Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Serkan nolcak bu ao, nao iyi de ao gıcıklık yapıyy netcen bu veleti düzelt şunu yahu.
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın

Sevgili Emin,

Tespitlerine aynen katılıyorum.

49 yaşında birisi olarak İstanbul’un kışlarının büyük bir çoğunluğunda lodosla başlayıp karayele dönen, gece ilerledikçe dışarıdan gelen yağmur sesinin ve yoldan geçen araçların çıkardığı su seslerinin kesilerek, yerini binalar arasında uğuldayan rüzgarla beraber cama çarpan kar tanelerinin seslerine bıraktığı sistemlerle geçti. Bu gecelerde uyku uyumaz, iki elimizin arasına sıkıştırdığım yüzümüzü cama dayayarak, dışarı süzülen ışığın içinde savrulan kar tanelerini izlerdik.

Son yıllarda bu tip kışlar yaşayamaz olduk. Hele bu sene şimdiye kadarki periyodu da düşündüğümüzde, üst üste 4 senelik karsız ve durağan bir periyot hatırlamıyorum.

Umarım bu tatsız seneyi Serkan üstadın öngördüğü sistem ile beraber kapatıp, özlediğimiz o eski kışlardan birine başlangıç yaparız.

ılk önce emın beye hoşgeldın dedıkten sonra özelıkle ıstanbul da yaşayanlar bazı gercekler var ıstanbulun kendıne özgü bır mevsımı var herzaman dedığım aralık 20 başlayan kış mevsımı mart 10 nun bıter kasım aralık kar beklemek hayalden öteye gıtmez yağsada kısa sürerı olur ben hatırlıyorum ıyı kışlarda ıyı etklı 2 yada 3 tane kar yağışı olurdu onun tatını kızaklarımızla cıkartmaya calışırdık onun ıcın bekleyın önumüzde koskoca 2.5 ayımız var ve mutlaka yağacak

(12-19-2020, 05:48 PM)SİNAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ılk önce  emın beye hoşgeldın dedıkten sonra  özelıkle ıstanbul da yaşayanlar bazı gercekler var  ıstanbulun kendıne özgü  bır mevsımı var  herzaman dedığım  aralık 20 başlayan kış mevsımı mart 10  nun bıter  kasım  aralık kar beklemek  hayalden öteye gıtmez  yağsada kısa sürerı olur   ben hatırlıyorum   ıyı kışlarda  ıyı etklı  2 yada 3 tane kar yağışı olurdu onun tatını  kızaklarımızla cıkartmaya calışırdık  onun ıcın bekleyın önumüzde  koskoca  2.5 ayımız var ve mutlaka yağacak

Hoşbuldum, Sinan KARdeşim..Değerli görüşlerin için çok tşkler..Bu sene bu kısırdöngünün kırılacağını düşünüyorum... thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, mirhan, Snowsedat

(12-19-2020, 04:44 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan nolcak bu ao, nao iyi de ao gıcıklık yapıyy netcen bu veleti düzelt şunu yahu.

Pazartesi günü zeplinimle olaya el atmaya gidiyorum.

Önümüzdeki hafta hepsini izaha sokarız..

(Son Düzenleme: 12-19-2020, 08:05 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

resim

MJO 2/3 Faza geçiyor gibi görünüyor ancak geçmeyebilir ve nötr takılabilir
MJO2/3 Fazı pozitif AO' fazı takip eder.

Şu an QBO Batılı fazda

resim

AO endeksi hem Batılı QBO hem de Doğulu  QBO yıllarında MJO fazı 2/3'te pozitif olarak değişir . 
AO endeksindeki kayma, Doğulu QBO yıllarında Batılı QBO yıllarına göre biraz daha fazladır.

resim

tüm yıllarda MJO fazı 2/3' iken ve Batılı QBO'da  Kuzey Atlantik'te pozitif SLP anomalileri gözlenir,

Eğer MJO baskın bir 2/3 faz görmüş olsaydı aşağıdaki gibi bir desen olurdu.
GFS ve bir çok model baskın bir 2/3 faza göre çiziyor deseni.

resim

Ancak gerçekten böyle olacaksa AO'nun da pozitife yol alması gerekirdi.

Önümüzdeki günlerde bu örüntü farklılaşacaktır.
Çıktıların keskin değişimlere maruz kalacağını düşünüyoruz.

Önümüzdeki hafta önemli...

resim

resim

Gecen sene  yaz ve kis  cankiri kursunlu
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Erol Bıldırcın, Snowsedat, themuslim

Yazdıklarım neden sayfada yayınlanmıyor ???

Hocam tam olarak sistem tarihi ne zaman gozukuyo hocam. Serkan abi sizin dediginiz tarihler gelmek uzere. Cok yaklastik hocam.

(12-19-2020, 09:13 PM)Raulmarul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yazdıklarım neden sayfada yayınlanmıyor ???

Belirli bir mesaj sayısına ulaşana kadar yeni üyelerin yazıları moderator onayından sonra yayınlanır.
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • Burak1980, Erol Bıldırcın, Poyraz, Raulmarul

Konuyu Okuyanlar:
AZOR, 49 Ziyaretçi