Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Sohbet - Muhabbet....

(03-01-2018, 11:09 AM)sogukhavasevenadam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan abi;

konu dışı olduğu için buraya yazıyorum, ben her sene mart 15 gibi kışlık lastiklerimi yazlıklarla değiştiririm, lastikçilerde çok araba oluyor mart sonu nisan başında kalabalığa kalmadan hallediyorum, ancak bu sene soğukların biraz daha devam edeceğini düşünüyorsunuz sanırım, bir zahmet istanbulda arabası olanlar için artık kış lastiklerini çıkarabilirsiniz uyarısı yazabilir misin zamanı gelince Smile

saygılar.

Merhaba,
Kusura bakmayın, bazen yoğunluktan dolayı dikkatimden kaçıyor.

15 Mart bir sistem beklentimiz var bence bu sene çok erken çıkartmayın.
 pozitif pattern ihtimali 10 Mart sonrası) Mart ayı için var.

Eğer gerçekten potansiyel kalmaz ise kış bitmiştir adlı başlık açacağım Smile

Saygılar,Sevgiler

(03-02-2018, 04:21 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(03-01-2018, 11:09 AM)sogukhavasevenadam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan abi;

konu dışı olduğu için buraya yazıyorum, ben her sene mart 15 gibi kışlık lastiklerimi yazlıklarla değiştiririm, lastikçilerde çok araba oluyor mart sonu nisan başında kalabalığa kalmadan hallediyorum, ancak bu sene soğukların biraz daha devam edeceğini düşünüyorsunuz sanırım, bir zahmet istanbulda arabası olanlar için artık kış lastiklerini çıkarabilirsiniz uyarısı yazabilir misin zamanı gelince Smile

saygılar.

Merhaba,
Kusura bakmayın, bazen yoğunluktan dolayı dikkatimden kaçıyor.

15 Mart bir sistem beklentimiz var bence bu sene çok erken çıkartmayın.
 pozitif pattern ihtimali 10 Mart sonrası) Mart ayı için var.

Eğer gerçekten potansiyel kalmaz ise kış bitmiştir adlı başlık açacağım Smile

Saygılar,Sevgiler

estafurullah Serkan Abi, o başlığı görene kadar bekliyoruz Smile

saygılar.

Serkan Bey iki sorum daha var:
Kuantum tabanlı bilgisayarlar kullanıma sunulduğunda bu gelişme meteorolojik tahminler açısından bir değer taşır mı? Qbit tabanlı bilgisayarlar hakkında bilginiz var mı bilmiyorum.

2019 GFS 3-d majör güncellemesi GFS'de ne gibi bir devrim yaratabilir?

(03-08-2018, 10:50 AM)QBO_28 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey iki sorum daha var:
Kuantum tabanlı bilgisayarlar kullanıma sunulduğunda bu gelişme meteorolojik tahminler açısından bir değer taşır mı? Qbit tabanlı bilgisayarlar hakkında bilginiz var mı bilmiyorum.

2019 GFS 3-d majör güncellemesi GFS'de ne gibi bir devrim yaratabilir?

Önemli olan kapasite ve hızın artmasıdır.
Gridlemenin yani ızgara sayısının ve çözünürlüğün arttırılması ile uzun vade başarı getirir.

Mesela 15 km de bir ızgara (grid)çözünürlüğe sahip bir model bu seviyede meydana gelen cb bulutunu göremez.

Aşağıda hızlı bir çizim ile açıklamaya çalıştım.

Şüphesiz gelişen teknoloji işleri kolaylaştırıp,bilinmeyen sayısını azaltır.

bu konu ile ilgili bazı yazılar var. inceleyebilirsin..

pdf-1
pdf-2
https://mpas-dev.github.io/

uydudan-turkiye-harita.jpg

resim

Serkan abi pazartesi günü çıkartıyorum kışlık lastikleri. Yazlıkları da kışlıkları taktırırken çöpe atmıştım eskidiler diye ne kadar pahalanmış ya lastikler tanesine 400 lira diyorlar. arabaya çalışıyoruz resmen yakıtı bakımı ogs'si derken ocağımıza incir ağacı dikti.

Tüm inananların miraç gecesi mübarek duaları kabul olur inşallah.

merhabalar ben tarantula aranıza katıldım umarım güzel vakitler geçiririz burada sizlerle. Serkan kardeş ne dersin ağustos 10 undan sonra çarşı karışacak gibi
  Beğenenler:
  • AZOR, snowserkan

(07-31-2018, 03:47 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhabalar ben tarantula aranıza katıldım umarım güzel vakitler geçiririz burada sizlerle. Serkan kardeş ne dersin ağustos 10 undan sonra çarşı karışacak gibi

Merhaba Ahmet dostum,
Hoşgeldin, 

3-4 Ağustos'tan itibaren ilk kuzey kaçağı, söylediğin gibi 10-12 Ağustos gibi daha derin bir siklon ki bu mevsimde zarar verir.

Takip edeceğiz artık. Smile <ys>

Tekrardan hoşgeldin..
  Beğenenler:
  • AZOR, тaяaηтυℓa

eywallah hoşbulduk epeydir sesin çıkmıyordu iyi oldu.
  Beğenenler:
  • AZOR, snowserkan

[b]ТAЯAΗТΥℓA ahmet bey hoşgeldiniz forumumuza daha arif tariften beri biliyorum sizi[/b]
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, snowserkan, тaяaηтυℓa

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi