| |
Herkese günaydın sabah modeline göre fikrimi yazayım ben beğenmedim gfs uzun süre ettiği ısrarı bırakıp ecm ye benzemeye başlamış Perşembe sabah öğlen arası güzel kar var ama ondan sonrası muallak yağışın etkili kısmı geçtikten sonra soğuk giriyor
Ama hala değişim oluyor moral bozmadan takibe devam sistemin girişinde karayel vardı herkez ona güveniyordu ancak benim gördüğüm karayel yok Gfs sabah modeline göre konuşuyorum böyle olacak demiyorum benim kendi acemi tahminimdir
Gfs 8-9 şubatı yok etti bu sabah. Daha doğrusu bizim için yok etti, Doğu Karadeniz nasiplendi. ECMWF ise iyi gitti ve dek yağışı veriyor. Açıkçası dek tercihimdir, alçak basınç mükemmel konumda olmazsa hep işleri bozmaya meyilli oluyor
Vay be ecm 96 saati görünce umudu kesip markete gittim tüm yol boyunca soylendim ama devamı iyi çıkmış
Arkadaşlar lütfen NO PANİK..sıkıntılı bir durum sözkonusu değil. Sadece sistem yaklaştıkça diğer mekanizmalar daha net ortaya çıktığından son gelgitler çok normal. Bir güçlü sistem geliyor. Burada her model hemfikir zaten. GFS, sabah güncellemesinde 6 - 7 günlerini zayıflatmış görüntüsü içeren modelleri vermis ama diyagramlarında ve diğer unsurlarda bir sıkıntı yok. ECMWF, sistemi birkaç gün öteletmiş, devamınada gazı veriyor, süreyide uzatıyor. Asıl bakmamız gereken nokta, sistemde İstanbul'umuzun yaşayacağı sıkıntıları şimdilik kimse düşünmüyor. Yaklaşık bir haftalık KAR lı, buzlu yollar ve sonuçlarını haber sitelerinden zaten bolbol izleyeksiniz. Sizin asıl düşünmeniz gereken hazırlıklarınızda eksiklikleriniz varmı? Artik bunları düşünmelisiniz. Evet güçlü bir sistem var ve geliyor. Ha birgün önce, ha birgün sonra...ama sonuçta geliyor...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Altıgen Buz Kristali, Burak1980, Captmehmet, Ekrem14, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kartutgunu, kral, Mustafa Torun 0834, OfluMevlüt, Poyraz, Seko, snow41, Snowsedat, themuslim, Yasar34
Aynen sıkıntı yok o sistem gelecek arkasındanda Serkan beyin ayın 10 nundan sonra beklediği sistem gelecek belki ikisi blokaj olup gelicek benim umudum var geri sayım devam ediyor bozulan birsey yok
Serkan beyin ve Emin beyin dediği yine cıktı yagısın süreside uzamış haftasonuda dahil devam edecek yaklaşık 3-4 gün sürecek etkili carsamba gecesi ve perşembe günü
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| sirgalton, 39 Ziyaretçi |