| |
(01-18-2020, 01:39 AM)Kuzey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey son verilere göre sistemde bir ertelenme söz konusu olabilir mi ? (01-18-2020, 08:43 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bu ay sonu sistemini cok bekledik tum umudumuzu bu sisteme verdik bozulup gelmeyecek yada sinirlarda gelecek diye artik korkmaya basladim bunu kaybetmek istemiyoruz gelsin artik Stratosferik girdabın 1979 yılından beri tutulan günlük kayıtlarından mevcut haline en benzer eşleşmesi 1997 Şubat 3-14 dönemidir. Yani şu andaki almış olduğu pozisyona en benzer dönem. Üst seviyelerdeki hareketin alt seviyelere yansıması yaklaşık 7 ila 10 gün sürmektedir. 1997 şubat ![]() 2020 mevcut göeüntü ![]() Mevcut hareket daha evvel paylaştığım sinoptiği oluşturmuş. ![]() Baktığımız modellerin tamamının yaptığımız tahmine evrilmesi an meselesidir. Beklentimizin gün yüzüne çıkması için sadece takip edeceğiz. Son bir not, Şubat ayı genelinde 60° enlemlerindeki Bölgesel rüzgar genliğine ve ortalamasına baktığımızda ise stratosferden troposfere akının gerçekleşeceği ve dolayısıyla stratosferik girdabın bu dönemde parçalanmasının çok olası olduğu görülüyor. Şubat ayı geçmiş yıllara göre çok farklı geçecek. Şubat ayı ülkemiz için peş peşe soğuk atakların olacağı belkide kuvvetli bir blokajın olacağının sinyallerini veriyor. Üst seviyelerden alt seviyelere doğru gerçekleşen akının rüzgar genliğindeki azalış verilere yansıyor. ![]() ![]() İlerleyen günlerde bu konuyu daha da açarak geneli anlayabilme için detaylandıracağım.
Beğenenler:
• adakar, Ashkar, AZOR, Beatum, Bir Dost, bokers36, Burak1980, Captmehmet, duman, Ekrem14, Emirsiyahbeyaz, Emreitsa, Erol Bıldırcın,
(01-18-2020, 08:43 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bu ay sonu sistemini cok bekledik tum umudumuzu bu sisteme verdik bozulup gelmeyecek yada sinirlarda gelecek diye artik korkmaya basladim bunu kaybetmek istemiyoruz gelsin artik evet bu endişe benide sarmaya başladı artık ne yapıcaz bilemiyorum hayırlısı olsun artık tutup kulağından zorla getirecek halimiz yok burdaki üstadlara ilgi ve alakaları için birer birer teşekkürlerimi sunarım herkesi dağlara davet ediyorum bulunduğu şehirde yağmur yağdığını gördüğü anda yükseklere kartepe v.s gibi yüksek rakımlı yerlere çıksınlar .
(01-18-2020, 09:28 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Serkan abi beklenilen büyük sistem 28 Ocakta mı giriş yapcak yoksa şubat başına mı kaydı(2 Şubat) ?(01-18-2020, 01:39 AM)Kuzey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey son verilere göre sistemde bir ertelenme söz konusu olabilir mi ?
Serkan abi beklediği paterni oluşturacak değişimin 16 ocak itibari ile başlayacağını belirtmişti.. Zaman daralıyor bugunlerde emareler artık modellere de yansıması gerekiyor.. Şu an herkes beklemede umutsuzluğa gerek yok aksi bir durumda zaten Serkan abi çıkar açıklamasını yapar.
Arkadaşlar, Selamünaleykum, hayırlı sabahlar, hayırlı haftasonları dileyerek ilk müjdemi vermek istiyorum. 2,5 hafta öncesinden bahsetmeye başladığımız ve bugüne değin birçok kez kaybolup görünen 23-24-25 OCAK sistemimiz, son 3 gündür ECMWF modellerinde istikrarlı bir şekilde kendini göstermeye devam ediyor. Bu sistem bizim asıl beklediğimiz büyük balığın küçük kardeşi olmaya aday görünüyor. Şimdilik yağış durumu sıkıntılı olsada yağış durumları son ana dek değişebiliyorve yıldız yönlü rüzgarlarla beslenirse bu sistemden bize ekmek çıkacaktır. Artık bundan sonraki günler heyecanların doruk noktalarına çıkacağı günler olacağından bizler verileri, sizlerde bizleri izlemeye devam ediniz...
Beğenenler:
• adakar, Beatum, Burak1980, Captmehmet, Cino, Ekrem14, Erol Bıldırcın, KMA76, Mustafa Torun 0834, Nuray, Poyraz, Reis, snow41, Snowsedat, snowserkan
![]() İstanbul Arnavutköy... Tarihini bulamadım ancak tahminimce 2004 veya 2017 olabilir.Böyle bir sistem bekliyoruz sahilleri bile bu hale getirecek.Modeller bir gösterir bir göstermez sakın umutsuzluğa düşmeyin. Kar Mutluluktur
Beğenenler:
• adakar, Beatum, Burak1980, Captmehmet, Ekrem14, Emreitsa, hacimurat, KMA76, Mustafa Torun 0834, Nuray, oguzsoydan,
(01-18-2020, 09:33 AM)Ashkar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(01-18-2020, 09:28 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Stratosferik girdabın 1979 yılından beri tutulan günlük kayıtlarından mevcut haline en benzer eşleşmesi 1997 Şubat 3-14 dönemidir.Serkan abi beklenilen büyük sistem 28 Ocakta mı giriş yapcak yoksa şubat başına mı kaydı(2 Şubat) ? Bunu bir dönem bir süreç olarak kabul et. Ben 28 - 29 Ocak gibi bekliyorum. Sapmalar her daim vardır bir iki gün erken veya sonra hep olacaktır.
Beğenenler:
• adakar, Ashkar, Beatum, Burak1980, Captmehmet, Ekrem14, Emirsiyahbeyaz, Erol Bıldırcın, hacimurat, kral, Mustafa Torun 0834, Nuray, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| bulcelik, 32 Ziyaretçi |