| |
(09-18-2020, 11:52 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gidisat iyi degil, eylulude yagis almadan kapatacagiz, ekim ilk hafta yagis olasiligi var ancak vade uzun, ayin son haftasu sicakliklar yine 30-32lere tirmaniyor, umarim gecen seneden beri suren bu durum bir an once son bulur. Sonbaharın ilk yarısının aşağı yukarı bu seviyelerde geçeceği, ekim ayının yaz sıcaklarını aratmayacağı zaten söylenmişti. Snowserkanın sonbahar tahmininde bu durum yer alıyor. SUDAN ADAM
Ersel candan lütfen sadece diyagram üzerinden tahminler yapma.
Başka argümanlar üzerinden de gitmelisin. Diyagramları herkes aşağı yukarı yorumluyor zaten. Uzun yolda yolda bırakır seni bu diyagramlar. Bu şekilde yapılan tahmin olmuyor ve bu tür yorumları desteklemiyorum tasvipte etmiyorum.
(09-18-2020, 11:52 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sonbaharın ilk yarısının aşağı yukarı bu seviyelerde geçeceği, ekim ayının yaz sıcaklarını aratmayacağı zaten söylenmişti. Snowserkanın sonbahar tahmininde bu durum yer alıyor. Ne demek istediniz anlamadım? Yani serkan bey yazdı sizin yazmanıza gerek yok mı diyorsunuz?
(09-18-2020, 12:24 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ersel candan lütfen sadece diyagram üzerinden tahminler yapma. Serkan bey , eylülün bitmesine 2 hafta var yani çok uzun bir vade değil, ekim olsa modeller üst atmosfer durumu jet rüzgaralara bakalım burda size katılırım. Ancak 10 günlük bir dönem az çok belli oluyor, ben diyagramın bu kadar kısa sürede %50 değiştiğini takip ettiğimden beri görmedim. Değişim sadece bizim için olumsuz yönde oluyor. Haksız mıyım? Zaten sitede siz snow41 ve Azor arkdaşımız harici tahmin yapan var kaldı mı?
Eylül bitmeden yaz bitmez düşüncesinde zannediyorum buradaki herkes hemfikir. Medicane bir istisna idi, isterdik ki bizi de yağış olarak mutlu etsin ama olmadı, sağlık olsun.
Yabancı turistlerin yaklaşık yüzde 60'ı İngiliz olan bir yerde yaşıyorum (ki bu sene birçok ülke pandemi dolayısıyla uçuş yapmadığı için bu oran nerdeyse yüzde 80). Buraya gelen İngilizlerin birçoğu aynı zamanda Yunanistan'a da gidiyor. Kendileri Türkiye'de iken tanıdıkları Yunanistan'da tatilde olanlardan görüntülü konuşma yapanlara şahit oldum, Yunanistandakiler bildiğiniz ağlıyorlar Bizde bulut yok, sıcaklık 34 derece nem yüzde 60 bandında, 40 derece civarında hissedilen sıcaklık ve Yunanistan kış yaşıyor aynı anda. Turistler bayram ediyor anlayacağınız ![]() Bize dönersek, işin gerçeği ben yüksek basınçlı bir sonbahara razıyım. Yeter ki kuru ayazla geçen bir kış olmasın. Eylül Ekim Kasım her gün yağar da kış boyunca kuru ayaz gidersek o zaman ağıt yakarım işte. Eylül erken, Ekim ilk yarısı da sıkıntı değil. Havaların fazla sıcak gitmesinden en çok ben rahatsızım. Ama dediğim gibi bereketli bir kış olacaksa kuru bir sonbahara razıyım.
(09-18-2020, 01:34 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey , eylülün bitmesine 2 hafta var yani çok uzun bir vade değil, ekim olsa modeller üst atmosfer durumu jet rüzgaralara bakalım burda size katılırım. Ancak 10 günlük bir dönem az çok belli oluyor, ben diyagramın bu kadar kısa sürede %50 değiştiğini takip ettiğimden beri görmedim. Değişim sadece bizim için olumsuz yönde oluyor. Haksız mıyım? 2 hafta oldukça uzun vade dir. Diyagramlar 4 gün sonunda her zaman 180 derece dönebilme potansiyeline sahiptir. 3 seneden beri yüksek basınç hakimiyetinin coğrafyamız üzerinde olması diyagramları sizin gözünüzde oldukça güvenilir bir veri yapması doğru değildir. Karışık jeopotans hareketlerin varlığı söz konusu olduğunda diyagramların nasılda dansöz gibi kıvırdığına şahit olacaksınız. Bizim için kötüye evrildiğine kendini çok inandırmak doğru değil nedeni yerleşik basınç alanları ile alakalı. Bundan dolayı daha sağlam kaynaklar üzerinden uzun vadeye bakmalısın. Mesela neden 10 gün boyunca yağış olmayacak. Grönland blokajımı var? Rusya üzerinde bir blokajımı var. AO NAO böyle bir sinyal mi veriyor. Mjo hareketlerinden dolayı böyle bir kanıya mı varıyorsun. Muson bölgesinde ki hareket ile mi alakalı bir durum var. Diyagram dediğin modelin senaryoları dır. Kısaca: diyagramlar 3 senedir fazlaca yanılmıyorlar. Ondan önce böyle değildi. Bundan sonra da eskiye dönecektir. Daha sağlam yere basan veriler üzerinden gitmelisin. Az tahmin yapan var zaten demek ne demek? İsterse sadece 1 kişi olsun. Az kişi var zaten ne dersek olur mantığı doğru değil. Amacımız paylaşırken öğretmek ve tahminci sayısını arttırmak olmalı.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever,
(09-18-2020, 02:06 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eylül bitmeden yaz bitmez düşüncesinde zannediyorum buradaki herkes hemfikir. Medicane bir istisna idi, isterdik ki bizi de yağış olarak mutlu etsin ama olmadı, sağlık olsun. Pozitif endeksler 3 seneden beri etkili ve sonuçlarınıda görüyoruz. Eylül ayı sonbahara geçiş ayıdır ancak uzun süredir artık yazdan sayılıyor. Ama böyle gideceğinin garantisi yok gitmeyecekte. Ekim ayı geçiş olacaktır. Merak etme kurak ve ayaz kalan sonbahar ve kış olmayacak.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Ekrem14, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, necokul, snow41, snowmanadnan, Snowtime, volkan34tr, Xooner |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 567 Ziyaretçi |

Bizde bulut yok, sıcaklık 34 derece nem yüzde 60 bandında, 40 derece civarında hissedilen sıcaklık ve Yunanistan kış yaşıyor aynı anda. Turistler bayram ediyor anlayacağınız