Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Endonezya'da yanardağ patladı Sinabung adında sağlam duman çıkarıyor küresel ısınma durdu Smile
  Beğenenler:
  • Burak1980, Enginist, kral, snow41, themuslim

(08-10-2020, 08:42 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Endonezya'da yanardağ patladı Sinabung adında sağlam duman çıkarıyor küresel ısınma durdu Smile

https://twitter.com/picazomario/status/1...17984?s=09

6 gün sonra (aslında 5 gün ama tam soğuma pazarı pazartesiye bağlayan aralıkta) sonbaharın ayak seslerinden bir bukle izleyebiliriz.

ECMWF'ye göre pazar ve pazartesi geceleri camları açık uyumayalım.
Eğer değişiklik göstermezse, İstanbul semalarında 1500m sıcaklığı 8 dereceyi bile görebilir. Ağustos ortasındaki bu serin kaynak sanırım Sibirya kökenli.

resim

Bu degerler ile gece 16-17 dereceler civari olculecektir.
Bu mevsimde normal aslinda eylulde sicak soguk ataklar diyagramda dalgalanmalar artacaktir

Normalde yani 20 - 30 sene öncesine kadar istanbulun yaz gece en düşük sıcaklık ortalaması (haziran, temmuz, ağustos ortalaması) zaten 16 - 18 arasıydı yanlış bilmiyorsam.. Aslında küresel ısınmanın ne hale geldiğini görmüş oluyoruz. Şimdi istanbulun iç kesimlerinde bile 3 ayın ortalaması 19 - 20 derecenin üzerindedir belki de
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Enginist, Snowsedat, snowserkan, volkan34tr

Küresel ısınmadan ziyade yaz geceleri sıcaklık artışı tamamen ısı adası etkisiyledir. Toprak, ağaç, çayır çimen yerine beton ve asfalt var. Denizden gelen serinlik de ancak 1-2 blok içeri girebiliyor. Az İstanbul dışına çıkın havanın nasıl serinlediğini görebilirsiniz.
Ama yalnızca yaz aylarında bu etki. Kışın ısı adası filan tamamen göz ardı edilebilecek bir etkiye sahip.

850 hpa değerine yazın 13-14-15 derece eklenecek.

Güneşin tepede olmadığı saatlerde bu değerlerin yarısını.

Kışın extrem durumlar hariç 8-9-10 derece

Sonbaharda 10-11-12 derece.

Extrem bazı durumlar var o zaman bu ekleme işi farklılaşıyor tabi.

(08-11-2020, 05:01 PM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Küresel ısınmadan ziyade yaz geceleri sıcaklık artışı tamamen ısı adası etkisiyledir. Toprak, ağaç, çayır çimen yerine beton ve asfalt var. Denizden gelen serinlik de ancak 1-2 blok içeri girebiliyor. Az İstanbul dışına çıkın havanın nasıl serinlediğini görebilirsiniz.
Ama yalnızca yaz aylarında bu etki. Kışın ısı adası filan tamamen göz ardı edilebilecek bir etkiye sahip.

Gündüz ısınan bu kaplamalar (asfaltta dahil) gece olduğunda emdiği ısıyı dışarı kusar bu böyledir.

YB etkisi var ise dağılmaz ve sıcaklığı arttırır.

senenin en sessiz günleri oluyor burada.. ağustos sonu olacak muhtemel sıcaklar sonrası ilk serinleme olur diye düşünüyorum.
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Enginist, hacimurat, snowserkan, volkan34tr, Xooner

Ağustos sessizliği Smile)

Bir kaç haftaya bu sessizlik bozulur diye tahmin ediyorum.

Bu arada ben de Ağustos çocuğuyum.

Önümüzdeki Pazartesi yani 17 Ağustos doğum günüm.

Doğduğum gün çok mu sıcaktı, bebek aklımla sıcaktan rahatsız oldum da bilinç altıma mı işledi bilmiyorum Smile

Ama yaz doğumlu olmama rağmen kendimi bildim bileli en sevdiğim mevsim kış'tır.

Kış gibi bir kış yaşarız inşallah.

Artık burnumuzda tütüyor.

Konuyu Okuyanlar:
7 Ziyaretçi