Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-23-2019, 03:39 PM, Düzenleyen: Poyraz.)

Yani siklon değişir mi Serkan hocam?

(12-23-2019, 01:50 PM)Emircan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yani siklon değişir mi Serkan hocam?

İyi kötü değişebilir elbette.
Bugün ve yarın modeller orta yolu bulacaklar

Serkan Bey ocağın ilk haftası beklediğiniz atağın kuvveti hakkında bilgilendirme yapacak mısınız ? Birde yılbaşı sisteminde beklentileriniz nelerdir ?
  Beğenenler:
  • Altıgen Buz Kristali, AZOR, hacimurat, Poyraz, sahinok

Ecmf ve gfs verileri yola gelmeye başladı git gellerimiz hala var ama şu veriler ile yılbaşında 20  cm ulaşan kar kalınlığı var 2.güne kadar ateş etmeye başlarız

Gfs ve Ecmf sabah ve öğlen güncellemeleri
resimresimresim

(Son Düzenleme: 12-23-2019, 03:54 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Bu siklon tam Marmara ve Batı Karadeniz e yaradı bu koordinatlarla gelirse görsel şov yaşarız sanki iri taneli olacak gibi Big Grin
resim

(12-23-2019, 03:53 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu siklon tam Marmara ve Batı Karadeniz e yaradı bu koordinatlarla gelirse görsel şov yaşarız sanki iri taneli olacak gibi Big Grin
resim

yılbaşında kar var demek mi bu ?
  Beğenenler:
  • AZOR, Poyraz

Evet, YILBAŞI SİSTEMİ' nde sıkıntı yok, herşey yolunda ilerliyor. Aslında düşündüğüm birşey varki, eğer bu ilk sistem süresini ve etkisini biraz daha zorlarsaki bu ihtimal mevcut, işte o zaman asıl beklentilerimizde olan Ocak ayı ilk haftasından itibaren gelecek sistemle birleşirki işte o zaman yıllardır özlemle ve hasretle beklediğimiz, dillere destan olacak SİBİRYA HİKAYESİ masalına dönüşür ve torunlarımız bile bu uzun soluklu sistemler silsilesini konuşurlar..Tabiiki bizlerde zevkden sekiz köşe olmaya adayız demektir...Olurmu?  OLUR...... thumbsup     
resim

resim

resim

SErkanım bizim efsane Semih arkadaşımız yılbaşı sisteminden sonra yaklaşık 15 20 gün yb hakimiyeti demiş sen ne dersin ben orada buna katılmadığımı açıkça yazdım. Bu arada daha modeller çok takla atar ama sistem emin adımlarla geliyor Ocak ayının geneli soğuk ve yağışlı gündüzleri tek haneli değerlerde kky kar yağmur ne ararsan var tarzı anlıycanız.
  Beğenenler:
  • Burak1980, Captmehmet, kral, Snowsedat, Xooner

(12-23-2019, 12:27 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-23-2019, 11:55 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dediğim gibi Ecmf en soguk senaryo hatta ortalamadan bile tamamen farklı bir değer çizerek iyice uçmuş büyük ihtimalle 1-2  güncelleme sonra ecem Gfsye  benzeyecek yani -3 - 5 bandında bir degere dönecek bu açıdan bakınca yılbaşı için beklentiye girmemeli

resim

Serkan abinin 6-8 Ocak için yaptığı tahmine göre düşünceleriniz neler sizce kar alabilecek miyiz?

6-8 ocak icin kar beklentim istanbul icin yok, madem sordunuz benim beklentim 10-13 ocak ve 20-24 ocak arasidir.

Bu arada forum birkac saat bende acilmadi sizde de boyle mi?

Ecmwf'ye göre 31 Aralık gecesi saat 21.00'a ait tahminler.

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • Dervis, kral, Ömer18, sahinok

Konuyu Okuyanlar:
efe90, snowserkan, 76 Ziyaretçi