Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-10-2019, 11:34 PM, Düzenleyen: Hasan_iSTANBUL.)

(12-10-2019, 09:35 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle şunu söyleyim gfs 300'lü saatlerine  cfs'ye bakıp hayal alemine dalmayın onlar sadece bilgisayarların yaptığı animasyonlar 20 senaryodan biri, atlantikteki alçak basnıçlarının yüzünden üzerimize bolca ılık hava süpürülüyor. Koca aralık uçtu gitti beklenti ocak ayına kaydı , Aralık ayının kaybı beni olduça üzüyor siz ne düşünüyorsınuz bilmiyorum eylül ekim kasım derken aralığıda yiyoruz.  Biraz bu realiteyede bakmalıyız kar tutukumuz hasretimiz var evet ama bir yandan da mevcut durum iyi değil. İngiltereden yükseklecek Yb bize birşey getirir mi bu ne olur etkisi biraz beklemeliyiz. Bunu metanetli şekilde beklemeliyiz. Daha ortada birşey yokken aşırı beklentiye hele ki efsane gelecek demek abes. Ay sonuna doğru mevcut dizilimin değişmesini bekliyorum bu 30 aralık olur 5 ocak olur önemli değil bu değşimin etkisi önemli. İzleyip görelim.

Ersel Kardeşim öncelikle şunu söylemek isterim biliyorum ki sizde bir KAR sevdalısı olarak buradasınız bunu hepimiz biliyoruz ve kendi yorumunuza has değerlendirmeler yapıyorsunuz ki artık temkinli bir yorum gördüğümde kimin yazdığını okumadan bunu sizin yazdığınızı bir cok arkadaşımız açık ve net birşekilde beyan edebilir nitelikte bir duruşunuz ve tutumunuz var buna kimsenin ne sözü ne lafı nede takdir edersiniz ki itirazı olabilir..

Ben bundan şunu çıkarıyorum Ersel bey yorum ve analizlerini takipcilerimiz sonrasında üzülmesinler fazlada kendilerini kesin bir oluşum varmışçasına bu yönde bir olguya kaptırmasınlar ve sonucu olumsuz olabilecek tahminlerin bir nebzede önüne geçebileyim düşüncesi ile bu tarz da yorum ve analizlerinizi yaptığınızı düşünüyorum, ayrıca umarım düşüncemde yanılmıyorumdur.. 

Fakat şöylede bir durum sözkonusu burada gördüğüm kadarıyla sizin gibi tahmin yapan bir çok tahminci üstadlarimizin tahminleri genel anlamda biz KAR severler için olumlu olarak gördüğü ve birçoğumuzun bu beklentiden keyf aldığı heyecan duygusunu hissettirdiği tahminler ışığında yapılmakta ve bu bağlamda yapılan yorumların her birinin sonuna sadece bir tahmin olduğunun unutulmaması gerektiğinin dip notunun da düşüldüğünü görüyor ve hep beraber de takip ediyoruz..

Burada fikir ayrılığımız elbette olacaktır çünkü siz tahmin yapan üstadlarimizin her birinin çalışma metodu bilgi birikimi ve olaylara bakış açısı farklı olduğu gibi bu doğrultuda elbetteki tahminleri de hepimizin takdir ettigi gibi farklı olacak ve bundan sonrada farkı olmayada devam edecektir..

Bizler de Forum ekibi olarak öncelikle Tahminci üstadlarımızın yaptigi tahminlere yapıcı elestiriler haricinde gelen olumsuz eleştirilere müdahele etmeye çalışıyor ve burada işleyişin sizler için daha fazla olumlu bir hal alması için gayret gösteriyoruz.. 

Öncelikle siz bu ekibin bir parçası olarak nasıl ki kendi doğrularınızın ışığından şaşmadan hareket edebiliyorsanız diğer tahminci Üstadlarimizin da aynı doğrultuda hareket ettiklerini unutmamanızı bundan sonra sadece kendi yaptığınız tahminler üzerinde değerlendirmenizi yapmanızı sizden rica ediyorum , bırakın sizin yaptığınız değerleme doğruysa siz takdir görürsünüz herkes istediği tahmini yapsın bu tahminler için sizede abes deselerdi emin olun ki bu yorumu yapan için ilk olumsuz eleştiri yine benden gelicekti..

Forumdaki herkesden bundan sonrası için ricam herkesin tahmini yorumu kendini bağlar onun üstüne laf söz eden olursa bence ozaman abesle iştigal olmuş olur..

Hepinize saygı ve sevgiler..
Gecemizin güzel geçmesi dileğiyle Selam ve Duâ ile kalın insaAllah..

(12-10-2019, 11:21 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin hocam ben doğrudan size yazmadım sizin mesajınızdan sonra oldu sizde haklısınız. Bugüne kadar vortesk çok bölündü yada yer değiştirdi ancak bize beklenen sistem inmedi yada avrupya kaçtı en son 7 aralık için böyle bir beklenti vardı sanırım forumda. Dediğim gibi 30 aralık olur 5 ocak olur farketmez artık şu Ybden kurtulmalıyız. Eylülden beri bıktım. Artık kar gelmeli.

Ersel KARdeşim, benim senin tahminlerine saygım sonsuz, haklı bulduğum yönlerinde yok değil, biliyorsunki bu işte duygusallık bir yana, neyi görüyorsak ona göre yorumlar getiren bir yapıya sahibim. Tahminlerim yerini bulmadığında neler düşünüleceğini azçok bilen biri olarak, yaptığım yorum ve tahminlerin herzaman arkasındayım ve olmayada devam edeceğim. Herkes verilerde gördüğünü kendince yorumladığı gibi bende aynı şeyi yapıyorum. Eğerki bir öyle, bir böyle farklı ve tutarsız yorumlar yaparsak, o tahminlerin hiçbir ciddiyeti olmaz ve insanlara kendinizi anlatamazsınız. Verilerde görülmeyen hayali şeyler üretmekde ayrı bir ciddiyetsizlik oluşturur. Ben verileri öyle gördüm ve yorumladım ve bunun ne derece tutarlı olacağı beni bağlar, ben kimsenin tahminleriyle ilgili  verilerle desteklendikten sonra elestirisel katılım yapmam ve bu bana göre doğruda olmaz. Neyse uzatmayalım seninde görüşlerin bana göre değerlidir, ve önemsenmesi gerekir. Eksiklerimizi birbirimize bakarak tamamlamamız yerinde ve olması gerekendir. Saygılar..

Son güncellemede Azor 300. saatte tam İngiltere üzerine konumlandı. Ben Azor’u severim ama İngiltere üzerinde ise Smile

(Son Düzenleme: 12-11-2019, 02:20 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Olacak olacak,yavaş yavaş  bizi sistemler 2 senedir unuttu alıştırmak lazım buralara sesiz olalımda kaçmasın
Gfs gece güncellemesi
https://images.meteociel.fr/im/321/anim_pdg9.gif

(Son Düzenleme: 12-11-2019, 02:50 AM, Düzenleyen: sahinok.)

Güzel bir güncelleme oldu. Azor orta ve batı avrupaya çökerse çok sistem kovalarız.

Diyagramda sert düşüş var. Bu düşüşe rağmen ortalama ancak yakalanıyor.

http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png

Serkan Hocam yeri değil belki ama Akdeniz'de bu 2 gün boyunca fırtınalı ve çok ciddi yağışlar barındıran bir tehlikeden bahsediliyor . Bunun sebebi nedir?
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, gececi, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Poyraz

(Son Düzenleme: 12-11-2019, 10:05 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamünaleykum, hayırlı sabahlar, beklediğimiz aysonu sisteminin sinyalleri giderek şekillenmeye başladı, önümüzdeki güncellemelerde dahada belirginleşecek ve bu senaryolardan sonra ana tablo için önemli 4-5 gün içinde daha netleşip, asıl resim ortaya çıkacak, sonra nemi olacak??? Bekleyin göreceksiniz. Smile thumbsup
resim

Aleykum selam emin kardes insaalalh

cmwf sabah güncellemesi sona ermiştir

240h
resim
resim
resim
resim

Konuyu Okuyanlar:
pcz2013, Poyrazkarayel, 25 Ziyaretçi