Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(12-18-2019, 03:28 PM)Snowtime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar; Bünyamin Sürmeli ile ilgili yorumları artık buraya taşımasak iyi olur.Beyefendi belli ki kar yağışını pek sevmiyor ve şehre külfet olarak görüyor.En ufak bir hareket gördüğünde "Kar mar yok yağmayacak" diyor.Kaldı ki defalarca yanıldığına hepimiz sahit olmuşuzdur.Kendi akademik kariyerine saygımız olmasına rağmen,boşverin yanılacaksakta biz kendi içimizde yanılalım.
Her zaman dediğimiz gibi biz zaten kar yağışını senelik günlere böldüğumüzde çok ufak bir pay ile kovalayan kar sevdalıları olarak, ufakta olsa ihtimaller dahilinde sevinmeyi tercih ettiğimiz için buradayız.Yoksa 365 günün 100 gününü karlı geçirsek zaten sorun değil isteyen istediğini desin.Maksimum yıllara göre orantıladığımizda karlı gün sayısı15 günü buluyor,bulmuyor.
Açıkçası benim tek rehberim bu forumda yazılanlar.Oldu da Allah taktir etmedi canımız sağolsun deyip önümüzdeki sisteme bakarız.Uzun lafın kısası benim kar sevmeyenlere tahammülüm yok.
Boşverin o ne demiş bu ne demiş diye moralinizi de bozmayın.İnanın bana bu forumda başta Serkan Bey olmak üzere,tv de gördüklerinizden daha yetenekli insanlar var.
Demin de dediğim gibi, yağmadı mı kar? Boşverin biz kendi içimizde yanılmış olalım.

Sağlıkla kalınWink

Snowtime KARdeş, tek kelimeyle duygularıma tercüman olmuşsun ve gayet iyi tesbitlerde bulunmuşsun, düşüncelerine sağlık....İşte biz buyuz ve hepimiz böyle düşünüyoruz, tebrik ederim... thumbsup thumbsup thumbsup

kim ne derse desin kış tam kış gibi geçecek erken kar yagmasındansa tam ayında yagması ve yeterince yagması iyidir bu zamanada az kaldı..

(12-18-2019, 04:15 PM)akınatam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kim ne derse desin kış tam kış gibi geçecek erken kar yagmasındansa tam ayında yagması ve yeterince yagması  iyidir bu zamanada az kaldı..

Aynen, bravo. Sabretmek zor evet ama gerçek bir kar yağışı görmek için de yılbaşını görmemiz gerekiyor. Bu süreç de en azından kar görmek kadar heyecanlı ve coşkulu geçebilir, geçmeli. Biz zaten bunun için buradayız. Heyecanla, coşkuyla kar yağışını bekliyoruz. Snowtime diğer hususlarda gerekeni yazmış sağ olsun. Heyecanla ve ümitle kar kovalamaya devam dostlar.

Aşağıdaki sinoptik 20 Aralık 2012'ye ait 850 hpa'da -4 -5 ancak var.
Fakat yer sıcaklığı kent genelinde 0 -2c aralığında, İzobarların İstanbul'un hemen kuzeyinde tam kuzeye dönmesi ve daha üst seviyelerde direk karayel yönünden esmesi, Düşey hareketin kuvvetli oluşu ve buna bağlı olarak parseller arasındaki sıcaklık kontrastının adeta ortadan kalkması neticesinde beklenmeyen tahmini zor durumlara yol açtı.

Görüntüler o tarihe ait ve 850 hpa sıcaklığı -4 -5

resim

resim

resimresim
resim resimresim

resim

-4 -5 yazmışım ancak o değerlerde yok.Smile

-2 -3 ancak girebilmiş.

Bu örneği 27 - 31 aralık süreci için mi verdiniz @snowserkan ?
  Beğenenler:
  • adakar, Altıgen Buz Kristali, kral, snowserkan

(12-18-2019, 06:35 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu örneği 27 - 31 aralık süreci için mi verdiniz @snowserkan ?

Ben öyle anladım. Zira sonrasındaki sistemler için bambaşka tarihlerden alıntı bekliyorum Smile

(Son Düzenleme: 12-18-2019, 07:51 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Hadi be GFS ammada nazlanıyorsun be birader...bilmezmisin, fazla naz aşık usandırır..... ver artık şu YILBAŞI SİSTEMİNİ, sende kurtul, bizde kurtulalım..ya düzel, yada biz seni düzeltmesini biliriz... Big Grin eye Spiteful Smile thumbsup     http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...288.png?12 http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...300.png?12

(12-18-2019, 06:35 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu örneği 27 - 31 aralık süreci için mi verdiniz @snowserkan ?

Ay sonunda kesin böyle olacaktır demek abesle iştigal olur.
Ancak 850 hpa sıcaklığının -1c ila -5c arasında da yer seviyesinde kaliteli kar yapma ihtimali vardır.

İşte bu ihtimalin hangi şartlarda kuvvetlindiğine atıfta bulundum.

Yani 850 sıcaklığı -3 ise Kar beklemeyin demek yanılgıya sebep verebilir.
Sistem 2-3 günlük vadede ise bazı parametreler belirleyici olur.

Bu arada bugün bitmeden Ocak ayına dair yaptığım analizi paylaşacağım.

Takipte kalmakta yarar vardır. Sonra ben görmedim duymadım demeyin.Smile

Konuyu Okuyanlar:
69 Ziyaretçi