| |
Bugün de güzel kar var ama cumayı cts ye bağlayan gece pencereden ayrılmayın çok şey kaçırırsınız sonra.
850 hpa'da kaç var şu an? - 2 - 3?
Sistem yeni giriş yapıyor. Öğleden sonra olacak her yağış kar şeklinde olacaktır. Yarın ise Akşam saatlerinden C.tesi öğle saatlerine kadar en yoğun hali ile yağacaktır. O yağışı kaçırmayın. Pencereden veya dışarıdan bir şekilde kaçırmayın işte
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, Apse1907, Burak1980, burakrpc, Captmehmet, Ekrem14, Emirsiyahbeyaz, Emreakc1, Emreitsa,
Diyagrama bak hizaya gel hay maşallah şu an bile muhteşem hareketler var. Bu arada Serkan hocaya 10 puanlık uzman sorusu soralım bu ao ve nao bu kadar pozi olmasına rağmen ayortasındaki ve sonrasındaki sistemler nasıl geliyor dostum sence. TAbii işin içinde sadece ao nao yok başka etkenler de var tabii.
(02-06-2020, 08:47 AM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Diyagrama bak hizaya gel hay maşallah şu an bile muhteşem hareketler var. Bu arada Serkan hocaya 10 puanlık uzman sorusu soralım bu ao ve nao bu kadar pozi olmasına rağmen ayortasındaki ve sonrasındaki sistemler nasıl geliyor dostum sence. TAbii işin içinde sadece ao nao yok başka etkenler de var tabii.Bu kadar pozitif olması Avrupa kıtası için geçerli. Pozitif lik artıyorsa vorteks güçleniyor ve güneye inmesi zorlaşıyor demektir. Aynı zamanda kuvvetli bir Yükseğin o bölgeye hakim olacağı anlamınada geliyor. Ama biz basınç kuşaklarının geçiş istikametindeyiz. Biz böyle bir durumda aşırı soğuklar ve yağışlarıda alabiliriz. Aşırı pozitif bir AO da Grönland'dan İskandinavya ya sarkan bir Yükseğin hakimiyeti de mümkündür. Subpolar alan blokaja uğrar kilitlenir ve tüm hareket daha doğuya süpürülür. Bu durumda hemen stratosfer hareketine bakıp ona göre yorumlamak gerekiyor. Ao aşırı pozitiflikten bir anda nötre iniyor. NAO pozitif. Tek seçenek Sibirya'dan akan soğuk koridor kalıyor. Ben bu konu hakkında çok daha detaylı bir makale yazarım. Ama şu an zamanı değil (02-06-2020, 08:47 AM)Ömer18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi ukmo batilamis ecmf simdi cok onemli iste. Bakalım Ecmwf ne diyecek.
(02-06-2020, 08:42 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 850 hpa'da kaç var şu an? - 2 - 3? kesinlike kaçırmam serkan abi işten eve o günlerde yürümeye karar verdim..??kar mutluluktur...
Ecmwf biraz daha batılı geldi gibi. tek sorun rüzgar yönünü karayel-yıldız arası gösteriyor bu da dek bantlarının gücünü azaltabilir.
(02-06-2020, 09:32 AM)karlıkış Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ecmwf biraz daha batılı geldi gibi. tek sorun rüzgar yönünü karayel-yıldız arası gösteriyor bu da dek bantlarının gücünü azaltabilir. Evet daha çok Yıldız baskın. İşte batıyı şanssız kılan da bu rüzgar hareketi. Seviye rüzgarlarınada bakalım alt üst arasında açı farkları ne kadar |
| Konuyu Okuyanlar: |
| AZOR, 26 Ziyaretçi |