Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Şuan sokak lambasında net görüyorum arada bir iri taneli kar atıştırıyor sultangazi de
  Beğenenler:
  • Babazilla, Burak1980, Snowsedat, snowserkan

Yeni sistem tarihi 16-20 Ocak arası şuan gözüken....  o sisteminde sınırda gözüküyor kuzeyimiz  hala soğuk değil bu yüzden sistemler sınırda geliyor
resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Poyraz, sahinok, Snowsedat, snowserkan, snowsnow

Son 24 saatte geçekleşen toplam yağış 
İstanbul
resim

(01-06-2020, 11:44 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni sistem tarihi 16-20 Ocak arası şuan gözüken....  o sisteminde sınırda gözüküyor kuzeyimiz  hala soğuk değil bu yüzden sistemler sınırda geliyor
resim

Bu haritayı o şekilde değerlendirmeyin. Sıcak gibi gördüğünüz alana YB yerleşecek  Ülkemize soğukların nereden aktığı önemli.

Bu zaten anomali haritası, yani uzun yıllar ortalamasından sapma.
Kırmızı görünen alanlar ortalamadan 0,5c ila 2c arasında artı sapma yaşayacak.

Özellikle iskandinavya bölgesi ortalaması -7 ise o dönemde -5 -6 olacak.

Benim beklediğim salınım şu şekildedir.
Dikkat edilmesi gereken kısım desendir süreye takılmayın her karede 1,5 ila 2 gün zaman atlamalı (time lapse) hazırladım.

resim

Şöyle 2004 gibi kar görsek de rahatlasak o kadar ihtiyacım var ki.. her şey den bu kadar sıkılmışken kendimi kara bırakmak istiyorum.

Serkan bey  beklentimzii bu sinoptikle güncellesek thumbsup
resim

Gfs sabah güncellemesi çoklu siklonların Serkan abinin dediği gibi peşpeşe türediği ve kuzeyden sarkan troff ve yukarı seviye alçakların sürekli ülkemizin batı ve kuzey kesimlerine yönlendireceği tabloyu ortaya koymuş. Akdenizden kuzeye tırmanacak veya egede patlayıp anadoluyu katedecek siklonlar da bir kendini belli etsin. Eminim ki soğuğa tepkisiz kalmaz bizim denizlerimiz Wink
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, adakar, AZOR, Burak1980, Captmehmet, Cino, Snowsedat, snowserkan

Hazırolun ayın 17-18 inden sonraki bombardımana, hemde bunu kim söylüyor dersiniz? Uzun süredir sistem göstermeyen GFS...Takibe aldık, ayortasından sonra zaten böyle bir beklenti vardı, fakat bunu GFS'nin desteklemesi iyi oldu.. thumbsup
resim

resim

resim

resim

resim

bu sene de hala ötelenen sistemler bizi daha da sabırsız hale getiriyor. şimdi gfs ye düşen modeller 19-22 arası -8 ler çılgınca geliyor ama sonuçta 10 12 gün var o tarihlere . yine yaklaştıkça sınırda kalmaz inşallah.
siz hava da da olsa kar gördünüz Balıkesirde hava da bile kar görülmedi daha malesef. yanıbaşımızda kütahya kaçıncı kar yağışını alıyor (tabi rakım yüksek orda ?) hadi onu geçtim Çanakkale bile şu saatlerde sanırım kar yağışı altında ama biz yine sınırda. hayırlısı olsun 3.cü sene doğru düzgün kar görmeyeli. elbet bi gün kırılır bu ama nasip nezamanaysa..
  Beğenenler:
  • Snowsedat, snowserkan

Serkan beyin herzamanki gibi bir bildigi var ki israrla ayin 16 sindan sonra diyor bizlerin modellerde gozumuzden kacirdigi onun gordugu birsey var
Serkan bey 16 sindan sonra gelecek diyorsa gelecektir emin olun cunku emin olmasa oyle konusmaz bizler ayin 16 si ve sonrasina odaklandik bekliyoruz bu haftasonu zaten iyice netlesmis olur bizlerde bunu goruruz
  Beğenenler:
  • Burak1980, Snowsedat, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
sirgalton, 42 Ziyaretçi