snowerhan, Snowreis1360, Snowsedat, snowserkan, ThunderSnow
Bu kıtlık dönemi bir yerde mutlu ediyor beni. Sebebi ise arkasından gelecek sistemlerin efsane olasılığının artması. Doğada bir denge var ve bu denge elbet kurulacak. Kuraklık mı yaşıyoruz? 40 gün yağmur durmaz. 3 senedir kar mı yağmıyor? 3 senelik kar yağar...Bu böyle dursun akıllarda.
Suni karlama makinaları suyu çok ince nuzıllardan püskürterek mikro partiküllü buz yağdırır. Kar fakiri olsun olmasın dünyada binlerce kayak tesisinde kullanılır (İskandinav ülkelerinde bile). Esasen hava -5'in altına düştüğünde kar yağarken bile çalıştırılır. Sebebi ise kar kalınlığını devamlı olarak arttırıp sezonu erken açıp geç kapatabilmek, mümkün olduğunca uzun süre tesisleri işletebilmektir.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Snowsedat, snowserkan, ThunderSnow
1-20 Aralık gerçekleşen 500 hpa anomali
![]() ![]() 1-10 Ocak arası %90 ihtimalle gerçekleşecek desen.. NOKTA.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, ahmetcengiz, Alp 1903, bokers36, byarslan, caner, dogan54, duman, Emirsiyahbeyaz, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, Hunter, KardanadamEmin, kartutgunu, kral, Matikler, Memoli86, mirhan, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| hacimuratt, kral, 41 Ziyaretçi |