Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-18-2020, 10:17 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-18-2020, 09:33 AM)Ashkar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-18-2020, 09:28 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Stratosferik girdabın 1979 yılından beri tutulan günlük kayıtlarından mevcut haline en benzer eşleşmesi 1997 Şubat  3-14 dönemidir.

Yani şu andaki almış olduğu pozisyona en benzer dönem. 

Üst seviyelerdeki hareketin alt seviyelere yansıması yaklaşık 7 ila 10 gün sürmektedir.

1997 şubat

resim

2020 mevcut göeüntü

resim

Mevcut hareket daha evvel paylaştığım sinoptiği oluşturmuş. 

resim

Baktığımız modellerin tamamının yaptığımız tahmine evrilmesi an meselesidir.
Beklentimizin gün yüzüne çıkması için sadece takip edeceğiz. 

Son bir not, 

Şubat ayı genelinde 60° enlemlerindeki Bölgesel rüzgar ortalamasına baktığımızda ise stratosferden troposfere akının gerçekleşeceği ve dolayısıyla stratosferik girdabın bu dönemde parçalanmasına çok olası olduğu görülüyor.

Şubat ayı geçmiş yıllara göre çok farklı geçecek. 
Şubat ayı ülkemiz için peş peşe soğuk ayakların olacağı belkide kuvvetli bir blokajın olacağının sinyallerini veriyor. 

Üst seviyelerden alt seviyelere doğru gerçekleşen akının rüzgar genliğindeki artışı verilere yansıyor.

resim

resim

İlerleyen günlerde bu konuyu daha da açarak geneli anlayabilme için detaylandıracağım.
Serkan abi beklenilen büyük sistem 28 Ocakta mı giriş yapcak yoksa şubat başına mı kaydı(2 Şubat) ?

Bunu bir dönem bir süreç olarak kabul et. 
Ben 28 - 29 Ocak gibi bekliyorum.
Sapmalar her daim vardır bir iki gün erken veya sonra hep olacaktır.
Cevap için teşekkür ederim abi?
  Beğenenler:
  • Burak1980, Poyraz, Snowsedat, snowserkan

(01-18-2020, 10:17 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-18-2020, 09:33 AM)Ashkar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-18-2020, 09:28 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Stratosferik girdabın 1979 yılından beri tutulan günlük kayıtlarından mevcut haline en benzer eşleşmesi 1997 Şubat  3-14 dönemidir.

Yani şu andaki almış olduğu pozisyona en benzer dönem. 

Üst seviyelerdeki hareketin alt seviyelere yansıması yaklaşık 7 ila 10 gün sürmektedir.

1997 şubat

resim

2020 mevcut göeüntü

resim

Mevcut hareket daha evvel paylaştığım sinoptiği oluşturmuş. 

resim

Baktığımız modellerin tamamının yaptığımız tahmine evrilmesi an meselesidir.
Beklentimizin gün yüzüne çıkması için sadece takip edeceğiz. 

Son bir not, 

Şubat ayı genelinde 60° enlemlerindeki Bölgesel rüzgar ortalamasına baktığımızda ise stratosferden troposfere akının gerçekleşeceği ve dolayısıyla stratosferik girdabın bu dönemde parçalanmasına çok olası olduğu görülüyor.

Şubat ayı geçmiş yıllara göre çok farklı geçecek. 
Şubat ayı ülkemiz için peş peşe soğuk ayakların olacağı belkide kuvvetli bir blokajın olacağının sinyallerini veriyor. 

Üst seviyelerden alt seviyelere doğru gerçekleşen akının rüzgar genliğindeki artışı verilere yansıyor.

resim

resim

İlerleyen günlerde bu konuyu daha da açarak geneli anlayabilme için detaylandıracağım.
Serkan abi beklenilen büyük sistem 28 Ocakta mı giriş yapcak yoksa şubat başına mı kaydı(2 Şubat) ?

Bunu bir dönem bir süreç olarak kabul et. 
Ben 28 - 29 Ocak gibi bekliyorum.
Sapmalar her daim vardır bir iki gün erken veya sonra hep olacaktır.
inşallah serkan hocam seni okuyoruz içimiz açılıyor dün bünyamini seyrettim şubatı bile kapattıı maalesef

Herkese günaydın hayırlı günler dilerim. Serkan beye bir sorum olucaktı buradan okuduklarıma göre avrupadada bizdede kar yağışı yok bu normalmi yani daha önceki yıllarda hem avrupada hem bizde ocak ayının karsız geçtği dönemler oldumu? Mesela az önce paylaştığınız 97 şubatın önceside bu zamanki gibi karsızmı geçmiş cevaplarsanız sevinirim. Herkese iyi haftasonları diliyorum
  Beğenenler:
  • 3uZgibi

(Son Düzenleme: 01-18-2020, 11:24 AM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Hafta sonu modellerinde stajyerler işbaşında hafta sonunun bitmesi lazım modellerin düzelmesi için. Smile Neyse Serkan dostum da ifade etti model var modelden içerü bir ben vardır bende benden içerü demiş ya Yunus. Biz de diyoruz ki bir model vardır modelden içeru. Bu modelleri yapanların ardında asıl sistemi yaratan vardır. Modelciler 50 senaryo dener ama Yaratan dilediği şekilde sistemi yollar. ECMWF 23 25 Ocak sistemini baştan beri bozmadan gören ve istikrarlı şekilde güçlendiren bir model olarak alkışı hak ediyor. Artık bu saatten sonra sadece sabır kim bilir belki de 23 25 ocak sistemi ardından kısa bir mola sonrası.... O da bana kalsın şimdilik.

Arkaşlar lütfen kendi aranızda tartışmaya girmeyin. Hele hele İstanbul sayfasında hiç girmeyin. Bir derdiniz varsa kendi aranızda özel olarak mesajlaşabilirsiniz. Forumumuzda böyle bir özelliktte mevcut. Mesajlarınızı sildim, birdaha bu tarz vb. bir olay olursa yönetim tarafından uyarı ve ceza alacaksınız. Saygılar... 

Artık gün sayıyoruz Serkan bey verdiğiniz güzel haberler içinde çok teşekkür ederiz Elinize Emeginize sağlık
  Beğenenler:
  • Snowsedat

Serkan üatadın dediği gibi bünya ne demis ahmet mehmet ne demis farketmez.Herkez tahminini yayınlar 1.Bünyamin pazarteasi yayınlıyordu neden cuma acıklama yapma gereyi duydu? 2.Yüzde 65 lik bir olasılıktan bahsetti ay sonu icin %65 lik ne anlama geliyor?3.Her seferinde bu mesafeden diyor dediği mesafe kac günlük? Adamı bir dinliyorsun kafanda bir sürü soru.SERKAN ÜSTADI bir dinliyorsun olması gereken ve olasılıkları hepsini anlatıyor sis perdesi aralanıyor.Bakın serkan üstat üst atmosfer diyor bu sene aktör üst atmosfer.
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Poyraz, Snowsedat, Xooner

Reis kardeş adam çevir kazı yanmasın modunda. Esnek konuşuyor ki rezil olmasın. Kendisi de biliyor ki yanılma ihtimali yüksek. Şunu bilirim ki genel anlamda bu forumda yazılanlar onların söylediklerine üstün geliyor. Bir hayat tecrübemden az da olsa bahsetmek isterim. Bir işi yüreği ile yapmak farklı bir şeydir meslek olarak yapmak başka bir şeydir. Yüreği ile yapan gerektiğinde merminin önüne atar kendini,görev olarak yapan adam sadece verilen hedef için çabalar. O yüzden geçmişte de günümüzde de tarih yazanlar hep yüreğini ortaya koyanlardır. Tahmin etmek de tam bir yürek işidir . O haritalrı sadece bilgisi ile okumak eksik sonuç verir. Bizim arkadaşlar da benzer davranışlarla yürekleri ile tahmin yapıyorlar. Belki yanılıyorlar ama güdüleri onları bu mücadeleden tahmin yapmaktan vazgeçmemesini söylüyor. O yüzden bazıları gibi kaçak güreşmiyorlar.

resim

MGM güncel haftalık raporu.
  Beğenenler:
  • Poyraz, Snowsedat

23-24-25 OCAK sistemi için nihayet GFS'de yola geliyor... günlerdir, bir oraya, bir buraya kıvıran ünlü dansözümüz nihayet alaturka müziğe dönüş yapıyor, yapacakda.... Spiteful Smile thumbsup     http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-132.png?6     http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-138.png?6     http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-162.png?6

Konuyu Okuyanlar:
27 Ziyaretçi