| |
(12-08-2020, 03:47 PM)merdoo93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam bu günlerde söyledikleriniz umut oldu gerçekten de çok kötü bir süreç geçiriyoruz. Beklediğiniz sistem için kar soğuk ve rüzgardan pert diyorsunuz burada özellikle rüzgarı da katmanız acaba 2004 vari bir sistem mi bekliyorsunuz? O sene İstanbul da yaşanan tipiyi yaşım küçük olmasına rağmen hâlâ dün gibi hatırlarım bir daha hiç öyle bir tipi ve kar yağışı olmadı İstanbul da. Rüzgar o kadar şiddetliydi ki Boğaziçi köprüsünün 1 halatı kopmuştu efsane bir sistemdi. Off ne acayip tipiydi gerçekten. Elektrikler kesilmişti 2 gün. Elektrik olmayınca kombiler yanmamıştı. Sonra ana şebeke pompaları da çalışmayınca sular da gitmişti (((: Galatasaray Üniversitesi'nden Bebek'e yürümüştüm okul çıkışı. Daha yeni yeni başlıyordu. Sonra elektrikler de gidince evde sıkılıp gece 2'de Bebek Yokuşu'ndan Nispetiye caddesine yürümüştüm. Bir ara ardarda şimşek çaktı sonra hepten coşmuştu yağış. Diri diri gömecek gibi olduydu. Hey gidi...
2004 te 17 yaşındaydım.Bu güne göre kar kış yine çok severdim ancak heyecanlı zamanlar olduğu için ,dışarıda gezmek için ,hovardalık peşine güneşli havaları da tercih ederdim.
Köprü halatının da koptuğu sabah ümraniye tepeüstünde,ablamı servise bindirmek için sabah saat 7 civarı ,yaklaşık 300 metre aşağıdaki caddeye inmiştim.İnanması zor ama sanki uludağda tipiye yakalanmış gibi 300 metrelik mesafeden eve dönemedim.Gök hemen başımın üstüne inmişti sanki ve görüş hiç abartmıyorum en fazla 1,1,5 metreye düşmüştü.Annem anlatır durur (,yaşı 66) biz genç kızken mahallede her sene biri tipiden boğulup ölürdü derdi.Bende anne amma abartıyosun !istanbulda adam tipiden boğulur mu derdim. ama ben 2004 ün o sabahında kendimi yol kenarındaki fırına atmasaydım başıma gelecekti.2 saat kadar fırında kaldım ve bizim sokakta (87 yi bilen abilerim daha iyi hatırlar)ama ben gözümle 1,5 metre karı savrulup birikmeden gördüm.Serkan abi biz bunu artık hiç mi yaşamayacağız.Yani yağan kar tatmin etsede artık rekorlar hayal mi olacak.
(12-08-2020, 04:45 PM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-08-2020, 03:47 PM)merdoo93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam bu günlerde söyledikleriniz umut oldu gerçekten de çok kötü bir süreç geçiriyoruz. Beklediğiniz sistem için kar soğuk ve rüzgardan pert diyorsunuz burada özellikle rüzgarı da katmanız acaba 2004 vari bir sistem mi bekliyorsunuz? O sene İstanbul da yaşanan tipiyi yaşım küçük olmasına rağmen hâlâ dün gibi hatırlarım bir daha hiç öyle bir tipi ve kar yağışı olmadı İstanbul da. Rüzgar o kadar şiddetliydi ki Boğaziçi köprüsünün 1 halatı kopmuştu efsane bir sistemdi. Ne günlerdi ama o zamanlar biz sobalı evde oturuyorduk ısınmayla ilgili bir sorunumuz olmamıştı ama sular kesik olduğu için o gece babam dışarıya çıkıp 2 kovayı karla doldurup eve getirmişti biz o karı eritip suyunu kullanmıştık Yine o gece daha fazla dayanamayıp anneme dışarı çıkalım diye tutturmuştum annemde ısrarlarımdan bıkıp dışarı çıkmıştık. Sokağın başındaki komşumuza gidelim dedik elektrik yok hava karanlık öyle bir tipi vardı ki göz gözü görmüyordu başımızı kaldıramadık normalde 1 dk bile sürmeyen yolu 5-6 dk da zor gitmiştik sokağımızda diz boyu kar vardı ve hiç durmadan yağmaya devam ediyordu. Sanki İstanbul da değil kuzey kutbundaydık. Bir daha öyle bir sistem görürmüyüz artık emin değilim.
Hepsi guzel anilar 87 dahil hepsini birebir yasadim 87 dede mart ayinda hayat durmustu 3 mart gunu 21 derecelik sicaklik 4 mart gunu eksilere dusmustu istanbulun ustune -45 lik bulut oturmustu 11 gunluk kar yagisi olmustu okullar 15 gun tatil olmustu mart ayinda gelen bu kar herkesi şok etmisti ocak degil aralik degil subat degil MART ayindaki efsane kar hafizalara kazindi
Beğenenler:
• ahmetcengiz, Altıgen Buz Kristali, Burak1980, Erol Bıldırcın, hacimurat, Snow Gökhan, Snowevren, Snowsedat, Xooner
Bu kış 2004 gibi başlasın
7 ocak 2017 gibi devam etsin 87 gibi bitsin. Çok seymi istedik bilemedim.
Beğenenler:
• Altıgen Buz Kristali, Burak1980, Erol Bıldırcın, Göksel, hacimurat, Memoli86, Snow Gökhan, Snowsedat, taboo, Xooner
Bünyamin neymiş ben malum sitede canlı şahit oldum bu olaya sene 2017 ocak ayı bünyamin kky verirken serkan hocam sistemi 1 ay öncesinden bilmişti herkes uzun vadeye tahmin yapamaz bünyamin ortaya karışık konuşuyor
Tek istegim en az 7 günlük kar yağışı çocukluğumun efsanesi olsun tabi 2017 sistemi 2. Olur inşallah gelir
15 gün içinde tam 6 sistem saydım Avrupa'ya giden bize gelen 2
onlarda avrupadan gelen 2 sistemin kırıntıları https://images.meteociel.fr/im/4430/anim_ymv7.gif https://images.meteociel.fr/im/4290/anim_gss7.gif Ama Gem öğle demiyor 20 Aralık tarihinde itibaren sistemler size akacak diyor
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 23 Ziyaretçi |

Köprü halatının da koptuğu sabah ümraniye tepeüstünde,ablamı servise bindirmek için sabah saat 7 civarı ,yaklaşık 300 metre aşağıdaki caddeye inmiştim.İnanması zor ama sanki uludağda tipiye yakalanmış gibi 300 metrelik mesafeden eve dönemedim.Gök hemen başımın üstüne inmişti sanki ve görüş hiç abartmıyorum en fazla 1,1,5 metreye düşmüştü.Annem anlatır durur (,yaşı 66) biz genç kızken mahallede her sene biri tipiden boğulup ölürdü derdi.Bende anne amma abartıyosun !istanbulda adam tipiden boğulur mu derdim.
ama sular kesik olduğu için o gece babam dışarıya çıkıp 2 kovayı karla doldurup eve getirmişti biz o karı eritip suyunu kullanmıştık