| |
Ay sonu soguma olacak daha dogrusu mevsim normallerine inecek ama buna bile sukreder olduk, beni asil dusunduren yagis , ayin 22sine kadar yagis ic bati bolgelere giremiyor bu durumun degismesi lazim yoksa durumumuz iyi degil
22 kasima kadar toplan yagis Buda italya toplam yagis..
Stratosfer girdap çok güçlü, Öyle ki; 2015 yılında kırdığı rekoru yeniledi.
![]() Ay ortasından sonra girdabı çevreleyen rüzgarların genliği azalıyor. Bu durum alt atmosferdeki kutup girdabının serbestte kalarak daha güneye inme ihtimalini arttırıyor. ![]() Rekor seviyede olan bölgesel rüzgarlar Ay sonuna doğru dibe çakılacak. Daha öncede söylemiş olduğum gibi Aralık ayının ilk haftası içinde "Kar soğuğunu" bize hissettirecek kuvvetli bir atak beklentim devam ediyor.
Serkan bey elinize emeğinize sağlık yine kış için önümüzdeki günler için güzel haberler verdiniz açıkçası ben kasım sonunu değil aralık ayı basındaki sistemi dört gözle bekliyorum
Persembe günü Balıkesirin kıyı kesimleri izmir aydın mugla ve antalyanın batısında kuvvetli yagıs bekleniyor
Yarın İstanbul il geneli ve gebzede hafif yağmur beklenirken kıyı egede kuvvetli yagıs bekleniyor kuvvetli yagısın uyarısını birkaç gün önce burdan yapmıştım
Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyı kesiminde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat ! Beklenen Hadise Gökgürültülü Sağanak Yağış Beklendiği Yer Akşam saatlerinden sonra yurdun batı kesimlerinde başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren Çanakkale’nin batı kıyıları(Çanakkale merkez, Gökçeada, Eceabat, Ezine, Ayvacık, Bozcaada), İzmir’in güney ve batı kıyıları( İzmir merkez, Buca, Çeşme, Urla, Menderes, Seferihisar, Torbalı, Selçuk), Aydın’ın batısı (Söke, Kuşadası, Didim), Muğla il geneli, Antalya’nın batı kıyı ilçelerinde ( Kaş, Kale, Finike, Kumluca ve Kemer) kuvvetli(21-50 kg/m2), Muğla’nın Marmaris, Ula, Köycağiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli(51-75 kg/ m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Başlama-Bitiş Zamanı 13.11.2019 21:00-14.11.2019 15:00 Hadisenin Şiddeti Kuvvetli Yağış Oluşması Muhtemel Riskler Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım
Şu an dısarda gerçekten cok basık ve bunaltıcı bir hava var normalde sıcaklık 25 ama sanırım hissedilen 28-30 derece keşke arkasında şöyle kuvvetli bir yagıs olsaydı
Arkadaşlar, öncelikle merhaba...Günlerdir son derece sıkıcı, bunaltıcı, hiçbirşey ifade etmeyen, ne mevsimini temsil ettiği belirsiz, içkarartan hava koşullarından biran evvel kurtulsak ruh sağlığımız açısından çok iyi olacak. İnanın bu tür hava koşulları sık yaşanan bir durum olmadığından kendiadıma bayağı bir rahatsızlık duymakdayım. Bune ya !!! , ne yağdığı belli, ne sonbahardamıyız, yazdamıyız diye sıksık sorgulamak zorunda kaldığımız acaip, kapalı, sıkıntılı, hareketsiz bir havayı yaşamaktan bıktım, usandım. Modellere, verilere bakıyorum, biröyle, birböyle, inişli, çıkışlı, belirsizlikler içeriyor, inanın ne yazacağımızı şaşırır olduk. Eğer aysonuna kadar bu belirsiz hava koşuları değişmezse, bizim halveti-ruhiyemizin son derece olumsuz bir şekilde değişeceği kesin gibi.....Modellere bakıyoruz,ayın 22 sinden sonra birgün yağışlı ve serin-soğuk karışımı sistem gösteriyor, ertesi gün bu uyuzi havalara devam çıktıları veriyor, ne yapacağımızı, ne yazacağımızı, neyi paylaşacağımızı şaşırır hale geliyoruz. Tam depresyonluk havalar, içimiz karardı bea...
Tamam KAR gelmesede, hiç değilse, yağmur, rüzgar, serinlik yani kısaca yaşadığımız mevsime uygun koşullar olsun istiyoruz....bune yaaaa??? hem vallahi, hem billahi bıktım ya....içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor. Bu boğucu havaların artık sona ermesini bekliyor ve istiyorum....En kısa zamanda güzel haberler verebilmek dileği ile saygılar sunuyorum değerli HAVAZEDELER.....
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| KardanadamEmin, sirgalton, тaяaηтυℓa, 71 Ziyaretçi |

bir güvensem geliyooo diyeceğim

Tamam KAR gelmesede, hiç değilse, yağmur, rüzgar, serinlik yani kısaca yaşadığımız mevsime uygun koşullar olsun istiyoruz....bune yaaaa??? hem vallahi, hem billahi bıktım ya....içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor. Bu boğucu havaların artık sona ermesini bekliyor ve istiyorum....En kısa zamanda güzel haberler verebilmek dileği ile saygılar sunuyorum değerli HAVAZEDELER.....