Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Son GFS çıktısında 500 hpa kalınlık modeli...100- 150 km daha batılarsa Marmarayı kopartacaktır. ECMWF, Modelinde daha batılı görüntüler mevcut... thumbsup
resim

Perşembe günü için ben de Emin Bey gibi düşünüyorum. Rüzgâr yağışla birlikte Yıldız - Karayel bileşenli ve kuvvetli. Özellikle Gebze ve doğusunda kar olacaktır diye tahmin ediyorum. Sakarya taraflarında daha kuvvetli olmakla birlikte tatmin etmeyecek, lakin seyirlik bir kar olabilir.

(01-21-2020, 10:22 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-21-2020, 10:13 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 700 hpa-3000 mt seviyesi kupkuru.

850 hpa 1500 mt seviyesi doğusu biraz nemli ama sığ bir tabaka olduğu için en fazla serpinti şeklinde yada az hallice yağışlar olur.

resim

resim

Peki Serkan üstadım, hal böyleyken karadenizin nemi Dek mekanizmasıni devreye girmesine sebebiyet vereceğini düşünüyorum. Zaten diyagramlarda DEK e bağlı yağışları göstermezki. Yüksek basınca yaklaşan izobarlar son ECMWF güncellemesinde yaklaşık 250-300 km batılı gelmiş. Ben bir sürpriz bekliyorum desem ne dersin? Yağış haritaları Dek i vermiyor. Sınırlı alan modellerine bakayım diyorum

Emin dostum DEK şartları elbette var.

Ancak yükselen hava parseli kuvvetli YB Alanından dolayı sınırlandırılıyor. Biliyorsun ki YB Alanlarında alçalıcı hava hareketleri görülür.
Nemli hava 1500-2000 metre seviyesine kadar yükselebiliyor.

Bu durumda sığ DEK bantları görülebilir.

Tabi ki bu şartlar mevcut görünümde böyle.
Daha iyiye yada tam tersi daha kötüye evrilebilir.

(01-21-2020, 10:38 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-21-2020, 10:22 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-21-2020, 10:13 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 700 hpa-3000 mt seviyesi kupkuru.

850 hpa 1500 mt seviyesi doğusu biraz nemli ama sığ bir tabaka olduğu için en fazla serpinti şeklinde yada az hallice yağışlar olur.

resim

resim

Peki Serkan üstadım, hal böyleyken karadenizin nemi Dek mekanizmasıni devreye girmesine sebebiyet vereceğini düşünüyorum. Zaten diyagramlarda DEK e bağlı yağışları göstermezki. Yüksek basınca yaklaşan izobarlar son ECMWF güncellemesinde yaklaşık 250-300 km batılı gelmiş. Ben bir sürpriz bekliyorum desem ne dersin? Yağış haritaları Dek i vermiyor. Sınırlı alan modellerine bakayım diyorum

Emin dostum DEK şartları elbette var.

Ancak yükselen hava parseli kuvvetli YB Alanından dolayı sınırlandırılıyor. Biliyorsun ki YB Alanlarında alçalıcı hava hareketleri görülür.
Nemli hava 1500-2000 metre seviyesine kadar yükselebiliyor.

Bu durumda sığ DEK bantları görülebilir.

Tabi ki bu şartlar mevcut görünümde böyle.
Daha iyiye yada tam tersi daha kötüye evrilebilir.

O zaman bekliyelim diyeceğim, fakat zamanda daralıyor. Artık yaşanacakları bekliyeceğiz. Saygılar üstadım.

resim

(01-21-2020, 10:34 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Perşembe günü için ben de Emin Bey gibi düşünüyorum. Rüzgâr yağışla birlikte Yıldız - Karayel bileşenli ve kuvvetli. Özellikle Gebze ve doğusunda kar olacaktır diye tahmin ediyorum. Sakarya taraflarında daha kuvvetli olmakla birlikte tatmin etmeyecek, lakin seyirlik bir kar olabilir.

Biri Gebzemi dedi Smile bekliyoruz ozaman buyursun gelsin
  Beğenenler:
  • byarslan, succinct

Nao pozitifde devam  uzgun
resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, byarslan, Snowsedat

AO ve NAO pozitif, bizim moraller negatif Sad
  Beğenenler:
  • Alp 1903, AZOR, Burak1980, byarslan, Captmehmet

Gfs gece güncellemesi
Perşembe gecesi Anadolu yakası şanslı gözüküyor süpriz birikimler yaratabilir
https://images.meteociel.fr/im/8183/anim_ugn4.gif
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, byarslan, Emirsiyahbeyaz, Enginist, snow41

azalan sıcaklık 

Hepinize günaydın. Bu senenin en soğuk sabahıydı. İşe gelirken Çekmeköy de  hava sıcaklığı -1 dereceydi. Aman dikkat..
  Beğenenler:
  • byarslan, Captmehmet, Enginist

Konuyu Okuyanlar:
taboo1, 37 Ziyaretçi