| |
Ay sonu sistemi sanırım kayboldu paternin Serkan abinin beklediği şekle dönüşmesi gerçekleşmedi veya ötelendi.. Serkan abinin açıklamasını bekleyelim..
Bugün ataşehir FERHATPAŞA da 2 dakika kar yağışı oldu. Özlemişim güzel oldu.
Ao ve Nao nazar mı değdi ne? Ne güzel inişe geçmişlerdi bir anda tekrar poziye yükseleyim diyor nao fena değil ama aonun da inmesi lazım sağlam olarak hem de ama şu an kafası karışık modellerin ne hikmetse. Bu şehire yağacak kar da yağmıyor arkadaş düzce den itibaren harika kar var ya hu. Ah lan bu İstanbul ne biçim şehir anlamadım gitti. Bundan sonra tahmin mahmin yapmam size yeminle söyleyeyim eğer amerikada olsam her tahminim % 100 tutar ama uyuz şehir ne hikmetse bir türlü istediğimiz kara kavuşturamadı bizleri.
Çok sayın arkadaşlar, kış daha yeni başladı lütfen karalar bağlamayalım, ayrıca sistemle ilgili Sn.snowserkan kötü yönde bir açıklama dahi yapmamışken bu umutsuzluğu anlamak çok güç, Tahminde bulunan arkadaşlarıda tuhaf tuhaf sorular sorarak zor durumda bırakmayalım lütfen
Sadece yazılanları takip etmemizde fayda olduğunu düşünüyorum,Nacizane düşüncem budur.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Erol Bıldırcın, hacimurat, mehmet karsever, sahinok, scream, snowserkan, Xooner
23 Ocak'ta beklenen sistem 65 derece 10 hpa seviyesinde ki bölgesel rüzgarlardaki düşüş ile kendini belli etmiş.
Ay sonundan itibaren ise daha etkili bir düşüş var. PV zayıfladığında bölgesel rüzgarlarda zayıflar hatta tersine dönmeye başlar. Aşağıda Zonal rüzgar hareketleri mevcut. Ülkemizi etkileyecek olası sistem zonal rüzgarların zayıflamaya başladığı tarih ile paralel görünüyor. Ne kadar etkili bir sistem yakında anlayacağız. Şuan bilmemiz gereken 30 OCAK - 6 ŞUBAT tarihlerinde bir sistemin ziyarete geleceği. Bu tarihler sistemin süresini değil olası giriş yapacağı gün aralığını ifade etmektedir. ![]()
Beğenenler:
• adakar, ahmetcengiz, Alp 1903, bokers36, Burak1980, caner, Captmehmet, Ekrem14, Emirsiyahbeyaz, hacimurat, KardanadamEmin, kral, Matikler, Mustafa Torun 0834, Nuray,
Bu ayın sonu ve Şubatın ilk haftası için şimdi aşağıdaki modelleri veren GFS, çok yakında bu görüntülerin daha güçlüsünü vereceğini düşünüyorum. Çünkü Ocak ın kalan büyük bölümü yüksek basınç etkisinde geçeceğe benziyor. Azor bizim istediğimiz gibi evrilmeyip baskı yemesi bazı parametreleri bozmakda. AO ve NAO da şimdilik bizim arzuladığımız ölçüde olmadığından işimiz biraz beklemeye kalıyor. Şubatın ilk haftasından sonraya tam olarak KIŞ şartlarına girebiliriz. Bana göre ne olacaksa 15 Şubat, 15 Mart arasında olacak. Biz yinede aysonuna değin dikkatle yeni güncellemeleri takipte olacağız.
![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Captmehmet, Emreitsa, Erol Bıldırcın, hacimurat, kral, Mustafa Torun 0834, Poyraz, Reis, sahinok, Seko, snow41, Snowsedat, snowserkan, Xooner
(01-21-2020, 08:28 PM)kral Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-21-2020, 08:15 PM)bokers36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Neden biliyor musun? Soğuk kuzeyden salındığında Buna tepki olarak oluşan siklon deniz üzerinde değilde kara üzerinde derinleşiyor ve İstanbul'un hemen doğusuna geçiyor. Bundan dolayı yağış direk KAR olarak başlıyor.
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, Burak1980, Captmehmet, Ekrem14, Erol Bıldırcın, hacimurat, kral, Mustafa Torun 0834,
23-24 Ocak sistemi heryerde küçümseniyor ama bana göre bu böyle olmayacak niyemi? Çünkü hiçbirşeyi tam merkezine koyamayan modelleri takipederken gözden kaçan birşey varki, oda 500 hpa sıcaklıkları dün ve daha önceki gün 500 hpada - 26 idi, oysa son güncellemede bu - 29, 30 a dayandı. Bu çok iyi birsey demek yani sistem güçlendi ve dikkat ederseniz 200- 300 km daha batıladı. Bunu akşamki ECMWF güncellemeside gösteriyor. Yani uzun lafın kısası perşembe öğleden sonra sistem giriş yapıyor, Cuma sabah saatlerine değin siklonsuz bir sistem olsada nemli Karadeniz mekanizması devreye girebilecek ve sürprizlerde kaçınılmaz olacaktır. Bana göre kimsenin beğenmediği bu sistemden bize ekmek çıkacaktır. Bekleyin göreceksiniz.
![]()
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Captmehmet, Ekrem14, hacimurat, kenangs, kral, Mustafa Torun 0834, scream, snow41, Snowevren, snowmanadnan |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Əspəranza34, Poyrazkarayel, sirgalton, 55 Ziyaretçi |