Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(Son Düzenleme: 09-05-2019, 02:56 PM, Düzenleyen: sahinok.)

Bu top Ocak’ta görünse cm hesaplarına başlamıştık Smile Özledik o günleri.

GFS bize sanki kafayı yedirmeyemi çalışıyor acep? Bizim kalpler bu kadar heyecana gelmez gardaşlar.... Dash banana     Eğer bu görüntüler her güncellemede dahada güçlenirse varya.......İşte eyle..... İnsanın   BUDA NE LA diyesi gelmezmi? Dash Spiteful Smile thumbsup    Yakında BEYAZ PERDE açılacak ve bizler ilk filmin galasına bile bilet bulamayabiliriz diye düşünmüyor değilim.... Big Grin eye Spiteful Smile thumbsup     http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-288.png?6      http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-300.png?6      http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/...-312.png?6

(Son Düzenleme: 09-05-2019, 04:04 PM, Düzenleyen: ersel candan.)

Gfs guncellemesine bakarken  her zaman diyagram ile saglamasi yapmak lazim, gfs ana senaryo opr/main yazan senaryodur gfs ger guncellemede 20 senaryodan birini secer, bu yukarida Emin beyin verdigi en soguk senaryo ve gfs bunu ana senaryo yapmis, aksam ise en sicagi yapabilir, en saglikli sonucu 20 senaryonun ortalamasi ile olusan avr yani ortalama ile ulasabilirsiniz, daha oncede yazdim mevsimi gecisindeyiz bu yuzden diyagram degisime acik ancak 5 gunumuz var senaryolar ortalamada toplanmaya basladi. 850 hpada 10-15 dereceler girecek icinde bulundugumuz mevsimi dusunursek yer seviyesine 25 derece civari yansiyacaktir, yagis ise 2-3 gun kala netlesir

resim

(09-05-2019, 04:03 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gfs guncellemesine bakarken  her zaman diyagram ile saglamasi yapmak lazim, gfs ana senaryo opr/main yazan senaryodur gfs ger guncellemede 20 senaryodan birini secer, bu yukarida Emin beyin verdigi en soguk senaryo ve gfs bunu ana senaryo yapmis, aksam ise en sicagi yapabilir, en saglikli sonucu 20 senaryonun ortalamasi ile olusan avr yani ortalama ile ulasabilirsiniz, daha oncede yazdim mevsimi gecisindeyiz bu yuzden diyagram degisime acik ancak 5 gunumuz var senaryolar ortalamada toplanmaya basladi. 850 hpada 10-15 dereceler girecek icinde bulundugumuz mevsimi dusunursek yer seviyesine 25 derece civari yansiyacaktir, yagis ise 2-3 gun kala netlesir

resim

Ersel kardeşim vade uzun ve olumlu, yada olumsuz değişimler sözkonusu olacaktır. Diyagramlarla eşleştirmek için dahil zaman süreci henüz erken buluyorum. Ancak önümüzdeki günlerdeki gidişata göre işin rengi ortaya çıkacaktır. Heleki yağış ölçüleri için şimdilik hiçbirşey söylenemez... thumbsup

Yaprakların büyük çoğunluğunu dökecek, serinliği ile hafiften ürpertecek, duygusal insanları melankoliye sürükleyecek, çay ve kahve tüketimini arttıracak, nemli ve sıcak havalardan sonra bizleri geceleri daha rahat uyutacak ve en önemlisi kışı hatırlatacak bir cisim yaklaşıyor.

(09-05-2019, 04:40 PM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yaprakların büyük çoğunluğunu dökecek, serinliği ile hafiften ürpertecek, duygusal insanları melankoliye sürükleyecek, çay ve kahve tüketimini arttıracak, nemli ve sıcak havalardan sonra bizleri geceleri daha rahat uyutacak ve en önemlisi kışı hatırlatacak bir cisim yaklaşıyor.

Engin Bey ; 
Öyle güzel anlatmissiniz ki kendimi bir an sonbaharda hissettim Smile Smile kiş'i cok ozlemisim . Mevlam görmeyi nasip etsin inşallah

Emin ustat ay ortasi sisteminden sonra isinma olmasin yeter bana aklim 23 eylul ve sonrasinda

(09-05-2019, 07:43 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin ustat ay ortasi sisteminden  sonra isinma olmasin yeter bana aklim 23 eylul ve sonrasinda

Ersel Üstad, iyi söylüyorsunda vade gelene dek köprünün altından çok sular akar...Biliyoruzki Atmosfer genelde sağ gösterip sol vurabiliyor...Bizlerde öylece bakakalıyoruz, umarım hayırlı değişimler olur...İşimiz ne?....Takibe devam... eye Smile thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, gececi, Hasan_iSTANBUL, sahinok, ThunderSnow

Klasik gfs işte yağışı attı ayın 15 ine şimdi geçen 10 undaydı sonra 12 si şimdi de 15 gfs ye güvenen zaten çuvallar. Bu iş böyle dostlar yine modelci arkadaşlar fıtık olacaklar orası kesin. Sezonu erken açtık. Kesin olan ayın ortasından sonra sonbahar kesin geloo modellerin canı cehenneme.
  Beğenenler:
  • Xooner

17 Eylül Medicane geloo gibi bakalım modeller böyle olabülür diyoo. Gello mu gelmeyo mu geçen dediğim gibi 17 ağustostan sonra 17 eylül de sel mi olucek yoksa birkaç gün ileri geri oynayabülür.
  Beğenenler:
  • Enginist, Xooner

Konuyu Okuyanlar:
231 Ziyaretçi