| |
(01-23-2020, 06:05 PM)mirhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadlar gaziosmanpaşa için ilerleyen saatlerde minikde olsa bi kar yağışı gözüküyormu azor kardeşim sistem batıladı demişti. beklememe gerek varmı? Mgm'nün sitesinden radar takibi yapıp, bakabilirsiniz. Ama Gaziosmanpasada maalesef çok düşük bir ihtimal. Hayırlı aksamlar.
Pendik Tuzla Hattına Tek Damla Ne yağmur Ne kar kaç saattir yağmadı yağacakmı??
(01-23-2020, 06:12 PM)Poyraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-23-2020, 06:05 PM)mirhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadlar gaziosmanpaşa için ilerleyen saatlerde minikde olsa bi kar yağışı gözüküyormu azor kardeşim sistem batıladı demişti. beklememe gerek varmı? Cevabınız için teşekkürle sizede iyi akşamlar.
Dewpoint -3 e kadar geriledi bakalım ilerleyen saatlerde ne olacak beklemekten başka çaremiz yok avrupa yakası olarak...
(01-22-2020, 11:05 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Serkan hocam çok saol 4 yaşında oğlumla beraber camda yerimizi aldık bekliyoruz heyecan dorukta ara ara sulu kara atıyo bakalım neler olucak Sinop’ta duruma göre güzel bir resim paylaşıcam snowserkan imzasıyla(01-22-2020, 09:55 PM)joeblack Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ülke geneli tahminlere yaZdım ama sanırım oralara kimse bakmıyor dün geceden beri cevap gelmemiş o yüzden mazur görün burdan soruyorum 33 senelik şehrim İstanbul’u terkettim ve sinop Gerze’ye taşındım uzun yara kısa vadede Sinop için bir kar durumu Varmı Gerze dediğim ilçe sahil kasabası kar konusundan en az İstanbul kadar şanssız ama bu seneyide kar görmeden geçirirsem sanırım ayarlarım bozulacak
(01-23-2020, 06:15 PM)İstanbullu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Pendik Tuzla Hattına Tek Damla Ne yağmur Ne kar kaç saattir yağmadı yağacakmı?? Azda olsa böyle bir ihtimal var. Olursa da kısa süreli yağışlar olabilir. Bu arada sadece bir üyeliğe izin veriyoruz. Mevcut üyeliğinizden başka üyelik alırsanız tümü yasaklanır. (01-23-2020, 06:20 PM)joeblack Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-22-2020, 11:05 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Serkan hocam çok saol 4 yaşında oğlumla beraber camda yerimizi aldık bekliyoruz heyecan dorukta ara ara sulu kara atıyo bakalım neler olucak Sinop’ta duruma göre güzel bir resim paylaşıcam snowserkan imzasıyla(01-22-2020, 09:55 PM)joeblack Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ülke geneli tahminlere yaZdım ama sanırım oralara kimse bakmıyor dün geceden beri cevap gelmemiş o yüzden mazur görün burdan soruyorum 33 senelik şehrim İstanbul’u terkettim ve sinop Gerze’ye taşındım uzun yara kısa vadede Sinop için bir kar durumu Varmı Gerze dediğim ilçe sahil kasabası kar konusundan en az İstanbul kadar şanssız ama bu seneyide kar görmeden geçirirsem sanırım ayarlarım bozulacak Çok teşekkürler. İnşallah istediğinize kavuşursunuz. Oğlunuzu bizim içinde öpün lütfen.
Dew pointler düşüyor ama nem oranı da düşüyor maalesef. Sıcaklık dew point farkı arttıkça yağış olasılığı azalır dostlar. Yani dew point -10 bile olsa yağış olmayabilir, zira nem düşük olacaktır.
Dewpoint dediğimiz şey buharın sıvıya dönüşebileceği çiğlenebileceği yani faz değiştireceği anlık sıcaklığı ifade eder.
Eğer dewpoint -2 derece mevcut sıcaklık 3 derece ise bağıl nemde az demektir. Yağış ihtimali yok denecek kadarda az manasındadır. Yağışın oluşabilmesi için mevcut sıcaklığın dewpointe yaklaşması yada dewpointin mevcut sıcaklığa yaklaşması gerekir. Eğer bu iki değer birbirine çok yakınsa buhar artık sıvı yada katı faza geçiyor demektir. katı mı sıvı mı? dewpointten anlıyorsunuz zaten.
Beğenenler:
• Abdullahkara61, adakar, Burak1980, Captmehmet, Ekrem14, Emirsiyahbeyaz, Poyraz, SALİH1, snow41, Snowsedat, Trhero
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 14 Ziyaretçi |