| |
Serkan nolcak bu ao, nao iyi de ao gıcıklık yapıyy netcen bu veleti düzelt şunu yahu.
Sevgili Emin,
Tespitlerine aynen katılıyorum. 49 yaşında birisi olarak İstanbul’un kışlarının büyük bir çoğunluğunda lodosla başlayıp karayele dönen, gece ilerledikçe dışarıdan gelen yağmur sesinin ve yoldan geçen araçların çıkardığı su seslerinin kesilerek, yerini binalar arasında uğuldayan rüzgarla beraber cama çarpan kar tanelerinin seslerine bıraktığı sistemlerle geçti. Bu gecelerde uyku uyumaz, iki elimizin arasına sıkıştırdığım yüzümüzü cama dayayarak, dışarı süzülen ışığın içinde savrulan kar tanelerini izlerdik. Son yıllarda bu tip kışlar yaşayamaz olduk. Hele bu sene şimdiye kadarki periyodu da düşündüğümüzde, üst üste 4 senelik karsız ve durağan bir periyot hatırlamıyorum. Umarım bu tatsız seneyi Serkan üstadın öngördüğü sistem ile beraber kapatıp, özlediğimiz o eski kışlardan birine başlangıç yaparız.
Beğenenler:
• ahmetcengiz, AZOR, Burak1980, Captmehmet, Emre10, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Memoli86, Snowsedat,
ılk önce emın beye hoşgeldın dedıkten sonra özelıkle ıstanbul da yaşayanlar bazı gercekler var ıstanbulun kendıne özgü bır mevsımı var herzaman dedığım aralık 20 başlayan kış mevsımı mart 10 nun bıter kasım aralık kar beklemek hayalden öteye gıtmez yağsada kısa sürerı olur ben hatırlıyorum ıyı kışlarda ıyı etklı 2 yada 3 tane kar yağışı olurdu onun tatını kızaklarımızla cıkartmaya calışırdık onun ıcın bekleyın önumüzde koskoca 2.5 ayımız var ve mutlaka yağacak
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Memoli86, Snowsedat
(12-19-2020, 05:48 PM)SİNAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ılk önce emın beye hoşgeldın dedıkten sonra özelıkle ıstanbul da yaşayanlar bazı gercekler var ıstanbulun kendıne özgü bır mevsımı var herzaman dedığım aralık 20 başlayan kış mevsımı mart 10 nun bıter kasım aralık kar beklemek hayalden öteye gıtmez yağsada kısa sürerı olur ben hatırlıyorum ıyı kışlarda ıyı etklı 2 yada 3 tane kar yağışı olurdu onun tatını kızaklarımızla cıkartmaya calışırdık onun ıcın bekleyın önumüzde koskoca 2.5 ayımız var ve mutlaka yağacak Hoşbuldum, Sinan KARdeşim..Değerli görüşlerin için çok tşkler..Bu sene bu kısırdöngünün kırılacağını düşünüyorum...
Beğenenler:
• ahmetcengiz, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kartutgunu, kral, Matikler, Memoli86, Serkofb, Snow1921, snow41, Snowsedat
![]() MJO 2/3 Faza geçiyor gibi görünüyor ancak geçmeyebilir ve nötr takılabilir MJO2/3 Fazı pozitif AO' fazı takip eder. Şu an QBO Batılı fazda ![]() AO endeksi hem Batılı QBO hem de Doğulu QBO yıllarında MJO fazı 2/3'te pozitif olarak değişir . AO endeksindeki kayma, Doğulu QBO yıllarında Batılı QBO yıllarına göre biraz daha fazladır. ![]() tüm yıllarda MJO fazı 2/3' iken ve Batılı QBO'da Kuzey Atlantik'te pozitif SLP anomalileri gözlenir, Eğer MJO baskın bir 2/3 faz görmüş olsaydı aşağıdaki gibi bir desen olurdu. GFS ve bir çok model baskın bir 2/3 faza göre çiziyor deseni. ![]() Ancak gerçekten böyle olacaksa AO'nun da pozitife yol alması gerekirdi. Önümüzdeki günlerde bu örüntü farklılaşacaktır. Çıktıların keskin değişimlere maruz kalacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta önemli...
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, AZOR, Burak1980, Captmehmet, Emirsiyahbeyaz, Emre10, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, kral, Memoli86,
Hocam tam olarak sistem tarihi ne zaman gozukuyo hocam. Serkan abi sizin dediginiz tarihler gelmek uzere. Cok yaklastik hocam.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| AZOR, 49 Ziyaretçi |