| |
Bölgesel Atmosfer dalga hareketi.
17 Ocak'tan itibaren dalga genliğindeki artış 60° enlemlerine yansımış. Dalganın genliğindeki artış yine kuvvetli bir sistem işareti.
Beğenenler:
• adakar, Altıgen Buz Kristali, Babazilla, Bir Dost, bokers36, Burak1980, byarslan, Captmehmet, Emreitsa,
Buyrun, 10 hpa daki Stratosfer ısınımı ayın ikinci yarısı için yeterince açık ve net ateş etmiyormu?
Beğenenler:
• adakar, Altıgen Buz Kristali, Babazilla, Beatum, bokers36, Burak1980, Canberk, Captmehmet,
Emin beyin yorumuna yanlislikla × yaptim silemiyorum Emin bey kusuruma bakmayin
Emin bey, ısınan stratosfer ve Alt seviyelerine nasıl bir yansıması olur.
Yada havası boşalan bir balon gibi dönen troposferik vorteksin daha alt seviyelerde ne gibi etkileri olur. Sanki bir displacement hareketi var gibi değil mi. Ne düşünüyorsunuz?
Majör bir ısınma değil oradaki çekirdek hatta önceden ısınmış çekirdeğin soğuk çekirdek tarafından sıkıştırıldığı erimeye başladığı sürecin devamı niteliğinde. Yani tropoza gerçekleşmiş soğuk akışından sonra yeryüzeyinde oluşacak olan soğuk deposundan kopacak soğuk salınım parçacıklarının buradaki depoyu sönümlediği tablo o tablo Bunu yapacak olan da azor yükseği
(01-06-2020, 05:43 PM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin bey, ısınan stratosfer ve Alt seviyelerine nasıl bir yansıması olur. Düşüncem şuki, ısınan stratosfer, hareketsiz vorteksi ( kutbi girdap) parçalar, kopartır veya bölerki, ve aşağı enlemlere inmesi için itici güç görevi üstlenir. Isınma ne kadar güçlü olursa bu işlev daha bir kuvvetli sistem anlamınada gelirki bu bahsettiğiniz troposferik vorteksin daha alt seviyelere yani displacement hareketine sebebiyet teşkil eder..ve bu hareket son verilere göre beklenebilir seviyeye ulaştığı gözlemleniyor....Bu benim naçizane görüşüm.
Beğenenler:
• adakar, Babazilla, burakrpc, Canberk, Captmehmet, kral, mirhan, Poyraz, SALİH1, snow41, Snowsedat, snowserkan, ThunderSnow
Kar yağıyor sulu kar veya karla karışık yağmur değil hafif bir şekilde kar yagıyor İST Bağcılar en kuzey batısı anlamadım valla
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| Beykozlu53, snow41, 38 Ziyaretçi |