| |
Selam üstadlar şimdi sonuç ne perşembe ve cuma günü istanbul avrupa yakası traktya ve anadolu yakası nasıl olacak yağış varmı varsa ne olacak sıcaklık durumu yer seviyesi 850 hpa rüzgar yönü cevap verebilirmisiniz teşekkürler.
(01-21-2020, 09:40 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 23-24 Ocak sistemi heryerde küçümseniyor ama bana göre bu böyle olmayacak niyemi? Çünkü hiçbirşeyi tam merkezine koyamayan modelleri takipederken gözden kaçan birşey varki, oda 500 hpa sıcaklıkları dün ve daha önceki gün 500 hpada - 26 idi, oysa son güncellemede bu - 29, 30 a dayandı. Bu çok iyi birsey demek yani sistem güçlendi ve dikkat ederseniz 200- 300 km daha batıladı. Bunu akşamki ECMWF güncellemeside gösteriyor. Yani uzun lafın kısası perşembe öğleden sonra sistem giriş yapıyor, Cuma sabah saatlerine değin siklonsuz bir sistem olsada nemli Karadeniz mekanizması devreye girebilecek ve sürprizlerde kaçınılmaz olacaktır. Bana göre kimsenin beğenmediği bu sistemden bize ekmek çıkacaktır. Bekleyin göreceksiniz. Emin bey bende Istanbulun anadolu yakasi ve gebze civarini sansli goruyorum bu sistemde KAR bekliyorum hee belki oyle ortu yapmayabilir ama benim umudum var persembe ve cuma gunu ogle saatlerine kadar kar goruruz diyorum kisa ve tadimlik bir sistem olacagini dusunuyorum
(01-21-2020, 09:41 PM)Ersoy34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam üstadlar şimdi sonuç ne perşembe ve cuma günü istanbul avrupa yakası traktya ve anadolu yakası nasıl olacak yağış varmı varsa ne olacak sıcaklık durumu yer seviyesi 850 hpa rüzgar yönü cevap verebilirmisiniz teşekkürler. Bu sistemde Marmara bölgesi yağış bakımından şanssız. Çünkü 500-1000 hpa arası katmanlar kupkuru nem yok. YB çok yakın olduğu için kuru olan hava daha da nem fakiri oluyor. Marmara'nın en doğusu ve güney doğusunun doğu kesimleri hafif-orta arası bir yağış alabilir. Trakya kuru, İstanbul kuru, Çanakkale, Balıkesir kupkuru.
700 hpa-3000 mt seviyesi kupkuru.
850 hpa 1500 mt seviyesi doğusu biraz nemli ama sığ bir tabaka olduğu için en fazla serpinti şeklinde yada az hallice yağışlar olur. ![]()
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, Erol Bıldırcın, KardanadamEmin, kral, mehmet karsever, Mustafa Torun 0834,
Şubat tahmininizi bugün yayınlayacak mısınız Serkan Bey? Yahut yeni başlık açacakmısınız,ona göre uyumayalım bekleyelim
(01-21-2020, 10:13 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 700 hpa-3000 mt seviyesi kupkuru. Peki Serkan üstadım, hal böyleyken karadenizin nemi Dek mekanizmasıni devreye girmesine sebebiyet vereceğini düşünüyorum. Zaten diyagramlarda DEK e bağlı yağışları göstermezki. Yüksek basınca yaklaşan izobarlar son ECMWF güncellemesinde yaklaşık 250-300 km batılı gelmiş. Ben bir sürpriz bekliyorum desem ne dersin? Yağış haritaları Dek i vermiyor. Sınırlı alan modellerine bakayım diyorum
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Erol Bıldırcın, hacimurat, kral, mehmet karsever, snow41, Snowsedat, snowserkan
12 Ocak da başladık, ayı bitirdik gene
![]() Gerçekten İstanbul eski kışlarını göremez olduk. 41 yaşındayım , bundan 10 sene öncesine kadar mutlak hayatı zorlaştıran en az 2-3 sistem olurdu. Olmuyor olamıyor. Serkan Üstat getir artık şunu
(01-21-2020, 10:18 PM)kral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şubat tahmininizi bugün yayınlayacak mısınız Serkan Bey? Yahut yeni başlık açacakmısınız,ona göre uyumayalım bekleyelim Şubat tahminini bugün yapmayacağım. Önümüzde duran ve Karadeniz'i etkileyecek bir sistem var. Bu sistemin yurdu terk etmesini beklememiz gerekli. Sistem öncesi yapılan tahminlerde yanılma oranı çok artıyor. Sis perdesinin kalkması gerekli.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Captmehmet, Cino, Emirsiyahbeyaz, Erol Bıldırcın, hacimurat, kral, mehmet karsever, Mustafa Torun 0834, Nuray, OfluMevlüt,
(01-21-2020, 10:25 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Her türlü tahmininizi merakla bekliyoruz..(01-21-2020, 10:18 PM)kral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şubat tahmininizi bugün yayınlayacak mısınız Serkan Bey? Yahut yeni başlık açacakmısınız,ona göre uyumayalım bekleyelim
(01-21-2020, 10:24 PM)Gurkan319 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 12 Ocak da başladık, ayı bitirdik gene Bu bir döngü Gürkan. 3 senedir şu ana kadar olumsuz bir süreç var. Ancak her inişin bir çıkışı da olacaktır. Biz onu çağırıyoruz o sesimize kulak veriyor kendini gösteriyor ama gelmiyor çok nazlanıyor. Biz çağırmaya devam edeceğiz. Gelmez ise gider zorla getiririz.
Beğenenler:
• Burak1980, Captmehmet, Emirsiyahbeyaz, Emreitsa, Gurkan319, kral, mehmet karsever, Mustafa Torun 0834, Nuray, OfluMevlüt, Poyraz, snow41, Snowsedat, volkan34tr, Xooner |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Poyrazkarayel, 16 Ziyaretçi |