Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(02-02-2020, 11:49 PM)Snow Gökhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstad’lara sormak istiyorum. Bu sistem de kıyılar için sıcaklık sorun olmayacak değil mi? Kar yağışının yanında şöyle 4-5 gün gündüz bile eksili hava değerler de olur da önceki 2 yılın acısını çıkarırız.

Siz modellerin hava raporlarının verdiği yüzey sıcaklıklarına takılmayın bekledikleri ile olması gereken arasında azımsanmayacak derecede fark var. Izobarlar bu kadar sıkıyken üst seviye bu kadar soğukken e bilirsiniz soğuk hava ağırdır daha alt katmanlarda daha soğuk değerler görülecek. Gfsinin verdigi 2 mt değerinden " en az " 2-3 derece çıkarın
Bu rüzgar bileşeni tam karayel olursa biraz daha fazlasınin masuru olmaz Smile

resim
resim

Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz Smile

aslında bu çarşambadan pazara kadar bir kamera olsada kaydeden sonrada özettini izleyebilsek film gibi olacak

(02-03-2020, 12:17 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: aslında bu çarşambadan pazara kadar bir kamera olsada kaydeden sonrada özettini izleyebilsek film gibi olacak

Kamerası olan bir gönüllü lazım bu işe, gerçekten çok güzel görüntü çıkar ortaya.
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Emreitsa, Hasan_iSTANBUL, Poyraz

Timelapse olayı işte...Bende bayılıyorum bu görüntülere hatta 1-2 örnek video paylaşmıştım.Genelde Amerika tarafından geliyor bu tarz videolar.
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • AZOR, Bir Dost, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, kral, Poyraz, Snowsedat

önümüzdeki hafta en çok kullanacağımız cümle ''OKULLAR TATİL''

(02-03-2020, 12:20 AM)Snowsedat Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-03-2020, 12:17 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: aslında bu çarşambadan pazara kadar bir kamera olsada kaydeden sonrada özettini izleyebilsek film gibi olacak

Kamerası olan bir gönüllü lazım bu işe, gerçekten çok güzel görüntü çıkar ortaya.
Ben tripodla bir kamera kurarak timelapse yapmayı planlıyorum. Daha önce 2017 sistemini Bursa’da çekmiştim:

https://youtu.be/PNztmLWazTE
[url=https://youtu.be/PNztmLWazTE][/url]

resim
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Hasan_iSTANBUL, kral, Poyraz, snowserkan

(02-03-2020, 12:20 AM)Snowsedat Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Ben gönüllü olurum Big Grin seve seve
SUDAN ADAM

Fazla katılamıyorum size modellerden anlamadığım için. Çok heyecanlıyım. Okumaktan hiç sıkılmıyorum. Masal gibi geçmiş sayfalara dönüp tekrar tekrar okuyorum deli gibi. ? Çok özlemişiz çok.

Konuyu Okuyanlar:
23 Ziyaretçi