Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(07-30-2019, 03:26 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-30-2019, 10:13 AM)hakan kartepe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey 3_10 agustos armutlu icin tahmininizi bekliyorum unuttunuz beni ?

Merak etmeyin kolay kolay unutmam. Smile

Tatilinizi Sıkıntıya sokacak bir yağış vs beklemiyorum.

Sıcaklıklar 30 derece altında seyredecek. 
Tatilinizi son bir kaç gününde ise 35 derece sınırını zorlayacak. 

Yalnız neredeyse hergün saat 11:00'den itibaren akşam saatlerine kadar poyraz hakim rüzgarlar olacak.

Kumsalda etkilemez ancak 30-40 metre açıldığında karaya gelmelerde sıkıntı oluşturur buna dikkat edin.

İyi tatiller dilerim.
Serkan bey poyrazmı ne diyorsun armutlunun en sevdiğim özeliği denizi mis gibi tertemiz oluyor thumbsup

Bugün ve yarın kuzey egede ve izmir civarında kuzeyli rüzgarlar var 50-60 km hızda olabilecek
  Beğenenler:
  • Burak1980, ersel candan

Yarın 1 ağustos.Şükürler olsun temmuz u da atlattık.Kaldı en zorlu ay ağustos...Ondan sonra ver elini Eylül.Yavaştan havalar daha serinlemeye başlayacak vs.Eylül gelince ben havaya girmeye başlarım arkadaş kimse kusura bakmasınWink

Sonrasında Serkan Bey ufak ufak kışı yorumlamaya başlar inşallah.Vuslata sayılı günler kalır.

İlkönce sağlıkla beraber şu sıcaklardan kurtulalım ardından yağmurluklarımızı giyelim benimde keyfim yerine gelicek.Bu sıcaklarda ter içinde insanın birşey yapası da gelmiyor.

Herkese hayırlı ve sağlıklı günler,bol kazançlar dilerim.
Kar Mutluluktur 

(07-31-2019, 01:29 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-30-2019, 03:26 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-30-2019, 10:13 AM)hakan kartepe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey 3_10 agustos armutlu icin tahmininizi bekliyorum unuttunuz beni ?

Merak etmeyin kolay kolay unutmam. Smile

Yalnız neredeyse hergün saat 11:00'den itibaren akşam saatlerine kadar poyraz hakim rüzgarlar olacak.

Kumsalda etkilemez ancak 30-40 metre açıldığında karaya gelmelerde sıkıntı oluşturur buna dikkat edin.

İyi tatiller dilerim.
Serkan bey poyrazmı ne diyorsun armutlunun en sevdiğim özeliği denizi mis gibi tertemiz oluyor thumbsup

Katiliyorum ancak bazen asiri siddetli oluyor rahatsizlik veriyor

(07-31-2019, 01:47 PM)Snowtime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yarın 1 ağustos.Şükürler olsun temmuz u da atlattık.Kaldı en zorlu ay ağustos...Ondan sonra ver elini Eylül.Yavaştan havalar daha serinlemeye başlayacak vs.Eylül gelince ben havaya girmeye başlarım arkadaş kimse kusura bakmasınWink

Sonrasında Serkan Bey ufak ufak kışı yorumlamaya başlar inşallah.Vuslata sayılı günler kalır.

İlkönce sağlıkla beraber şu sıcaklardan kurtulalım ardından yağmurluklarımızı giyelim benimde keyfim yerine gelicek.Bu sıcaklarda ter içinde insanın birşey yapası da gelmiyor.

Herkese hayırlı ve sağlıklı günler,bol kazançlar dilerim.

Aynen ama eylulde nerdeyse yaz ayi gibi geciyor sık sık 30 lari gormesekte yinede 25 - 28 derecelerde gidiyor ekim geldimi değmeyin keyfimize hava nispeten serinliyor sonrasinda malum serkan beyin 1 ay onceden kar sistemlerini duyurmasini bekliyor olacagiz hayirlisiyla yaz bitsinde biz kar severler icin guzel bir kis olur insallah gecen kis cogu zaman bizleri teget gecen sistemler oldu beklemedeyiz
  Beğenenler:
  • adakar, Alinuri5, Burak1980, snowserkan, Snowtime, ThunderSnow

(07-30-2019, 03:26 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merak etmeyin kolay kolay unutmam. Smile

İyi tatiller dilerim.

İzzet Kaptan'ın  Sabah anonsları vardır oda bir özelliği artık Armutlu'nun.

Anımsadınız mı?

O Motora Balkonlardan, sahillerden, kumsallardan el sallayanlar, Bayrak sallayanlar, Havlularını sallayanlar vardır.
Bir gün kumsalda vatandaşın biri 3 yaşındaki çocuğunu sallarken çocuk elinden kaydı neyse ki suya düştü.

Uzun zaman önce böyleydi, bilmiyorum şu anda böyle midir?
  Beğenenler:
  • AZOR, Snowsedat, ThunderSnow

(07-31-2019, 06:03 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-30-2019, 03:26 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merak etmeyin kolay kolay unutmam. Smile

İyi tatiller dilerim.

Anımsadınız mı?

O Motora Balkonlardan, sahillerden, kumsallardan el sallayanlar, Bayrak sallayanlar, Havlularını sallayanlar vardır.
Bir gün kumsalda vatandaşın biri 3 yaşındaki çocuğunu sallarken çocuk elinden kaydı neyse ki suya düştü.

İzzet kaptan eski sıklıkta olmasada halen faaliyetlerine devam ediyor bizde türk bayrağı takım bayrakları,havlu,sandalye sallamaya devam ediyoruz Allah şükür aklımız yerinde çocuk sallamıyoruz Big Grin
  Beğenenler:
  • Snowsedat, snowserkan

(07-31-2019, 06:35 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-31-2019, 06:03 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-31-2019, 01:29 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey poyrazmı ne diyorsun armutlunun en sevdiğim özeliği denizi mis gibi tertemiz oluyor thumbsup

Anımsadınız mı?

İzzet kaptan eski sıklıkta olmasada halen faaliyetlerine devam ediyor bizde türk bayrağı takım bayrakları,havlu,sandalye sallamaya devam ediyoruz Allah şükür aklımız yerinde çocuk sallamıyoruz Big Grin
Vay be demek sizlerde biliyorsunuz adam ceyrek asirdir ekmek yiyor bu isten gecen sene vardi bu senede vardir tahminimce
  Beğenenler:
  • AZOR, Snowsedat, snowserkan

CFS İklim tahmin sistemi 10 Ağustos'tan itibaren Afrika'dan üzerimize yükselen ve kuzeyimizde merkezlenen bir sıcak atak öngörüyor.

resim

Ancak NAO salınımı bu atağın Avrupa'nın içlerine olabileceğinin sinyalini veriyor.

Avrupa üzerinden yükselecek YB Alanı bize potansiyel soğuk ve yağışı iter.
Bu tarih 1-2 gün toleransla 11-12 Ağustos gibi duruyor.

resim

Aşağıda 60 derece enlemlerindeki bölgesel rüzgar bileşenine baktığımızda; mevcut bir depresyon alanına bağlı olarak rüzgarların kuvvetleneceği göze çarpıyor, tarih ise yazdığım gibi 11-12 Ağustos. thumbsup

resim

Son olarak Bölgesel rüzgarların bahsi geçen enlemlerdeki ortalamasına bakalım.

11-12 Ağustos'a dair net bir görüntü henüz yansımıyor.
Nedeni ise bu verinin 10 hpa jeopotans seviyelerini yansıttığını, depresyon bölgesinin daha çok alt seviyelerden hareket göstereceğini ve bu seviyelerde bozulmalar yapacağını söyleyebiliriz.

Modeller henüz net bir fikir vermese de eldeki verilerde görünen sistem giriş tarihi 11-12 Ağustos.

Bu arada 4 - 7 Ağustos  hareketi bu veriye kısmen yansımış

resim

Buda demektir ki bayram yagisli serin mi gececek demek oluyor anladigim kadariyla avrupa sicak tarafta biz serin tarafta olacagiz gibi
  Beğenenler:
  • ersel candan, Snowsedat

Konuyu Okuyanlar:
283 Ziyaretçi