Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Yağmur, İstanbul'dan çekiliyor. Bir sonraki randevumuz, 17 Ekim'de.Dominant(baskın)pattern, Grönland yükseği. İzlanda Dinamik Alçak Basıncı, kıta Avrupa'sında bir süre daha etkili olacak. Asor anti-siklonu, İber Yarımadası(İberya)'nda varlık gösteremiyor. 17 Ekim alçak basınca bağlı,300 hPa'da jet streamlerinin sirkülasyonunu maruz kalıyor.Soğuk cephe hattı,yine Trakya'dan giriş yapacak. Yer seviyesi (2m) sıcaklıkları, hissedilir derecede azalarak, yer yer mevsim normâllerinin altına inecek.Yine, yerel olarak(bölgesel) gökgürültüleri duyulabilir. Dolu riski var. Üst seviye(500 hPa) -20 ve yer yer altına inecek. Sonbahar, hoş geldin. Accuweather,sonbahar tahmininde nokta isabet ilerliyor. Kış mevsimi tahminini,merakla bekliyorum. Herkese iyi forumlar,iyi akşamlar. Bu kış mevsiminde, bolca kar takipi yapabileceğimizi umuyorum. Heyecanlı geçecek.
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, adakar, Burak1980, Ekrem14, Enginist, snow41, ThunderSnow, Xooner

(10-13-2020, 07:35 PM)yunussarac Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yağmur, İstanbul'dan çekiliyor. Bir sonraki randevumuz, 17 Ekim'de.Dominant(baskın)pattern, Grönland yükseği. İzlanda Dinamik Alçak Basıncı, kıta Avrupa'sında bir süre daha etkili olacak. Asor anti-siklonu, İber Yarımadası(İberya)'nda varlık gösteremiyor. 17 Ekim alçak basınca bağlı,300 hPa'da jet streamlerinin sirkülasyonunu maruz kalıyor.Soğuk cephe hattı,yine Trakya'dan giriş yapacak. Yer seviyesi (2m) sıcaklıkları, hissedilir derecede azalarak, yer yer mevsim normâllerinin altına inecek.Yine, yerel olarak(bölgesel) gökgürültüleri duyulabilir. Dolu riski var. Üst seviye(500 hPa) -20 ve yer yer altına inecek. Sonbahar, hoş geldin. Accuweather,sonbahar tahmininde nokta isabet ilerliyor. Kış mevsimi tahminini,merakla bekliyorum. Herkese iyi forumlar,iyi akşamlar. Bu kış mevsiminde, bolca kar takipi yapabileceğimizi umuyorum. Heyecanlı geçecek.

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz, tahminleriniz gayet güzel hiç bozmayın katılımınızdan memnunuz, ancak yaptığınız yorumlara ve tahminlere görsel destek verirseniz hem anlamayan üyelerimiz görsel olarak da görmüş olur hem de siz tahminlerinizi görsellerle desteklemiş olursunuz, iyi forum...
  Beğenenler:
  • Enginist

Fethiye'de yüksek yerde oturuyoruz. Gökova Körfezi'nde çakan şimşekleri görebiliyoruz. Neredeyse kuş uçuşu 100 km'den fazla bir mesafe ama çok net görünüyor.

Leyla ile Mecnun dizisindeki İsmail Abi gibi el sallıyorum o akıp giden ama bize doğru dönmeyen güzelliklere. Ve biliyorum ki, o gemi, şey yani o cephe bir gün gelecek...

17 Ekim,500 hPa oluk,girdap(vorticity) haritası.
İstanbul'da ve Marmara'da, kırmızı renkler var.
Skalada bu, yağışı kuvvetlendiren ibare.
Kırmızı ve tonları.
resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Ekrem14, Enginist, kral, Poyraz, Selo70, snow41, snowserkan

resim

Milas üzerine bir kırmızı cephe çöktü ki nefes aldırmıyor. 3 saniyeyi 4 yapmadan bir tane çakıyor. Sayamıyorum 5'e kadar. Canlı yayında izliyorum balkondan. Müthiş bir şey. Hey güzel Allah'ım bize de nasip eyle Smile

(Son Düzenleme: 10-13-2020, 08:53 PM, Düzenleyen: yunussarac.)

Wxmaps
Meraklısına link: http://wxmaps.org/fcst.php
  Beğenenler:
  • Enginist

Eylül 2020, analiz haritaları:

resim
  Beğenenler:
  • Enginist, kral

Aralık ayı,Grönland yükseği etkisinde geçebilir.Bat Avrupa, Londra falan bol yağmur alabilir.Biz doğusundayız,sıcak ve genelde kurak geçebilir.Ocak ve özellikle Şubat ayından umutluyum.
  Beğenenler:
  • Enginist

Haftasonu gelecek olan yeni yagisli sistemde sicakliklar 20 derecelere hatta 18 leri gorebiliriz hem 3 - 4 gunluk etkili yagis hem sicakliklarda dusus var bununla birliktede artik bitmeyen yaz mevsimini bitirmis olacagiz sonbahar mevsimi oturmus olacak
  Beğenenler:
  • Enginist, yunussarac

(10-13-2020, 10:19 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haftasonu gelecek olan yeni yagisli sistemde sicakliklar 20 derecelere hatta 18 leri gorebiliriz hem 3 - 4 gunluk etkili yagis hem sicakliklarda dusus var bununla birliktede artik bitmeyen yaz mevsimini bitirmis olacagiz sonbahar mevsimi oturmus olacak

Evet, gündüz sıcaklıkları 16-18, gece sıcaklıkları 11-13 bandına inecek.Orta kuvvette yağmur da olacak.
  Beğenenler:
  • Enginist, snow41

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi