Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(05-03-2020, 01:01 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Estofex Trakya ve İstanbul için  1 derecede uyarı yaptı
Super hücre oluşumu için sinyaller var yoksa yanılıyormuyum Serkan bey
resim

Üst seviye şartlarına baktım az evvel. Önce Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Trakya'dan İstanbul'a uzanan alanlarda daha sonra yurdun iç ve kuzey kesimlerini saracak yağışlar var.

Aşırı kuvvetli değiller ama yer yer etkili de olacaklar.

Eğer Level 3 uyarısı verilseydi belki supercell beklentisine girerdik ancak o derece etkili bir veri yok şu an.

Aşırı etkili oluşumlar yok ama etkiliye yakın bir şeyler olacak. Eşiğin gerisinde kalacağız.

(Son Düzenleme: 05-03-2020, 01:37 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

CAPE Oranları düşük. Bundan dolayı aşırıya gitmeyecektir.
Ancak Ege'nin kıyısı, Batı Akdeniz, Güney Ege taraflarında orta büyüklükte dolu ve çoklu hücrelere bağlı hortum riski var gibi görünüyor.

Güney Ege ve Batı Akdeniz'de çok değişken, lokal olarak kuvvetli olabilecek yağışlar görünüyor. Zannediyorum Marmaris 50-60 mm alacakken Fethiye 3-5 mm'de kalacak. Görüntü böyle şu an için. Merakla bekliyorum bakalım. İnşallah şaşırtır. Şaşırmayı özledim Smile

resim

(Son Düzenleme: 05-03-2020, 07:49 PM, Düzenleyen: Xooner.)

An itibariyle Köyceğiz'in dağlık bir köyünde 102 mm yağmur düşmüş durumda. Sahil ise kocaman bir 0 mm Smile Marmaris, Fethiye, Dalaman hepsi 0 mm iken sadece 40 km iç kesimde 102 mm olmasını "lokal facia" ilan ediyorum Smile 3-5 mm'ye bile razıydım Sad

Edit: Az önce 5 mm yağdı Big Grin

Antalya canım memleketim yine show yapıyor yarım saatte 50 kg Smile

Dışarıda mükemmel bir sağanak yağış var sel götürüyor resmen..

Radarda kendi çapında devinim yaratan bir sarmal yapı var. Küçük ve ekseni etrafında dönüyor olması yukarı seviye alçağını andırıyor. Ama hareket rotasında şu aşamada katedebileceği yolda daha çok kara alanı. Keşke biraz daha kuzeyde oluşup denizde beslenebilen bir yapı olsaydı.
resim

(Son Düzenleme: 05-05-2020, 01:22 AM, Düzenleyen: ThunderSnow.)

Ayın 13 ü gibi baya bir ısınma gözüküyor...
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Enginist, Hasan_iSTANBUL, MaxZero, Snowsedat

(05-05-2020, 01:21 AM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ayın 13 ü gibi baya bir ısınma gözüküyor...

Aynen. 30 derece ne yaa, şaka gibi Smile

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi