| |
Beğenenler:
• adakar, Bir Dost, Burak1980, Ekrem14, Emirsiyahbeyaz,
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Bir Dost, Burak1980, Ekrem14, Emirsiyahbeyaz,
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Bir Dost, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, kral, MaxZero, Snowsedat, ThunderSnow
Gece yatıyosun şarıl şarıl yağmur yağıyor sabah kuşların ötmesiyle kalkıyorum insanın içi ferahlıyor....
2017 Mayıs ayının zannediyorum 12'siydi. Kuzey Afrika kaynaklı korkunç sıcak, toz taşınımlı, çok düşük nemli bir hava dalgası gelmişti. 13 veya 14 Mayıs'ta 35 dereceleri görmüştük (Fethiye). Nem yüzde 11'e kadar inmişti. Gökyüzü tozdan görünmez olmuştu. Bahçedeki tüm güllerimiz kavruldu, kurudu. Ve sadece birkaç gün sonra, 19 Mayıs'ta öyle bir yağmur, öyle bir fırtına, öyle bir serin hava gelmişti ki, uçağa binip de Sahra Çöllerinden İngiltere'ye uçmuşsun gibi bir durum oluşmuştu. Ne o sıcak dalga mevsimine göre normaldi ne de sonrasında gelen fırtınalı soğuk dalga.
Önümüzdeki hafta için de benzer bir görüntü göz kırpıyor, 33 derece sıcaklık, ki geceleri bile en düşük 20-21 dereceler. Toz taşınımı henüz net değil ama nem bu defa yüksek olacak gibi. Tam olarak Temmuz ayı değerleri. Kaç gün sürer, ne kadar etkili olur bilemem ama arkasından gelmesi muhtemel olan yağmur ve soğuk şu anki hedefim. Henüz ufukta görünmüyor tabi öyle bir hava. Ama muhtemeldir diyerek bekliyorum bakalım. Sözün özü, haftaya yaz değerlerinde bir sıcak hava dalgası geliyor. Serkan Bey'den detaylı üst atmosfer tahminleri alsak iyi olur. Zannediyorum bu tahminlerin tam zamanı.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980,
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Emirsiyahbeyaz,
Beğenenler:
• adakar, Bir Dost, Burak1980, Ekrem14, Emirsiyahbeyaz,
İstanbul'un Karadeniz'e bakan alanlarında dikey hız kuvvetli.
Bundan dolayı havanın dikine yükselme hızı artıyor. Yağış ihtimali var.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 6 Ziyaretçi |