Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Yani hic yagis alamicak miyiz. Ruzgar da cok sicak esiyo yagis olsa donardik simdi.

resim

Gebzeye doğru istanbulun kuzeyinden bir kütle yaklaşıyor ayrıca Kocaeli merkeze ilerleyen ayrı bir kütle var
  Beğenenler:
  • snowserkan

(06-28-2019, 05:25 PM)Ömer18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yani hic yagis alamicak miyiz. Ruzgar da cok sicak esiyo yagis olsa donardik simdi.

Radarı ve Uyduyu takip et .
https://en.sat24.com/en/se/visual

Bu şartlarda genel bir yağış zor duruyor.
  Beğenenler:
  • Burak1980, mehmet karsever, snow41, ThunderSnow

(Son Düzenleme: 06-28-2019, 05:50 PM, Düzenleyen: burakrpc.)

MGM radarını kontrol ettim biraz önce İzmit merkeze ciddi bir kütle geliyor. Bakalım neler olacak?

Yavaş yavaş hava kararmaya başladı zaten.

Serkan bey hareketli şekilde radarı kontrol ettiğimde kütlenin merkeze yaklaştıkça genişlediği ve etki alanını arttırdığını gözlemledim. Bunun nedeni nemlilik mi?
  Beğenenler:
  • AZOR, snowserkan

(06-28-2019, 05:48 PM)burakrpc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: MGM radarını kontrol ettim biraz önce İzmit merkeze ciddi bir kütle geliyor. Bakalım neler olacak?

Yavaş yavaş hava kararmaya başladı zaten.

Serkan bey hareketli şekilde radarı kontrol ettiğimde kütlenin merkeze yaklaştıkça genişlediği ve etki alanını arttırdığını gözlemledim. Bunun nedeni nemlilik mi?

Nemlilik elbette çok önemli.
Yükselim için şartlar orada uygun demekki.
Engelleyici hareket yok, Rüzgar şartları vs uygun.
  Beğenenler:
  • Burak1980, burakrpc, mehmet karsever, Ömer18, ThunderSnow

Kocaeli merkezde guzel yagis olacakta ama gebzeye dogru ilerleyen kutleler gelmeden yok oluyor

Arkadaşlar İstanbul'a beklenildiği ölçüde yağış ve hava aktiviteleri henüz gerçekleşmemiş olsada yinede riskli bekleyiş sürüyor, fakat asıl sıkıntı orta ve doğukaradenizde bekleniyor. Halen modeller tehlikeli görüntüler içeren çıktılar veriyor. Umarım bizler yanılırızda herhangi bir sıkıntı olmaz.Üst seviyelerdeki Güçlü manyetik alanda kuvvetli elektron yüklü CM bulutları ve aşağıdaki yüksek sıcaklıktaki denizsuyu gökgürültüleri ve yıldırımlara ayrıca sel-subaskını- dolu ve hortum ihtiva edecek durumlara sebebiyet verebileceğini söyleyebiliriz.
resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, mehmet karsever, snow41

Cumartesi ve pazar günü süpriz yağışlar görülebilir
resim
resim

resim

Şu ana kadar yagıs olmadı bekliyoruz bakalım
  Beğenenler:
  • Burak1980, snowserkan, ThunderSnow

(Son Düzenleme: 06-29-2019, 12:12 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

2-3 Temmuz'da İstanbul 35 - 36 - 37°c sıcaklıklar görebilir.

Açık alanlarda uzun süre kalmamaya özen gösterin.

Sonrasında 10 Temmuz'a kadar ki olan süreçte 27-28°c değerlerinin üzerine çıkamayacak.
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Ömer18, snow41, ThunderSnow

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi