(10-15-2020, 11:27 PM)yunussarac Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (10-15-2020, 11:26 PM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (10-15-2020, 11:10 PM)yunussarac Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mezosiklon ölçekli squall line(fırtına hattı oluşabilir)Radar takibi şart.
Downburst hadiseleri görülebilir.
Şu anda sadece cephe formunda bir oluşum var. Squall line olarak yorumlamak için şimdigörü(nowcast) lazım.
Soğuk cephe önünde oluşacak zaten,konvektif enerji var.
O enerjiyi engeleyen başka veriler işte.
Kod: https://weathertogether.net/weather-101/how-to-read-skew-t-charts/
10-15-2020, 11:34 PM
(10-15-2020, 11:32 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kod: https://weathertogether.net/weather-101/how-to-read-skew-t-charts/
Sen PC de sin galiba sende açılıyor o zaman, ben mobildeyim açılmıyor.
@yunussarac
Konveksiyonun kelime anlamı yükselimdir arkadaşım zaten. Cephe de bileceğin üzere üzerinden soğuk havayla sıcak havanın yer değiştirdiği beraberinde yağış bıraktığı sınırdır. Sen statik bir yükselimi kastediyorsun anladığım üzere ama bu sistemde bölge değil de senin de squal line oluşumunu ihtimal olarak görmene sebep olacak hat boyu yükselim var. Yani sağlam bir cephe ayrımı var. Ya bazı şeyler senin kafanda net değil yada net aktaramıyorsun...
10-15-2020, 11:37 PM
(Son Düzenleme: 10-15-2020, 11:43 PM, Düzenleyen: Dervis.)
Son durum bu...Tiranda 25mm yağış düşüyor şu anda...
(10-15-2020, 11:37 PM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @yunussarac
Konveksiyonun kelime anlamı yükselimdir arkadaşım zaten. Cephe de bileceğin üzere üzerinden soğuk havayla sıcak havanın yer değiştirdiği beraberinde yağış bıraktığı sınırdır. Sen statik bir yükselimi kastediyorsun anladığım üzere ama bu sistemde bölge değil de senin de squal line oluşumunu ihtimal olarak görmene sebep olacak hat boyu yükselim var. Yani sağlam bir cephe ayrımı var. Ya bazı şeyler senin kafanda net değil yada net aktaramıyorsun...
Anlayan anladı,sen de anlamışsın belli ki. Ben susuyorum,atmosfer baba konuşacak.
@ yunussarac forumda paylaşımda bulunuyorsan üyelerin de anlamasını sağlamalısın
(10-15-2020, 11:40 PM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @yunussarac forumda paylaşımda bulunuyorsan üyelerin de anlamasını sağlamalısın
Tahminci rütbem yok,kimseye anlatmak gibi derdim de yok. Ben sıradan bir vatandaşım.
(10-15-2020, 11:42 PM)yunussarac Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (10-15-2020, 11:40 PM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @yunussarac forumda paylaşımda bulunuyorsan üyelerin de anlamasını sağlamalısın
Tahminci rütbem yok,kimseye anlatmak gibi derdim de yok. Ben sıradan bir vatandaşım.
Bu işler nazla niyazla yürümez. Entrika devleti bile batırır. Bilimde de yeri yoktur.
|