Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Kıymetli üstadlar,
Sevgili forum üyeleri,
Değerli KARseverler,

Forumun durgunluğu bukadar yeterli diye düşünüyorum.

Artık aktifleşmenin zamanı gelmedimi ?

Birazda diyagram veya modellerle beraber bilgi paylaşarak heyecanlanmamızın zamanı gelmedimi ?

Kıymetli üstadlarım !..
Tahmin sizden, takdir Allah'dan, yaşanacakları beklemek ve sizlere sonuna kadar destek vermekde bizden.

Vakit canlanma vaktidir.
O vakit bu vakittir.
Hepberaber haydi bismillah diyerek STOP modundan çıkıp START'ı verelim. Çünkü çok ama çooook özledik.

Saygı ve muhabbetlerimle.
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, Captmehmet, hacimurat, kral, Snowsedat, Snowtime, Xooner

(Son Düzenleme: 02-22-2020, 12:40 PM, Düzenleyen: Xooner.)

Haberlerden veya internetten takip etmiş olabilirsiniz, Batı Avrupa tarihinin en sıcak Şubat ayını yaşadı, yaşıyor. İngiltere, İrlanda, Almanya, İsviçre ve Polonya'da tarihi sıcaklık rekorları kırıldı. Tarihin en sıcak şubat ayını yaşamaları da peş peşe aldıkları siklonik fırtınalardan kaynaklı. İki fırtına geride kaldı ama üçüncü İrlanda ve İngiltere'yi etkilemeye başladı bile. Biz Azor'un önüne İzlanda'yı katıp Sibirya'ya kadar kovalamasını beklerken, Azor peş peşe 960 hpa'lık çok güçlü siklonları kafasına yedi. Atlantik'te tarihi hava durumları yaşanıyor. O kadar süre zayıf bir kış yaşadıktan sonra bu senenin de böyle olması "pes artık" dedirtecek cinsten. Lakin oturup izlemekten fazlasını yapamıyoruz. Hiçbir şekilde dağılmayan bir Polar Vorteks, tarihi rekorlar kıran bir Alçak Basınçlı Atlantik, 200 km doğuya kayması nedeniyle müthiş bir fırsatın elden kaçması...  "Olmazsa olmuyor, ne yapalım" demek de istemiyorum ama başka da ne denir ki bu kadar kısmetsizliğe...

(02-22-2020, 12:22 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haberlerden veya internetten takip etmiş olabilirsiniz, Batı Avrupa tarihinin en sıcak Şubat ayını yaşadı, yaşıyor. İngiltere, İrlanda, Almanya, İsviçre ve Polonya'da tarihi sıcaklık rekorları kırıldı. Tarihin en sıcak şubat ayını yaşamaları da peş peşe aldıkları siklonik fırtınalardan kaynaklı. İki fırtına geride kaldı ama üçüncü İrlanda ve İngiltere'yi etkilemeye başladı bile. Biz Azor'un önüne İzlanda'yı katıp Sibirya'ya kadar kovalamasını beklerken, Azor peş peşe 960 hpa'lık çok güçlü siklonları kafasına yedi. Atlantik'te tarihi hava durumları yaşanıyor. O kadar süre zayıf bir kış yaşadıktan sonra bu senenin de böyle olması "pes artık" dedirtecek cinsten. Lakin oturup izlemekten fazlasını yapamıyoruz. Hiçbir şekilde dağılmayan bir Polar Vorteks, tarihi rekorlar kıran bir Alçak Basınçlı Atlantik, 200 km doğuya kayması nedeniyle müthiş bir fırsatın elden kaçması...  "Olmazsa olmuyor, ne yapalım" demek de istemiyorum ama başka da ne denir ki bu kadar kısmetsizliğe...

Bekleyip görecez. Hayırlısı diyelim.

Emin bey, Tarantula (Ahmet bey ) değerli üstadlarım.

Foruma biraz enerji lazım. 
Bukadar özletmeyin kendinizi.
Aranıyorsunuz. Bilginize
Saygılar.
  Beğenenler:
  • kral

KAR diyorum. Başkada birşey demiyorum. Gelsin artık hayırlısıyla.
  Beğenenler:
  • kral

Dünyanın manyetik kutbu bile zaman içinde artan bir hızla kaymaya devam ederken bir önceki seneye nazaran farklı sonuçların çıkması kaçınılmaz oluyor.
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • mehmet karsever, Snowsedat, snowserkan

vortex 8 mart tarihi itibari ile bölünmeye karar verdi ve amerika kıtasına tüm gücüyle vurmaya hazırlanıyor bu sinoptikle
resim

Son görüntülerde, 28-29 Şubat Karayel olan bir sistem olacak, yağış olursa güzel olur görsel olarak 850 sıcaklığı -6-7 bandına inerse yağışın şiddetine göre ince bir örtüde olabilir. 500 hpa -30 civarı .Ama 2 gün Sonra tam netleştiririz 850 soğuğu biraz daha inmeli yoksa Yapmur kky falan olur. Bu sistemin biraz daha güçlenmesi gerekiyor, takip ediyoruz. Bu ara modeller fazlasıyla sorunlu olması bizide yorumlar için zora sokuyor.Modellerin sağı solu belli olmuyorsada umutsuzluğada yer yok. Heran değişebilir, nede olsa yaklaşık 15 gündür bu aysonu sistemi verilerde görünüyordu, tekrar döneceğini düşünüyorum.     http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gen...07287_.gif        http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png    http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-150.png?6

(02-22-2020, 02:24 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: vortex 8 mart tarihi itibari ile bölünmeye karar verdi ve amerika kıtasına tüm gücüyle vurmaya hazırlanıyor bu sinoptikle
resim

Şubat son günleri ile Mart ayının ilk 8-10 günü Amerika'nın en doğusuna kutup soğukları inecek gibi duruyor.
Bizde ise YB etkisini sürdürecek gibi.

resim

Emin bey tekrar aramiza donmenize sevindim siz bu sitenin formun vazgecilmez isimlsrindensiniz sizsiz olmuyor paylasimlarinizi ben sahsim adina diyorum merakla takip ediyorum
insaallah aysonu sistemi guclenir
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, KardanadamEmin, kral, Snowsedat

Konuyu Okuyanlar:
coskunnkartal, 24 Ziyaretçi