| |
Doğu Karadeniz de yağış daha da kuvvetlenmiş şekilde devam ediyor.
2 gündür hiç durmadı. Yarın öğlene kadar da devam edecek gibi görünüyor. Şartları ile İstanbul a benzeyen bir şehir demek ki bol kar alabiliyormuş. Serkan üstadım umarım tez vakitte bir tarih verir. Gelse de gelmese de hedef tarihin olması bile güzel. Dört gözle bekliyoruz...
Beğenenler:
• adakar, Bir Dost, Burak1980, Ekrem14, Emreitsa, Erol Bıldırcın, Freud34, gececi, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, Poyraz, Snowsedat, snowserkan, Xooner
Bu metropol şehir vs. Oldugu icin kar yağmaz falan diyenlere çok gülüyorum. Sanki 3 yıl önce bu binalar yoktu. Hiç alakası yok. Tamamen nasip..
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Ekrem14, Emirsiyahbeyaz, Emreitsa, Erol Bıldırcın, gececi, Poyraz, Serham79, sevimlican1903, Snowsedat, snowserkan, Xooner
(02-09-2020, 09:17 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Eger bir sonraki sistem de bu sekilde sinirda kalirsa baska utopik seylerden suphelenecegim artik.Cunku bazi seyler bana garip geliyor gercekten.(02-09-2020, 09:14 PM)sevimlican1903 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey.. Sizce bu sene İstanbulda sınıra yakın sistemlerle biter mi? Yoksa bir tane de olsa daha sıkı bir sistem alır mıyız? Duygularınızı katmadan gidişata ve tecrübelerinize dayanarak gerçek beklentinizi merak ediyorum..
(02-09-2020, 09:37 PM)Gurkan319 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doğu Karadeniz de yağış daha da kuvvetlenmiş şekilde devam ediyor. Ben Rizeliyim. 15 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. 19 yaşıma kadar olan dönemi Rize'de yaşadım. halen de her yıl 3-4 kez sevdiklerimi görmeye giderim. Çocukluğumda ve ilk gençliğimde Rize'de aynı şu an yağmış olan karlar gibi çok kar hatırlarım. bir keresinde -sene 94 olabilir- günlerce kar aldığımızı ve kar kalınlığının kıyılarda bile 1 metre'den fazla olduğunu hatırlarım. Rize kıyı kesimine kar sayı olarak az yağsa da böyle efsanevi yağma ihtimali her kış sezonunda olabiliyor. Tüm bu efsane kar yağışlarının öncesinde ise meteoroloji'nin uyarısı hep aynı cümle ile başlardı : "Yurdumuz Karadeniz üzerinden gelen ... " bu cümleyi duyduğumda içim içime sığmazdı çünkü bilirdim ki güzel bir kar yağışı kapıda son sistem'de yine Kırım üzerinden geldi ve sonuç aynı. Şu an orda olmayı ne çok isterdim İnşallah İstanbul olarak bu bizi ıska geçen son sistem olur 3 yıllık hasretimiz biter. Zira gerçekten sistemler İstanbul'u çok ıska geçmeye başladı (örneğin geçen yıl ki 23-24 Şubat sistemi.) cidden tuhafıma gitmeye başladı benim de.
Bloğum silindiği için burdan değerledirmemizi yazalım:
Özellikle yakın dönemde 11 şubat gibi marmarada ve egede günbatısı lodos yönünden fırtına hızna yaklaşan rüzgarlar olacak, bu hava sıcaklığını hızlıca yükseltecek. Lodos arkası yağış kombinasyonu yine olacak 12-13 arası yağışlar yurdun batısında etkin olacaj. 15-16 şubat gibi daha etkin bir sistem gelecek yağışı özellikle güney marmarada oldukça fazlaz görünüyor, bu sistem uludağa 1 metre bir kar örtüsü ekleyebilir. Gelelim herkesin merak ettiği kışın geri kalanına. Malesef bu sistem marmara için sistem bile denemeyecek kadar kötü geçti, en başından verdiği ve beklediğimiz karadenizi kara gömdü. Peki kış marmara için kar anladımında bitti mi? Bana göre tek atımlık bir kurşun kaldı, ben mart ilk hafatayı da kışa dahil ederim sonrası bahardır. bu yüzden 30-35 yılda bir gelen efsanelere bakıp umutlanmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Arktik salınım endeksine bakarsak pozitif değerler baskın ve nötre inişi için 18-20 şubatı beklemek gerekecek. ![]() Ecmwf indexside benzer bir tabloda 20si sonrasını işaret ediyor. 15-16 sı gibi bir soğuma var ama yukarıda yazdığım gibi benim beklediğimiz bu değil. ![]() En son diyagrama bakarsak 20si sonrasında senaryolarada hareketelenme var. Yani sözün özü 22-28 şubat arası ne alırsak alacağız sonrası ben bu kış beklentimi bitireceğim, umarım bu tarih aralığında bizi mutlu eden bir salınım olur. herkese iyi haftalar.
Beğenenler:
• 3uZgibi, ahmetcengiz, Buzdelisi, Emreitsa, Erol Bıldırcın, hacimurat, idieforyou41, nckrnckr, Nuray, Olyosmanli, Snow Gökhan, Snow Reis, Snowevren, Snowsedat, succinct, themuslim
selamlar cuma gecesi ilk KAR yağışı başladığında muhteşem hissetmiştim oturduğum bölgede çatılarda 2 cm tuttu sedece şuan içim çok buruk vermeyince yaradan vermiyor KAR da yürümenin hayali ile cumartesi pencerede sabahladım olmadı inşallah beklediğimiz gelir karadeniz videolarını görünce daha çok üzülüyor insan sahil se orada sahil binaysa orada bina neyse nasip hayırlısı olsun olacak inşallah çok belkiyoruz diye mi vermiyor Allah
Subatin son haftasi insallah guzel bir sistem alacagiz istanbulun kar hasretini bitirmesi umuduyla şöyle saglam bir sistem gelirde
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| mehmet karsever, 29 Ziyaretçi |

son sistem'de yine Kırım üzerinden geldi ve sonuç aynı. Şu an orda olmayı ne çok isterdim
İnşallah İstanbul olarak bu bizi ıska geçen son sistem olur 3 yıllık hasretimiz biter. Zira gerçekten sistemler İstanbul'u çok ıska geçmeye başladı