| |
(08-21-2019, 10:28 AM)snowmanadnan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey günaydın. Radarda Samsun civarından Karadeniz'e ulaşıp saatin tersi yönünde ilerleyen kütlelerin hareketi dikkatinizi çekmiştir. Bu hareketi rüzgar yönü ve şiddeti ile izah edebilir miyiz? Günaydın. Evet rüzgarın yönünden dolayı hava o şekilde akıyor. Alçak basınç alanları Kuzey yarı kürede saatin tersi yönünde hareket gösterirler. Şu anda yukarı seviyelerde ULL dediğimiz Yukarı seviye alçağı mevcut. Yağış beklentimizi bir önceki sayfada da belirttim. And yakasında kuvvetli yağış olacağı görülüyor. İstanbul'un tamamı etkilenir mi? Olasılık var tabiki ancak bahsettiğim ULL konumu doğu kesimlerde bu olasılığı daha güçlü kılıyor. Radara bakacağız artık.
(08-21-2019, 10:40 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öyle olması gerekiyor ![]() O Kütlenin devamınıda gözden kaçırma Karaya ulaştığında yeni hücrelerin pörtleyerek bu kütleyi desteklemesini yada varolan Kütlenin dahada kalınlaşmaını bekleyebiliriz.
(08-21-2019, 10:30 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Teşekkür ederim Serkan Bey.Ayrıca şunu sormak istiyorum.Genel olarak bir sonbahar tahmini yaptınız mı?Kaçırdım mı acaba?Özelllikle Ekim ve Kasım aylarında sağlam yağışlar ve Kasım 15 ten sonra soğuma öngörülüyor.Sizin öngörüleriniz nelerdir?(08-21-2019, 10:14 AM)kuzey1352 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doğudaki kütlelerin Avrupa yakası na ulaşması beklenmiyor mu?Yoksa etkisini azaltarak da olsa gelecek mi?Şuan Şile ve Ağva ya ulaştı.
Aynen oyle serkan bey devamıda var zaten kütleler karada dahada güçleniyor takipteyim Gebze bugun Kocaeli hakettiği yagısı iliklerine kadar aldı
(08-21-2019, 10:46 AM)kuzey1352 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim Serkan Bey.Ayrıca şunu sormak istiyorum.Genel olarak bir sonbahar tahmini yaptınız mı?Kaçırdım mı acaba?Özelllikle Ekim ve Kasım aylarında sağlam yağışlar ve Kasım 15 ten sonra soğuma öngörülüyor.Sizin öngörüleriniz nelerdir? Rica ederim. Henüz yapmadım ama bugün yarın geçmiş dönemlerle kıyaslamalı tahmin yapmayı düşünüyorum. Kasım ortasından sonra kış görünüyor şu görüntüde. Bu kış Sibirya yoracak bizi.
Bu arada karadeniz üzerinden istanbulun Avrupa yakasına ilerleyen kütle eriyor gibi arkasındaki ekli devamı ise güçlenerek Anadolu yakası ve gebzeye doğru yöneliyor
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3 Ziyaretçi |