| |
Bu tür siklonlar hiç bir zaman karaya çıkıpta km'lerce yol alamazlar.
Ancak kuvvetli yağış getirirler o başka. İstanbul gibi siklona nispeten uzak alanlar ise rüzgardan (fırtınamsı yada fırtına) ancak tekrar birleşme aşamasında etkilenir.
Ecm'in grafiklerinden bal damlıyor
Gfs, icon, gem ne diyecekler, bakalım görelim.
İyi günler sevgili üstatlarim takip ediyorum ama anlamiyorum istanbul icin ne zaman ne kadar yagis bekleniyor soyleyebilirmisiniz kıymetli yorumlariniza simdiden tesekkur ederim
Yunanistanin en guneyini vurup etkisini kabedecek kapali denizlerde bu tip olusumlardan cok sey beklenmemeli, en iyi ihtimal kiyi egede ruzgar ve yagis yapar. Zaten kurak bir donem geciriyoruz bize bol yagis getirsin yeter
(09-15-2020, 12:11 PM)ferhatkaptan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İyi günler sevgili üstatlarim takip ediyorum ama anlamiyorum istanbul icin ne zaman ne kadar yagis bekleniyor soyleyebilirmisiniz kıymetli yorumlariniza simdiden tesekkur ederim İyi günler, Eylül ayının son 10-12 günü bu günlerden farklı geçecek. Hem sıcaklık hemde yağış bakımından. Sıcaklıklarda 20 ve yer yer altını göreceğiz. Yağışlarda olacak. Ancak şimdiden ne kadar yağacağını bilemeyiz.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Ekrem14,
Degerli yorumun için cok tesekkurler serkan ustadim allah saglik huzur versin
Şu anki görüntü : Cuma günü akşamına kadar medicane güç kazanarak Yunanistan üzerine çullanacak. Yunanistan'ın özellikle batısı fena zarar görebilir. Kıyı ve iç kesimlerde ciddi sel felaketleri ard arda olabilir. Yunanistan çok büyük bir sınav verebilir.
Bu süreçte hem kara üzerinde siklonun gücünü kaybetmesi, hem de tepeden yüksek basıncın şiddetli saldırısı ile medicane tekrar Afrika'ya itelenir. Çok sürmeden de Libya'ya ulaşır ve Libya kuzey batısında başlayan siklon, Libya kuzey doğusunda sona erer. Bizim için en iyi senaryo ise medicane'in ege adalarına kadar ulaşması olur. Bizim karaya ulaşmadan güç kaybeder ve özellikle Ege kıyılarına hatırı sayılır miktarda yağmur bırakır.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 14 Ziyaretçi |