Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 01-23-2020, 07:47 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(01-23-2020, 07:38 PM)succinct Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim Serkan beye bir sorum olacak.Bu sene desen sanıyorum istediğimiz gibi. Bu basınç dizilimlerinde Pv kuvvetli olmasaydı tarihe geçen bir yıl olabilirmiydi ? Yoksa kuzeyde soğuma yetersiz olduğundan , salınımlarda da istediğimiz sonucu alamazmıydık ?

Ana desen çokta istediğimiz gibi değil aslında. Bir kaç kez kıvama geldi ama olmadı.

PV kuvvetli olmasaydı sağa sola dağılan soğuk salınımlar görürdük. Uygun bir basınç diziliminde ise sistemi alabilirdik.
Kuzeydeki soğumanın yetersiz oluşu soğukların üst seviyelerde hapsolması ile alakalı. Peki soğuklar neden üst seviyelerde asılı kalıyor?

Cevap: PV kuvvetli Smile

Polar Vorteks'in merkezi konumu da kuzeyin pozitif anomalide kalmasına neden oluyor.

Ama henüz hiç bir şey bitmiş değil.
Belkide Şubat'ta EFSANE Saklı bilemeyiz.

Şubatı analiz ettiğimizde az çok ne olacağını göreceğiz.

resim

Kocaeli merkez cok sansli sabahtan beri hic kutleler kesilmedi oluk oluk akti gebze olarak ilcesiyiz ama hic bize yaramadi 80 - 100 km daha batilasaydi gebze ve Istanbulun anadolu yakasida guzel yagis alacakti
  Beğenenler:
  • Burak1980, mehmet karsever

Tesekkurler Serkan bey aciklamalar icin
yani ay sonu sistemi bize yagmur olarak diyebiliriz saglik olsun

Serkan hocam iyi akşamlar,

İlerleyen saatlerde izmit merkezde örtü ihtimali var mıdır?

(01-23-2020, 07:28 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-23-2020, 07:08 PM)mirhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi peki senin görüşün nedir gaziosmanpaşa için ihtimal varmı bekleyelimmi?

İhtimal yok maalesef.

YB çok kuvvetli 

Aşağıda izobarların çok yakın geçtiği alanlarda hafif DEK ihtimali var.

resim

Cevabın için teşekkürler serkan abi

(01-23-2020, 07:46 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-23-2020, 07:38 PM)succinct Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim Serkan beye bir sorum olacak.Bu sene desen sanıyorum istediğimiz gibi. Bu basınç dizilimlerinde Pv kuvvetli olmasaydı tarihe geçen bir yıl olabilirmiydi ? Yoksa kuzeyde soğuma yetersiz olduğundan , salınımlarda da istediğimiz sonucu alamazmıydık ?

Ana desen çokta istediğimiz gibi değil aslında. Bir kaç kez kıvama geldi ama olmadı.

PV kuvvetli olmasaydı sağa sola dağılan soğuk salınımlar görürdük. Uygun bir basınç diziliminde ise sistemi alabilirdik.
Kuzeydeki soğumanın yetersiz oluşu soğukların üst seviyelerde hapsolması ile alakalı. Peki soğuklar neden üst seviyelerde asılı kalıyor?

Cevap: PV kuvvetli Smile

Polar Vorteks'in merkezi konumu da kuzeyin pozitif anomalide kalmasına neden oluyor.

Ama henüz hiç bir şey bitmiş değil.
Belkide Şubat'ta EFSANE Saklı bilemeyiz.

Şubatı analiz ettiğimizde az çok ne olacağını göreceğiz.
Teşekkür ederim detaylı açıklama için. Ben umuyorum ki Şubat ta beklediğimiz salınımları alırız. Zaten mevsimler 1er ay rotalı ilerliyor.En azından şubatın soğuma adına beklenenleri karşılayacağını umuyorum. Zaten modellere de bunun yansımasını ilerleyen vadelerde inşallah hep birlikte şahit olacağız. Herkese bol karlı bir Şubat ve Mart diliyorum.
  Beğenenler:
  • Captmehmet, snowserkan

Şuan Bağcılar da kar yağıyor ?

Sultangazi kar yağıyor şuanda ama kesiliyor sonra tekrar başlıyor keşke kesilmese

(01-19-2020, 11:24 PM)OfluMevlüt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba.İstanbul hava tahminime gelince ben 24 25' tarihlerinde kar beklemiyorum. Pazartesi bu geceden itibaren yeni yağışlı soğuk hava etkisiyle istanbul 55 60 km hızında rüzkar beklemekteyim. Salı bulutlu çarşamba sabah güneşli lakin 8 derece sıcaklık perşembe yine yeni bir hava akımı gelmekte istanbul'a ve böylece  anadolu yakasının güneyinde kar bekliyorum havada olsada görecekler kar tanelerini  ve yine 60 km rüzkar var kuru bir yağışsız soğuk hava olacak avrupa yakasında. Cuma hava yoğun parçalı bulutlu olacak ve Şubat ayının 1' inekadar kar beklemiyorum istanbul'da...Bilgilerinize sunarım arkadaşlar şubat ay'ından umutluyum sağlıcakla kalın.

4 gün önceki mesajım aynen gerçekleşmiştir.
  Beğenenler:
  • Dhlikea, Ysrkmlal61

Avrupa yakasında bir bulutlanma söz konusu. Hafifte olsa Yağışlarda var
Devamı gelir mi acaba?
  Beğenenler:
  • snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
sirgalton, 43 Ziyaretçi