| |
Bu hafta sonu ve ocak ilk günleri İStanbula kar yağmazsa havada karada da olsa bırakalım tahmin yapmayı. 500 hpa -36 ne demek biliyor musunuz arkadaşlar ah ah graupel var artı rüzgar tam poyraz değil yıldız poyraz bileşenli sürprizlere hazır olun gök gürültüsü olur bu sistemde -7 az gibi gözükse de 500 kurtaracak bu durumu inşallah
SErkan ne dersin tezimde haklıyım değil mi?
(12-25-2019, 10:55 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu hafta sonu ve ocak ilk günleri İStanbula kar yağmazsa havada karada da olsa bırakalım tahmin yapmayı. 500 hpa -36 ne demek biliyor musunuz arkadaşlar ah ah graupel var artı rüzgar tam poyraz değil yıldız poyraz bileşenli sürprizlere hazır olun gök gürültüsü olur bu sistemde -7 az gibi gözükse de 500 kurtaracak bu durumu inşallah Tezinde haklısın kısmen mutabıkız. Ara katmanlarda uygunsa tam mutabıkız.
Gfs yılbaşı sistemi ardından tekrar bir sistem öngördü önümüzdeki sistemde kar göremezsek inşallah bu sistemde görürüz tabi istikrar saglarsa iyi geceler saygı deger abilerim.
Artı thickness 523 oluyor kar sınırı 527 528 aralığıdır. Kar olur inşallah nokta
Tarantula ustam istanbul da pendik tarafındayız az da olsa hava da kar da görsek mutlu oluruz kışa başlarken ne diyorsun ustam iyimi durumlar ?
Onu bunu bilmem ama pazar 50 60 km fırtına var pazartesi öğleden sonra 100 km üzeri şov fırtına var deniz seferleri iptal olur.
merhabalar hayırlı geceler
ya affınıza sığınarak soruyorum bu rüzgar yelleri yaygınlaştıkça yağışlarda bi azalma söz konusu(yağmur anlamında) kar da aynı şekilde. eskisi gibi sistem de alınamıyor son 2 yılldır bu sene için erken diyoruz ama sonuçta ocak geliyor 3.cü yıl da diyebiliriz. ya yanlış anlamayın ben susurlukta oturuyorum yaklaşık 400-450 metre yükseklikteki köye kasım ayında kar yağıyordu şimdi aralık 25 daha hiç kar yağmadı oraya bile. yani merkezi geçtim yani. he bu hafta sonu sistemde sanırım o dediğim köye kar yağacak gibi duruyor sıcaklığa bakılırsa ama yani çok garip. bu arada malum siteden yıllardır serkan abinin yazılarını okurum onu severek de geldim buraya geçmişte de defalarca söyledim ama üst üste hayal kırıklıkları gözüküp sonra tarih yaklaştıkça yok olan modeller ister istemez garip yazılar yazmama neden olabiliyor benim gibi yazanlarda oluyor bazen görüyorum bu durumdan rahatrsız olanlarda olabiliyor farkediyorum ama ne diyeyim o an insan aklına ne geliyorsa onu yazma gereği duyuyor malesef ceza yiyeceğini de bilse.. ama kasıtlı yapanlar da olabilir elbette ama kasıtlı yapmayan tıpkı benim gibi gelmeyen sistemlerin serzenişinden kaynaklanıyor. )hayırlı geceler |
| Konuyu Okuyanlar: |
| fenerli, 66 Ziyaretçi |

)